Feriebilleder: Food

Her får i lige lidt feriebilleder. I denne omgang er der fokus på mad. Tyrkerne har et fantastisk køkken og som jeg vist har nævnt før levede jeg vist nogenlunde af osmansk gryderet. Det blev dog også til en durum’ish rulle, pizza og lasagne. Trøster mig med at der er mange grøntsager i de osmanske gryderetter, for ellers er det jo ikke lige det sundeste 😛

Photobucket

Osmansk gryderet version 1 (foto af Mille)

Photobucket

Det dejlige brød der blev serveret inden hver ret. Vi valgte restauranter med omhu og gik naturligvis kun ind der hvor man fik denne slags brød, med enkelte undtagelser (foto af Mille).

Photobucket

Osmansk gryderet version 2 (muligvis den bedste jeg har fået)

Photobucket

Jeg handlede ind hver morgen mens Mille sov, og man må give dem én ting dernede. Det er altså billigt! Jeg købte 6 boller, 3 liter vand, 2 iste, en wannabe nutella, en agurk og 2 bananer for 6 lira, hvilket er mindre end 24 kr! Godt nok er der ikke meget gods i de boller, men kunne jo ikke engang købe den der wannabe nutella for en 20’er herhjemme.

Photobucket

Osmansk gryderet version 3

Photobucket

Denne ret er fra en café/restaurant der hedder Pause og som har en masse friske juicer og en del sunde alternativer. Tjeneren anbefalede denne ret som var noget durumagtigt med kylling. Der var lige lovlig mange gummirumper aka. champignoner i til min smag, men dejligt med et let måltid. Jeg fik en frisk lemonade til, som tydeligvis bestod af friskpressede citroner.

Photobucket

På den hyggeligste restaurant vi kom på fik vi en gratis cocktail. Maden var ret god, colaen smagte af sæbe og vi skulle gå uendelig langt for at komme derhen, men der var virkelig god stemning. Det blev kun til et enkelt visit da det for det første var for varmt til at gå derhen og for det anden fik jeg dårlig mave om natten efter vi havde været der (muligvis sæbecolaen?).

Photobucket

I Tyrkiet er der uendeligt mange vandmeloner. Størstedelen er måske dobbelt så store som dem vi kender herhjemme og ikke helt optimal at slæbe på, for slet ikke at tale om det med at spise den 2 personer og opbevare den i latterligt køleskab i ferielejligheden. Jeg fandt dog en fin lille en i vores supermarked, og der var endda ingen kerner i. Win win situation!

Photobucket

Vi fik en enkelt pizza dernede, men det er altså ikke det de vinder pointene hjem på. Den smager okay mens den stadigvæk er helt lun, men så bliver det for vammelt. Dog super nice at de brugte frisk ananas i stedet for dåseananas.

Photobucket

Det store luftige brød (det er hult med en meget tynd dej). Ville ønske man kunne lave det herhjemme, men går vist ikke i en almindelig ovn.

Photobucket

Mille viser typisk eksemplar på et menukort. Selvom en restaurant reklamerer med at de er mexikansk har de også mad fra alle andre køkkener. Og størrelsen på menukortet har de valgt i et meget… ahem praktisk format…

Article Tags :
Related Posts
hotel i rom
ubud bali billeder

3 Discussion to this post

 1. Mathilde says:

  Mmmm, man bliver jo helt sulten! 😀 Jeg kunne især godt lige spise lidt af den der vandmelon!

 2. Line says:

  øjs det ser godt ud det hele! nu bliver jeg nød til at tage til tyrkiet 😉 vandmelonerne i udlandet er bare helt fantastiske. Det var da godt nok en vldsom McD menu 😀

 3. admin says:

  @Mathilde: Den var også bare mums!

  @Line: Du ville elske Tyrkiet! Jeg tror du ville shoppe amok i krydderier, te, grøntsager og alle mulige andre sjove ting 😛 Og ja den McD menu kræver sin mand. Ingen af os kom hele vejen igennem 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *