Fairy & vinduespudsning

 

For et stykke tid siden blev jeg kontaktet af Maria, som arbejder med PR for Fairy (dem med rengøringsmidlerne), om jeg havde lyst til at modtage en hjælpende hånd til rengøringen i form af en flaske Fairy opvaskemiddel, en vinduespudser (altså ikke en mand, men sådan en svaberfætter), nogle klude, svampe og en opvaskebørste.

Pudsigt nok fik jeg denne henvendelse kort efter jeg havde vist dette billede:

Hvis der er noget jeg hader er det meget opvask, og denne kæmpe en af slagsen skyldtes udelukkende at jeg havde holdt gruppemiddag og dagen efter blev jeg ramt af en gang roskildesyge der varede nogle dage og jeg kunne ikke overskue opvask. Nå, men jeg kan forestille mig at Maria har stødt på dette billede og tænkt “God have mercy, Anja har brug for hjælp”. 

Jeg tog imod tilbuddet, for egentlig tror jeg det var et tegn oppefra. Når nogen tilbyder mig en vinduespudsesvaberfætter og jeg ved inderst inde at jeg aldrig har pudset vinduer i denne her lejlighed som jeg har haft i 2 år, så er det jo dumt at sige nej ik?! At jeg så aldrig rigtig har pudset vinduer før det heller er så en anden side af sagen. Altså jeg har da pudset vinduet på badeværelset (det er ret lille). Når jeg har ordnet spejlet med det der rensehalløj har jeg som regel taget vinduet også. Men aldrig med en vinduespudsesvaberfætter.

Jeg plejede at sætte ekskæresten til det, for han var uendeligt høj og behøvede ikke stole for at gøre det (min undskyldning for at sige han skulle gøre det) og så synes jeg bare ikke tanken om at kravle rundt i vindueskarme er så tiltrækkende. Der er dælme langt ned. Min mor har også været sød at ordne dem nogle gange når hun har været på besøg, og man skal jo heller ikke overpudse dem så jeg har aldrig rigtig selv begivet mig ud i det.

Anyways, jeg har da set folk pudse vinduer mange gange, og det ser ikke så slemt ud. Hvis jeg ikke husker fejl var min morfar vinduespudser en årgang, så det burde vel ligge i mine gener skulle man tro… Jeg har også hørt Mutti sige det er bedst at gøre når det er overskyet, hvilket det er heroppe idag. Altså har jeg ingen undskyldning for ikke at pudse vinduer (alternativet var eksamenslæsning), så igang jeg gik.

 1. Jeg startede med at google “Hvordan pudser man vinduer?
 2. Opskriften på godt vinduespudse vand er et par dråber Fairy (fjerner snavs), lidt eddike (binder kalken i vandet) og varmt vand.
 3. Google sagde jeg skulle starte med at vaske ruderne med en blød svamp hvis de var meget beskidte (hvilket jeg tager for givet de var nu jeg bor i storbyen og aldrig har vasket dem før!) og dernæst bruge vinduespudsesvaberfætteren i et helt bestemt mønster og huske at tørre den af i et viskestykke hver gang man løfter den fra ruden (damn det bliver besværligt lige pludselig!). Faktisk var der mønster for både begyndere og for proffesionelle – se det her.
 4. Nå okay, off we go. Starter med min altandør da den er mest ligetil. Får dækket af med aviser og begynder at vaske den side der vender ud mod vejen. Vaskedelen er nemt! Det er straks meget værre når vinduespudsesvaberfætteren skal i brug. Altså don’t get me wrong – jeg tror det er ægte kram jeg har fået tilsendt, men det kræver altså lidt øvelse at få det til at blive helt godt. Jeg fandt ud af man bliver nødt til at køre den helt ned til bunden (præcis som tegningen sagde – doh!) ellers er der striber med vand midt på ruden. Og bare det at køre fætteren i lige baner er en udfordring.
 5. Faktisk synes jeg det gik ret okay taget i betragtning af at min erfaring i vinduespudsning hidtil løber op i glaspudsemiddel og viskestykker/køkkenrulle.
 6. Næste trin var køkkenvinduet hvilket var pisse besværligt. Jeg har nemlig et rullegardin der sidder på en skinne hvilket gør at vinduet kun kan åbnes 45 grader eller sådan noget. Jeg blev derfor nød til at kravle op på bordet hvor jeg nærmest måtte sidde i vasken og bruge al min smølfelængde på at nå kanten af vinduet. Men nu var jeg jo blevet ret erfaren siden altandøren, så taget i betragtning af den besværlige tilgangsvinkel gik det ganske fint.

Ja og så kom jeg ikke videre… Vinduerne  i soveværelset og kontoret har også de samme rullegardiner og kan ikke åbnes ret meget på den led (jeg tipper dem normalt), og der har jeg kun en lille bitte vindueskarm jeg kan bruge som afsats, og tør sgu ikke rigtig sidde på 3. sal og håbe jeg kan nå kanten af vinduet :S Hvordan klarer man lige det problem?

Nå, men jeg har i hvert fald fået virkelig pæne vinduer nu (i den ene halvdel af lejligheden) og jeg troede virkelig ikke man kunne bruge opvaskemiddel til at vaske vinduer i, men det kan man altså godt 🙂  

Related Posts

4 Discussion to this post

 1. Linda says:

  Ha haaaa – Anja du er for herlig 🙂

  Skal selv i gang med vinduespudsningen 🙂

  /Linda

 2. Maria says:

  Hvor er det fedt at du har fået prøvet det af… Her blir der ikke rigtig pudset vinduer… Har forsøgt og nægter at gøre det igen. Vinduerne er så store, at jeg tror jeg falder ned..

  Har forresten tagget dig i min blog..

 3. admin says:

  @Linda: Hehe 😛 God fornøjelse 🙂

  @Maria: Synes også mine vinduer er lige store nok :/ Lidt uhyggeligt! Og tak for tag, har leget med nu 🙂

 4. Hehe.. Din post fik smilet frem hos mig. Måske du kan finde lidt hjælp på denne side http://www.rengoeringstips.dk næste gang. Der er ihvertfald nogle gode råd omkring vinduespudsning og andre rengørings situationer.

  mvh.

  Christian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *