Now Reading
Den Botaniske Have i Funchal

Den Botaniske Have i Funchal

Botanisk have på Madeira

Jeg var heldig første gang jeg kom til Madeira, for det var i starten af maj hvor alt mere eller mindre blomstrer – og det var måske også derfor, jeg blev så vild med den botaniske have – eller Jardim Botânico som det hedder på portugisisk – som jeg sørger for at besøge hver gang jeg vender tilbage.

Den botaniske have ligger på toppen af Funchal, og selvom det umiddelbart kan virke fristende at gå den, distancemæssige korte tur, så kan det ikke anbefales – vejen er stejl!

Haven rummer flere tusinde planter med alt fra sukkulenter til palmer, kaktusser, orkideer, bregner, bambus og og og … Der er planter fra hele verden, og så er der dem der hører til Madeiras fauna. For en planteelsker er dette sted ganske enkelt himlen. Derudover kan du fra haven også tage kabelbanen videre til Monte, få en forfriskning i den hyggelige café eller tage et kig på den tilstødende fuglepark (jeg indrømmer blankt, at jeg synes de fugle ser noget triste ud – så det får ikke min varme anbefaling).

Skovbranden i august 2016

I sommeren 2016 blev Funchal hårdt ramt af en skovbrand, som desværre også ødelagde områder af Botanisk Have, og fuldstændig ødelagde den over 100 år gamle (og sjældne) samling af orkideer, Jardim Orquídea som jeg desværre aldrig nåede at se. Du kan se de voldsomme billeder fra branden her.

Da jeg besøgte Madeira i september 2016 var det nedenstående syn der mødte mig.

I maj 2018 besøgte jeg den botaniske have igen, og selvom man stadig kunne se spor fra branden må haven siges at være genopblomstret på imponerende vis.

See Also

Åbningstider & pris

Haven er åben hver dag fra 09.00-18.00, bortset fra den 25. december.
Pris: 5€

Tager du en taxa fra Funchal til botanisk ahve vil det koste ca. 10-15€. Og det vil stort set altid være en fast pris for at tage en af de taxaer der holder klar til at køre besøgende ned igen, ca. 15€.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top