Brownies i muffinforme

Din første tanke er muligvis: Det er jo ikke brownies! For brownies er firkantet og skåret ud i små stykker i en bradepande. Du har helt ret, det her er nogle misvisende brownies – for de er nemlig i muffinforme. Men opskriften er nu god nok (den er faktisk helt fantastisk) og så gør muffinformene bare, at der er mindre der skal rengøres bagefter, og man bliver mindre fedtet på fingrene af at spise dem – det kan jeg godt lide.

Jeg fandt denne brownies opskrift hos Bageglad, og jeg indrømmer gerne at det er første gang jeg nogensinde bager disse små lækkerier. Jeg var derfor ikke helt sikker på om det nu ville gå godt, men det var en stor succes. De var sprøde på toppen, bløde i midten og vanvittigt velsmagende – præcis som brownies skal være. Det bedste af det hele er, at den her opskrift er virkelig nem og tager ingen tid at lave.

Ingredienser

 • 100 g smør
 • 2 æg
 • 3 dl sukker
 • 1½ dl hvedemel
 • 4 spsk kakao
 • 1½ tsk vaniljesukker
 • 1 knivspids salt
 • 1 håndfuld hasselnødder

 

Fremgangsmåde

 1. Hak hasselnødder groft
 2. Smelt smørret og lad det køle lidt af
 3. Find 2 skåle og rør æg og sukker sammen i den ene, og mel, vanillesukker, salt og kakao sammen i den anden
 4. Sigt1 mel, vanillesukker, salt og kakao ned i skålen med æg og sukker og hæld herefter smørret i og bland det godt sammen
 5. Find 12 muffinforme frem og kom lidt rasp i bunden af hver af dem
 6. Hæld kagedejen ned i de 12 forme og top af med de hakkede hasselnødder
 7. Bag dine brownies i ca. 30 minutter ved 175 grader
 8. Køl dem af før servering

Pift brownies opskriften op

Hvordan lyder det med chili, karamel, skumfiduser, hvid chokolade, nutella, M&M’s eller lakrids som ingrediens i dine brownies? Der findes jo oceaner af varianter du kan lave ved blot at tilføje lidt ekstra i kagedejen. Jeg valgte en enkel men lækker kombination med hasselnødder på toppen da jeg havde en rest i skabet, det giver også lidt ekstra dejligt knas.

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *