DIY Fuglebilleder

I min sommerferieuge brugte jeg et par aftner på et andet kreativt projekt, ud over de armbånd jeg fik lavet. Jeg faldt nemlig for nylig over denne blog, hvor jeg forelskede mig i de fine fuglebilleder. Og jeg manglede tilfældigvis noget til min soveværelsesvæg og et kreativt projekt, så jeg gemte linket og fik lavet min egen version i løbet af ferien.

Kig med herunder for at se lidt work in progress billeder, hvis det har interesse.

Jeg havde købt to lærreder på ca. 20 x 30 cm i Tiger til 10-20 kr stykket. De kan også fås i Søstrene Grene. Ellers har jeg brugt to aviser, limstift, permanent markers, decoupagelak, billeder af fugle klistret på karton. Jeg havde også fundet noget glimmer frem men besluttede undervejs ikke at bruge det alligevel.

Jeg har før lavet billeder med iturevne aviser og jeg kan ret godt lide det look det giver. Det er i hvert fald mere min stil end med de antikke bogsider, der blev brugt på mit inspirationslink. Men det er meget simpelt. Man finder en avis og river små stykker ud med tekst. Jeg kan bedst lide når der ikke er nogle overskrifter og for meget mellemrum, men det kan man jo gøre som man vil. Man skal helst undgå at der er en meget farvestrålende reklame på bagsiden, for det kan godt skinne lidt igennem når det bliver vådt af lim og lak.

Så tager man simpelthen bare stykkerne og klistrer dem på lærredet på tilfældig vis, gerne både op og ned, skævt og lige osv. Og så fortsætter man bare indtil hele lærredet er dækket.

Min limstift var ikke helt optimal, så jeg forsejlede undervejs med decoupagelakken (kan bl.a. fås i Panduro Hobby), som er en blanding mellem lim og lak. Når det tørrer bliver det gennemsigtigt og får en lidt glossy overflade. Jeg bruger bare min pegefinger til at smøre det ud med, men man kan også få nogle svampe osv., jeg synes dog det er lettest med fingeren. Lad være med at tørre fingeren af i dit tøj, det er ikke så nemt at få af igen erindrer jeg fra tidligere projekter!

Når lærredet er dækket til skal det lige have et godt lag decoupagelak og så tørre natten over. Og så kan du jo passende rydde op i mens 😉

Når begge lærreder er dækket med avis og lak, så er det tid til næste del. Jeg fandt nogle fuglebilleder på Google og printede ud og klistrede på karton. Jeg prøvede lidt frem og tilbage med forskellige fuglebilleder i forskellige størrelser, og uden at vide det endte jeg tilsyneladende med samme fugl som min inspirationskilde også har brugt. Hurra for Google billeder 😉

Jeg tegnede grenene i frihånd med en sort kuglepen, havde nemlig ikke lige en blyant der kunne tegne ovenpå lakken. Så jeg satsede på at mit talent var tilstrækkeligt og at jeg kunne redde diverse svupsere med den permanente marker 😉 Da jeg havde tegnet grenene lagde jeg fuglen på der hvor den skulle side og tegnede omridset af den op med kuglepennen.

 

Jeg tegnede de yderste stregner op med en tynd permanent marker og fyldte dem ud med en lidt tykkere en.

Dagen efter kiggede jeg på det igen og dækkede lidt på de steder der ikke var så sorte som ønsket. Jeg gav det et lag lak mere, men det fortryder jeg lidt for det tværede en lille smule ud omkring fuglene pga. den sorte tusch. Så det tror jeg ikke jeg vil anbefale, men det afhænger selvfølgelig lidt af hvilken type tusch og lak man bruger tror jeg.

Jeg købte rammer i Søstrene Grene til ca. 45 kroner stykket og det er jeg glad for, da jeg synes det lige giver det prikken over i’et.

Så nu har jeg endelig fået lidt pynt på væggen i mit soveværelse, det tog også kun 10 måneder 😉

Kan i lide dem? Og er det et projekt i finder overskueligt og selv kunne finde på at hoppe ud i?

 

 

Related Posts

9 Discussion to this post

 1. Mathilde says:

  Wow, hvor er de fede!! Jeg mangler selv noget dekoration over min seng, så måske jeg skal kaste mig ud i sådan et projekt.. Sidder og prøver at forestille mig, om man på en eller anden måde vil kunne komme nogle farver på også (grønne blade fx), men det er næsten også synd at ødelægge den sorte silhuet..
  Men jeg er i hvert fald helt vild med at motivet fortsætter fra det ene billede til det andet – SÅ fint! 🙂

  • admin says:

   Hej mathilde
   Tak skal du have… Hvis der nu skulle mere farve på kunne man evt tage nogle sider fra reklamer i dameblade. Der er tit nogle fine farver synes jeg. Så kunne man bruge dem som jeg har brugt avispapir og beholde det enkle sorte om fugle og grene?

 2. Ann says:

  Hvor er du kreativ – det er fine billeder. Enkelt og sammenhængende. De bliver sikkert fine i dit soveværelse. Jeg har tit så mange idéer i mit hoved, men synes tit det er så besværligt at gå i gang med

  • admin says:

   Det kender jeg godt Ann. Tit er mit problem at jeg ikke tager mig tiden til det. Lidt en skam for det er jo hyggeligt nørklearbejde når man først er igang.

 3. Marie-Louise says:

  Wauw.. De er satme fine! Enkle og rare at se på.. 🙂

 4. […] være noget for mig, så hører jeg meget gerne fra dig! Det er især smykker og projekter ala de fuglebilleder jeg også lavede for nylig jeg er på udkig efter, men andet har bestemt også interesse. Jeg […]

 5. Nicoline says:

  Wauw ! De er så flotte. Har også selv været ude og købe to lærreder og rammer, vil gerne lave noget ligende – er bare i tvivl om hvilket motiv der skal være på dem . Men super flot 🙂

 6. dorte says:

  super flot lavet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *