63% af de døde af livmoderhalskræft er aldrig blevet screenet

Jeg stødte på en artikel på tv2, som jeg synes skriger på at jeg sender en lille opfordring ud til alle piger. Jeg vil ikke skrive så meget om det, men her er et udklip fra artiklen som jeg synes taler for sig selv:

Unge kvinder bliver ikke screenet for livmoderhalskræft. 41 procent af de 23-24-årige i Syddanmark bliver væk fra undersøgelsen, viser tal fra Kræftens Bekæmpelse. Konsekvensen kan være fatal, understreger overlæge ved Kræftens Bekæmpelse, Iben Holten:
“De unge tror, det er en mormorsygdom. De har ikke forstået, at halvdelen af dem, som får livmoderhalskræft er under 45 år.” 63 pct. af de døde af livmoderhalskræft er aldrig blevet screenet, viser en undersøgelse foretaget af Ugeskrift for Læger i 2008

Seriøst… 63 %!!! Hvad venter folk på, kom afsted!

Læs resten af artiklen her, og læs meget mere om forebygning mod livmoderhalskræft hos vidunderlivet.

Article Tags :
Related Posts
Min lille have
Liselund Slotspark på Møn

5 Discussion to this post

 1. Line says:

  det er gratis, tager 5 min og kan redde dit liv 🙂

 2. admin says:

  Lige nøjagtigt Line 🙂

 3. Louise says:

  Synes også det er vildt. Jeg er med i et forsøg om livmoderhalskræft vaccinen. Der piver pigerne også over at vi bliver gynækologisk undersøgt hvert halve år. Helt ærligt! Når man først har gjort sig den tjeneste at få det gjort, så har man i teorien reddet sig selv..

 4. admin says:

  Ja netop Louise. Valgte også selv at få vaccinen, selvom det betød jeg skulle betale omkring de 3000 kr. Men synes det ville være dumt at lade være. Tænk hvis den redder mig senere hen i livet.

 5. Katrine says:

  Jeg har også fået vaccinen, det er ved at være et år siden, det spreder sig ud over lang tid, men det er det værd og det er kun 3 stik 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *