Derfor bliver jeg aldrig modeblogger

 • Jeg synes ikke at DYI afblegede denimveste er fine – jeg synes de er grimme, hippieagtige og bare et mærkeligt påfund, som da slet ikke bliver bedre af at proppe en læderjakke inden under.
 • Jeg synes ikke at blazere (og slet ikke i farven “Nude“) burde være i gadebilledet, vi har 2009 og vi bor ikke i 90210.
 • Jeg kan ikke se noget som helst pænt i de helt runde solbriller, og slet ikke de der chanel som alle skriver om, hvor halvdelen af glasset er sort og den anden halvdel er gennemsigtig. For mig at se ligner det øjnene på en tegneseriefigur og minder mig ALT for meget om brillerne fra Beatles-tiden.
 • Jeg synes ikke Chinos er pæne til nogen, ligemeget hvor slank eller høj du så end er.
 • Forstår ikke konceptet bag de der halskæder med 5-taller i, eller t-shirten med Y5L trykket. What’s the point?
 • Jeg synes heller ikke buksedragter gør noget godt for nogen som helst. Synes folk ligner en forvokset baby med dem på. Yikes!
 • Jeg forstår ikke det særlige ved H&M’s statementsmykker som også har været meget omtalt i diverse modeblogs.
 • Jeg synes cykelshorts er det mest afskygelige modefænomen længe, og håber ved Gud ikke at det er noget folk vitterligt har tænkt sig at gå i, med mindre de skal til spinning eller Tour de France! Hvorfor gå tilbage til en fuser? Og jo – det er stadigvæk cykelshorts selvom du kalder dem BIKERSHORTS. Same same – but NOT different!
 • Hver gang jeg ser billeder fra fx Alexander Wang kollektioner (som åbenbart er meget smart for tiden), så sidder jeg og griner for mig selv fordi jeg synes det er noget af det mest tåbelige jeg længe har set.

 

Som i kan forstå har jeg åbenbart ikke “Flair For Fashion”. Mens mange beundrer de mange billeder på modeblogs, sidder jeg og tænker, OMG – det da løgn! Jeg er forundret over at folk rent faktisk synes det er pænt og smart, og jeg er forundret over at man tydeligvis kan have så forskellige holdninger til mode. Jeg forstår virkelig ikke at nogle folk går ud og betaler flere tusinde kroner, for noget som jeg slet slet slet ikke kan se er bare en lille smule pænt.

Nu må i ikke misforstå, for har ikke noget problem med at folk går op i, eller går i, de her ting, og jeg læser jo også af og til modeblogs. Jeg læser dem nok mest for at blive forarget over moden, og for at lære noget mere om den type person, som er så forblændet af hele fashion-industrien at de ikke ser noget galt i at betale et par tusind for en jakke med frynser, eller hvad ved jeg. Derfor synes jeg også at det er rart at læse om personen bag bloggen, og de mere personlige indlæg, i stedet for bare indlæg om “What’s hot lige nu” og “Dagens outfit”.

Dog vil jeg lige afslutningsvist sige at det skræmmer mig HELT vildt at det som “folket” siger er smart nu, er noget af det mest afskyelige jeg længe har set. Jeg har altid grint lidt af det tøj de har på i Beverly Hills, men nu render der jo Kelly, Brenda og Donna-typer rundt i alle byer – No no no no no! Det må høre op!

Håber ikke jeg har fornærmet nogen derude, det her er bare nogle af de ting som jeg slet ikke forstår! Og nok aldrig kommer til at forstå.

Article Tags :
Related Posts
Kontaktannonce
REPEAT
What we’ve been working on

43 Discussion to this post

 1. Rebecca says:

  Jeg er ret enig i det du har skrevet 🙂

 2. T says:

  Cykelshorts er NO GO

 3. Louise says:

  Jeg sad helt og grinede da det var jeg læste det her. Det er NØJAGTIG hvad jeg tænker hver gang jeg ser de der “nye” trends. ;D

  Så bliver man aldrig proff. modeblogger hva. 😉

 4. Kia says:

  Hej Anja,
  Jeg smilede meget da jeg læste dit indlæg her. Du har jo ret på mange punkter. Jeg er selv aktiv modeblogger, og jeg følte mig bestemt truffet.. 🙂
  Er det ok jeg linker til dette indlæg i et indlæg. Tænkte det ville være et humoristisk realitytjek for mange..

  Kia.

 5. admin says:

  Hej Kia,
  Sjovt at høre fra en “rigtig modeblogger” 🙂
  Du må gerne linke til mit indlæg. Glæder mig til at læse dit indlæg så, smiler 🙂 Jeg håber det fremstår at det mest af alt er skrevet med et glimt i øjet, men at jeg naturligvis står ved mine ord – men du ved, overdrivelse fremmer forståelsen.
  Mvh Anja

 6. Mette says:

  Hej Anja,

  jeg læste lige dit indlæg på Kias blog og tænkte, at jeg ville smide dig en kommentar. Jeg er nemlig modeblogger – og fuldstændig enig i det, du skriver (ok, med undtagelse af en ting; jeg synes faktisk, at enkelte af Alexander Wangs ting / måder at style tøjet på, er ret fed).

  Det, jeg ville frem til, er jo så at NETOP pga ovenstående punkter burde du være modeblogger – fordi det kunne være fedt at se noget andet på en modeblog! Der er helt sikkert et hul i markedet for en blog med en anden stil. Hvis du altså interesserer dig for emnet og gider skrive om det…. (Det er jo ligesom en forudsætning)

  Mvh og thumbs up
  Mette

 7. Maria says:

  Tror cirka du har ramt lige præcis hvad jeg også synes om mode.. 😛 Jeg går mere op i makeup og den slags og bruger ikke specielt meget tid på at kigge på modesites. Jeg aner faktisk ikke hvor man skal kigge efter det.. Jeg aner ikke hvad Gina Tricot er andet end det er en butik.. (på nettet?) og har aldrig shoppet hos Asos.. Og jeg troed Monki var en abe indtil for et par. mdr siden 😀 Skønt indlæg og dejligt at høre man ikke er enig.. også selvom man følger med på diverse blogs. Og grunden til jeg følger med er faktisk som du skriver det omkring personen bag og personlige billeder osv. Det er det der er allermest fedt, at logge på og tjekke hvad ens virtuelle veninder har lavet 🙂
  /m

 8. Line says:

  TAK TAK TAK – jeg har også undret mig over alle de grimme trends der er kommet i gadebilledet, og ærlig talt synes jeg mange unge danske piger går rundt og ligner posedamer. Jeg føler at ALLE hopper med den nyeste nye trend, og slet ikke er selvkritiske over om tøjet egentlig er pænt eller om det klæder dem.
  Synes det er i en sorgelig retning som den danske gademode er på vej hen og at ingen mere har en personlig stil.
  TAK for dit indlæg, og jeg håber virkelig at det åbner øjene for de piger som følger trenden slavisk.

  /Line

 9. […] vedrørende modeblogging, eller rettere hvorfor jeg aldrig bliver en modeblogger? I kan se det her. Det har Kia taget op som et tankevækkende indlæg på sin blog Fierce og fattig på SU for at […]

 10. admin says:

  Hej Piger,
  Og tusind tak for jeres respons. Er så glad for at høre jeg ikke er den eneste der har det på den måde mht. mode.

  @Mette: Tak for din kommentar. Vil helt sikkert overveje om jeg skal have lidt mere mode ind over min blog og vise hvad min stil er. Men en modeblogger i den gængse forstand bliver jeg nok aldrig 😛 Men har da en lille fetish for sko, tasker og smykker som så mange andre ;o)

  @Maria: Er glad for du deler mine synspunkter 😛 Jeg har heller aldrig handlet hos asos, og havde heller ikke hørt om monki før jeg læste om det i en modeblog. Det gik også først op for mig at Gina Tricot var en fed butik da de åbnede en her i aalborg 😛 Jeg synes også det mest spændende er at høre hvad alle de andre ude bag bloggene render rundt og laver, og ikke så meget hvad de har på 😛

  @Line: Ja nogle gange kan man virkelig undre sig over om folk rent faktisk har kigget sig i spejlet inden de går ud af døren. Ingen tvivl om at kreativiteten lever i dem, men synes godt nok nogle gange det er lige i overkanten. Heldigvis er vi allesammen forskellige, og hvis alle folk gik klædt som mig, hvad skulle jeg så undre mig over? ;o)

 11. admin says:

  Haha, baderinge og møntindkast! Kan godt se de måske er bedre end ekstremt lavtaljede bukser 😛 Og galde er bestemt heller ikke en skøn farve ;o)

 12. M says:

  Det interessante ved mode er netop, hvordan de såkaldte trends kan ændre ens syn på hvad der er flot og hvad der ikke er. Hvordan en afbleget denimvest for et år siden ville lyde hæsligt i mine ører, og nu pludselig er noget jeg, uden tvang, synes er ligefrem smukt.
  Jeg føler ikke det er noget jeg SKAL synes er stilet og pænt – uden at fremtvinge det, har min mening blot ændret sig!

  At du så synes, at de opremsede trends er grimme og uforståelige, må betyde at dem der ifører sig dette, synes at hvad du tager på, er grimt. For din mening om stil må vel også ændre sig løbende; i 80’erne har du med stor sandsynlighed også iført dig 90210 outfits, hvorimod du nu, ifører dig hvad du nu synes er pænt – og har ændret mening om tøjet for 20 år siden. Og tager på hvad du synes svarer til nutiden.

  Det er dog et humoristisk indlæg og jeg kan godt se, at når man tager et kig på det fra oven, virker alle disse trends håbløst mærkelige!

 13. […] kommentar angående mit indlæg om mode og hvorfor jeg aldrig bliver en […]

 14. Gina says:

  Er vendt tilbage til dette indlæg et par gange, så tænkte jeg ville smide en kommentar.
  Jeg vil ligge ud med at fortælle, at jeg bestemt ikke er enig. Jeg er blogger, mode blogger om du vil. Men jeg er stor fan af selv-ironi, og finder derfor dette indlæg utroligt sjovt og interessant. Jeg synes faktisk virkelig, at det er et godt indlæg, på trods af min uenighed.

  Jeg er ikke en af de “værste”, men kan stadig nikke genkendende til dén bobbel du taler om, at vi er i. Nogle dage er det så “slemt”, at jeg ikke kan gå i kiosken uden at spotte items, stilarter og subkulterer osv.

  “Jeg synes ikke at DYI afblegede denimveste er fine – jeg synes de er grimme, hippieagtige og bare et mærkeligt påfund, som da slet ikke bliver bedre af at proppe en læderjakke inden under.
  Jeg synes ikke at blazere (og slet ikke i farven “Nude“) burde være i gadebilledet, vi har 2009 og vi bor ikke i 90210.”
  ha ha, jeg griner igen og igen. Du har virkelig ramt plet!

  KH Gina
  http://www.ginajaqueline.wordpress.com

 15. Ida Filippa says:

  Det kan godt være at du ikke vil være mainstream, men du behøver da ikke at svine diverse modeobjekter til! Jeg synes virkelig du er respektløs, og egoistisk. ‘Jeg, jeg, jeg, jeg, jeg, jeg blablabla..’ Forfærdeligt at du overhovedet bruger din tid på at fortælle OS hvor latterligt du synes det er at kunne lide en anden slags stil, end du gør. Forfærdeligt. Du burde virkelig skamme dig!

 16. Kia says:

  Ida,

  Hvis der er nogle der skal skamme sig er det vist ikke Anja. Læs lige indlæg og dertilhørende kommentarer igen, du har jo helt klart misforstået noget.

  Kia

 17. Ida Filippa says:

  Jeg skrev ikke kommentaren til dig, Kia, men til Anja 🙂 Og nej, jeg har ikke misforstået noget. Jeg kan se at Anja har en helt anden holdning end de fleste i blogosfæren, men hun behøver da ikke at svine den såkaldte mode til på den måde.

 18. admin says:

  Ida Filippa.
  Tak for dine flotte ord, du lyder sgu som en flink fyr ;o)
  Prøv at læs indlægget igen, og så tag en tudekiks. Hvem er det der er mest respektløs af os to, jeg spørger bare???

 19. admin says:

  Og tak Kia for din opbakning 🙂

 20. Kia says:

  Ida,

  Anjas indlæg er skrevet med et glimt i øjet. Det er som om du ikke forstår essensen af dette indlæg. Det er sundt at blive rusket lidt i – også for dig.

  Husk på hvordan ord lyder når de er skrevet her. Og husk på at der bare er mode, ik? Ro på..

  Kia.

 21. […] Jeg er dog glad for jeg ikke er den eneste der kan se der er en person der har misforstået noget. I kan se indlægget og resten af kommentarerne her. […]

 22. Maria says:

  Hahhahah kunne ikke siges bedre.. Rullede lidt ned af stolen der ;D

 23. Marie says:

  Hej Anjapige 🙂
  Nu fik jeg så endelig læst det berømte modeindlæg, med dertil-hørende kommentarspor. Det er da utroligt, at når jeg skriver et indlæg om etik i forbindelse med blogging eller andet samfundskritisk, så kommer der svar fra nogle enkelte (selvom jeg ved mange læser min blog), men når du skriver om mode, så er der virkelig gang i den *Griner*
  Kan da se at 90% tager dit indlæg for hvad det er og nå ja, når nogen kan hidse sig op over dit indlæg så dem om det.

  Kram fra
  Marie

 24. ‘Det er bare mode’, ja i dine øjne. Bare fordi der er nogle der går op i at se godt ud og følge med, betyder man ikke at blive set ned på. Vi har bare råd, i modsætning til dig lille taber. Bare fordi vi shopper i Chanel, Birger Christensen og YSL. Du shopper måske i Tøj og sko, H&M og Vero Moda – men lad da os andre være som vi er. Tænk hvis jeg svinte dine klapbukser fra Exit til hva? Not funny. Så knyt fissen din klamme gamle….

 25. admin says:

  Sara, er ked af du føler dig så truffet at du skal synke til så lavt et niveau. Det er sgu sørgeligt. Men vil du være sød at tage dine flotte ord med i Birger christensen eller noget, for det gider jeg ærlig talt ikke høre på. God aften til dig!

 26. Og god aften til dig, du skal vel have udsalgspasta fra netto?

 27. admin says:

  Ja, nemlig. Det smager sgu langt bedre end højrøvet hummer ik ,-)

 28. Sushi er da langt bedre end hummer (: I can afford it bitch.

 29. Mille says:

  Der er ikke nogen der sviner din pølsemix af designer labels til lille ven, så hvad fanden har du så ondt i røven over?

  Hvis du er så fin på den, burde du så ikke sidde og spise club sandwich på en trendy café i København, i stedet for at prøve at forsvare din egen tøjstil?

 30. Ninnette says:

  Kære Sara,
  hvad er det der sker for dig? Synk lige liiiiiiidt lavere? Det kan man vist ikke! Og jeg har lige et spørgsmål til dig, Anja. Var har afblegede jeans at gøre med at være modeblogger? Du kan da være modeblogger uden at gå i mainstream fashion 🙂
  Fortsat god tirsdag aften (ps. jeg spiser også netto’s, der er langt bedre!)
  N

 31. Ninnette says:

  Mille, jeg er dybt uenig! Sara har lavet en giga fejl lige her – men hvorfor kigge ned på ‘trendy caféer’?

 32. admin says:

  Mille, haha 😀

  Ninnette: Mit indlæg handler såmænd bare om de trends jeg har spottet i diverse modeblogs, og har lagt mærke til at afbleget denim er et hit :p Det er det eneste. Og er helt enig, ville være fedt med en modeblog der handlede om noget andet. Men tror nu ikke jeg er den rette til at have den blog, har slet ikke samme passion for mode, hverken den ene eller den anden type, at det er noget jeg kan gå nok op i 🙂 Dermed ikke sagt jeg shopper smækbukser i tøj og sko, som Sara så flot antyder.

 33. Mille says:

  Jeg kigger ikke ned på trendy caféer, men alt det her handler om etiketter – og en trendy café og club sandwich er en etikette lige så meget som pasta fra Netto er.

 34. […] Sara Kjærbye til indlægget “Derfor bliver jeg aldrig modeblogger“: […]

 35. […] en lummer stemning der er her i blogland. Anja’s indlæg om mode, som jo fandme burde ryge top 10 over de mest omdiskuterede indlæg, har endnu engang skabt røre i […]

 36. Kia says:

  Jeg er rystet over det her. Det har taget en helt forkert drejning. Jeg skal ikke dømme nogen som helst, men jeg synes altså at det er trist at folk ikke kan holde en sober tone overfor andre mennesker.

  Kia.

 37. Kim says:

  ALOHA!
  jeg forstår ikke helt hvorfor der ikke kan være plads til os alle SARA!? 😀 og selvom jeg går i tøj fra h&m har jeg sku’ også råd til sushi 😉
  ej, sorry.
  nu til min virkelige kommentar:
  jeg har også en blog, dels om mode – dels om mig. jeg har den ikke alene, men med to veninder. og jeg synes det er vigtig når man ‘følger’ moden, at man lærer at skelne mellem stil og mode. Med det mener jeg at der er fedt at folk bruger trends, men jeg synes ikke det er fedt med folk der laver et makeover hver gang en ny håndfuld trends bliver vidst på catwalken, blogland eller bladene. Tit synes jeg det bliver meget trend på trend på trend og ‘ej, hallo stop min øjne gør ondt’

  jeg synes sku’ heller ikke cykelshorts er fedt, og farven nude bliver sørme heller ikke min favorit farve – derudover er jeg helt enig i at der har været i hysterisk hype omkring hm’s statement smykke. – min pointe er her at jeg synes dit indlæg er dejligt, skønt og perfekt – og jeg synes det er endnu mere skønt at der rent faktisk findes andre som kan være kritisk omkring det hele. for det synes jeg til tider mangler. en stop klods der siger – ‘det der er for meget!’

  og sara, du er for meget……

  Kim

 38. admin says:

  Tak for dit input Kim. Jeg er helt enig i at der er forskel på stil og mode. Og fed afsluttende sætning. Hihi

 39. Gina says:

  “Vi har bare råd, i modsætning til dig lille taber. Bare fordi vi shopper i Chanel, Birger Christensen og YSL. Du shopper måske i Tøj og sko, H&M og Vero Moda”

  ej okay, det var dog den mest retaderede, påtagede, åndsvageste udtalelse jeg længe har hørt..

  “seje rige pige”. du er lidt en taber søde 🙂

 40. Mie S. says:

  Kære Anja,
  det er virkelig et interresant blogindlæg, det mener jeg virkelig. Jeg skider også på A.W.’s design, for de ligner jo et klovneoutfiit i sandhed! Og til dig, Sara Kjærbye: Så smut dog hjem til din åh så rige Hellerup-familie og nyd livet. Nettos pasta er langt bedre end din daglige luksusbuffet. Vi er i os selv noget, så vi behøver ikke at smide en masse modetøj/dyrt tøj på os, for at føle os som noget. Tænk over det.

 41. admin says:

  Hej Mie,
  Tak for dit input 🙂

 42. Sandra says:

  Lol, er sikkert meget sent på den med denne kommentar, men kan VIRKELIG ikke lade være, jeg er nødt til at komme med denne ene kommentar til Ida Filippa:

  (Det kan godt være at du ikke vil være mainstream, men du behøver da ikke at svine diverse modeobjekter til! Jeg synes virkelig du er respektløs, og egoistisk. ‘Jeg, jeg, jeg, jeg, jeg, jeg blablabla..’ Forfærdeligt at du overhovedet bruger din tid på at fortælle OS hvor latterligt du synes det er at kunne lide en anden slags stil, end du gør. Forfærdeligt. Du burde virkelig skamme dig!)

  Det er Anja’s blog – ergo må hun vel komme med hvilke udtalelser om ting, hun nu har lyst til, ud fra hendes meninger og holdninger. Det ville sgu da være en umulighed at være blogger hvis man skulle sidde og skrive om hvad ANDRE mener om ting, altså… man kan vel for fanden kun skrive om hvad man selv mener?

 43. […] tør næsten ikke begive mig ud i endnu et indlæg oven på alle de tæsk jeg fik sidste gang. Men! Nu er det her jo MIN blog, og her kan jeg jo skrive hvad jeg vil. Og hvis nogle føler sig […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *