Now Reading
Flutes / sandwich til madpakken

Flutes / sandwich til madpakken

Som jeg skrev igår var en af mine planer for weekenden at eksperiementere med nogle flutes jeg kan lave sandwich af og have med på madpakken. Har tidligere lagt en opskrift op på Sandwichboller, og det er denne opskrift jeg har arbejdet videre udfra. I disse har jeg brugt dobbelt så meget gær, jeg har tilsat squash, og så har jeg formet dem som flutes i stedet for boller. Gæren har gjort at dejen er hævet meget mere, og i stedet for 8 boller får jeg nu 12 flutes af en portion. Dog gør squashen at der bliver tilsat lidt mere mel også. Men hold da op de er gode! Også bare med lidt smør 🙂 Og størrelsen er perfekt til en sandwich. Æggesalaten kaster jeg mig over i morgen. Tror ikke jeg orker mere idag.

 Opskriften giver ca. 12 flutes.

Ingredienser:

 • Ca. 560 gram hvedemel
 • 75 gram knækkede hvedekerner
 • 25 gram rugkerner
 • 50 gram gær
 • ½ squash
 • 1 dl skummetmælk
 • 1 dl lunkent vand
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk sukker
 • 2 tsk olie

 

See Also
Marcipan under krigen

 

Fremgangsmåde:

 1. Hæld kogende vand over rugkerne og hvedekerner og lad det trække en times tid.
 2. Udrør gæren i det lunkne vand og tilsæt dernæst sukker, salt, mælk, olie, revet squash og de afkølede kerner.
 3. Tilsæt mel lidt af gangen til dejen er som den skal være.
 4. Lad dejen hæve 1 time
 5. Rul dejen til en aflang pølse og del den op i lige store stykker
 6. Form flutes’ne ved at lave en “pølse” i passende længde og pres den flad, ca. 1-2 cm høje.
 7. Sæt pladen i midten af ovnen ved 200 grader i ca. 20 min. De er færdige når de lyder hule, hvis man banker på undersiden.
 8. Placer dem på en rist så de bliver sprøde.

Tip: Kan også bruges som flutes til salat o.l.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top