Første uge som husejer

Vi har nu haft nøglerne til vores hus i en uge og jeg tror ikke at nogen af os sådan helt har forstået det endnu. Især de første gange vi kørte bilen ind i carporten kiggede vi lige en ekstra gang for at holde øje med om nogen mon opdager det og det føltes lidt sært at gå rundt ude i andres have. Men nu er det jo rent faktisk vores carport og vores have! Jeg tror godt vi kan vænne os til tanken 🙂

Den første uge er gået med hårdt arbejde i huset og koordinering af håndværkere, folk der vil aflevere hårde hvidevarer osv. Vi fik nøglerne fredag sidst på eftermiddagen og allerede lørdag morgen kastede vi os over førstesalen i huset, som var dækket med gulvtæpper. Idet vi har købt et 100 år gammelt hus, så havde vi en forventning om at kunne genfinde de gamle gulvplanker under gulvtæppet. Og det kunne vi heldigvis også! Men det krævede altså lige en hård indsats.

plankegulv_for

Under gulvtæpperne lå der et lag med spånplader i 2 ud af 4 rum, så dem skulle vi også først have taget op. Lad mig bare sige at det var et par lange timer frem til at vi så de første fine planker titte frem under spånpladerne. Hvordan får man lige sådan nogle plader op, som er sømmet i plankerne uden at ødelægge gulvet nedenunder eller panelerne. Jeg tror det kræver sit helt eget indlæg på et senere tidspunkt.

plankegulv

Lige pt. er status i hvert fald at gulvtæppe og spånplader er væk og plankerne er fritlagt i alle rum. Der var et par træls overraskelser undervejs, hvilket gjorde at vi måtte skaffe nogle ekstra fyrretræsplanker for at dække nogle huller i gulvet. Men mere om det når jeg tager hul på et indlæg om vores gulvprojekt. Nu er gulvet helt igen og vi venter på en gulvsliber-mand, som desværre først kommer om små to uger.

plankegulv_efter

I mellemtiden har vi fået malet og installeret vaskemaskine og tørretumbler, købt en sofa som kommer i næste uge og vi har også fået købt og ophængt en del lamper efterhånden samt flyttet en del flyttekasser. Med små sikre skridt skal vi nok nærme os målet om indflytning, som dog nok først realistisk sker medio november.

Den første uge som husejer har været overvældende, hårdt arbejde, delvist søvnløse nætter og alligevel helt fantastisk!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *