Now Reading
Godt & centralt hotel i Barcelona

Godt & centralt hotel i Barcelona

Barcelona er, hånden på hjertet, en af de skønneste storbyer i Europa. Det er min første tur, men med stor sandsynlighed ikke den sidste!

Vi boede på det ekstremt centralt beliggende hotel Citadines Ramblas. Det ligger midt på La Rambla og blot et par hundrede meter fra Plaça de Catalunya, hvor bl.a. lufthavnsbusserne kører til og fra. Nemt, belejligt og super lækkert!

Hotellet betyder meget

Byen er skøn, klimaet dejligt og så har det også en stor betydning for helhedsindtrykket at hotellet bare er i orden. Jeg har efterhånden rejst mange gange – både på storbyferier, charterferier og de lidt mere eksotiske af slagsen, og jeg synes altså det er vigtigt for det samlede indtryk at man bor rart.

Dermed ikke sagt at jeg har behov for det vilde luksusliv når jeg rejser (det har jeg altså ikke lige råd til, så ofte som jeg gerne vil af sted), men de små ting som at der er rent og pænt, at bruseren virker og at der er en rar og tryg stemning betyder en del for mig.

Udsigt fra tagterassen

2-værelses hotellejlighed i Barcelona

Vi tjekkede ind omkring midnat mandag aften og vi blev mødt af en venlig receptionist der vejledte os i hvordan vi kom op til vores fine lejlighed. Hotel Citadines Ramblas er et større hotel med både værelser og lejligheder, og det kan godt være lidt forvirrende den første dag. Men vi fandt lejligheden og kravlede direkte i seng.

Vi havde bestilt en toværelses lejlighed, hvori der efter specifikationerne var plads til fire overnattende. Jeg vil dog nok sige at det er bedst egnet til to eller tre, hvis komforten fortsat skal være i top.

Der var en stor dobbeltseng og en sovesofa. Der var en skydedør mellem soveværelse og stue, således at man kan åbne eller lukke alt efter behov og hvilket lysindfald man ønsker. Der var en lille balkon, dog uden plads til bord og stol. Men der var fin plads til at stå og kigge ud på verden, mærke temperaturen eller drikke sin morgenkaffe.

Første morgen stod vi op til en fin udsigt og den skønneste blå himmel og det milde klima var som ren terapi for vores sjæle.

Morgenmad på hotellet

Første og sidste morgen spiste vi morgenmad på hotellet, hvor man kunne købe buffet for 13-14 euro så vidt jeg husker. Det er lidt halvdyrt, men det er vel en meget fair pris ift. hoteller generelt.

Der var et udvalg af cornflakes, chokopops, forkellige boller – både lyse og mørke, toastbrød, kager og frugt. Derudover var der yoghurt i bægre og æg man selv kunne koge i et kar med kogende vand. Der var et lille udvalg af ost, kødpålæg, syltetøj, nutella og smør. Der er naturligvis også kaffe, te, chokolade og diverse kaffevarianter frisk fra automat, ligesom der var forskellige slags juice samt vand og mælk.

Hvis man ønsker en klassisk English Breakfast med æg, bacon, pølser og baked beans er det ikke her man skal spise – men til alle andre ønsker er det en super god morgenmadsbuffet. 🙂

Det bedste ved det hele var næsten udsigten lige ud til ramblaen, hvor man kunne sidde og se gaden vågne op. Der var hele tiden noget at se på!

Hjemmelavet morgenmad

De dage hvor vi ikke spiste på hotellets restaurant lavede vi selv morgenmad i lejligheden, hvor vi havde et lille velassorteret køkken. Der var endda en lille opvaskemaskine, som vi godt nok ikke kunne få til at virke, da den ikke ville lukke helt tæt. Men der var ellers gjort klar med opvasketabs og det hele.

Køkkenet var bedre udrustet end hvad vi ellers har oplevet på charterferier, hvor der typisk kun er præcis 4 knive og 4 glas. Men der var bl.a. elkedel, toaster, microovn, køleskab og to kogeplader og diverse potter og pander. Der var også et fint størrelse spisebord med fire stole. Lidt større end det på billedet her.

Der var desuden et affaldsrum på 1. etage, hvor man kunne gå ned med skraldeposen fra køkkenet. Det er da smart. 🙂

Fint bad og toilet

Vi havde naturligvis også eget bad og toilet i lejligheden, og det var faktisk ret stort.

See Also
Geranium Maderense

Der var en lille niche hvor der var toilet og bidet, og så var der badekar med bruser, en stor håndvask samt et stort bord med plads til det hele. Der var endda en skydedør mellem bad og toiletafdelingen, hvis man skulle synes det var smart at være flere derude på samme tid.

Der er som udgangspunkt rengøring en gang i ugen, med mindre man ønsker mere (mod betaling). Men der var lagt 6 store  og 3 små håndklæder frem til os, ligesom der var fyldt op med en passende mængde toiletpapir.

Lækker tagterasse

Over hotelværelserne var der en tagterrasse (solarium kalder de det), på 9. etage. Der stod solsenge og havestole deroppe til fri afbenyttelse, og vi nød et par timer deroppe hvor vi fik lidt tiltrængte sommer-vitaminer i kroppen. Det var dog ikke super varmt på dette tidspunkt af året, men jeg forestiller mig der er godt optaget på tagterassen i de varme sommermåneder.

Udsigten fra terrassen var fantastisk – man kunne se udover ramblaen og hele byen, som f.eks. La Sagrada Familia man kan se i baggrunden på billedet herunder.

Gratis WiFi under hele opholdet

Vi havde gratis internet under hele opholdet. Vi fik en kode da vi checkede ind og det fungerede perfekt! Vi loggede på én gang på telefon og computer og så fungerede det resten af vores ophold. Jeg har tidligere prøvet at kun et device kan være online ad gangen, men her kunne vi være på med tre telefoner og to computere på samme tid (man er vel afhængig af det skidt 😉 ).

Alt i alt kan Hotel Citadines Ramblas varmt anbefales, og jeg er imponeret over hvor mange kæmpe plusser der er ved dette hotel. Alt fra transport til beliggenhed og selve hotelværelset var praktisk talt perfekt. Næste gang turen går til Barcelona for mit vedkommende vil jeg uden tvivl gerne bo her igen.

Har du en anbefaling til et super lækkert hotel i Barcelona? Så del det endelig med os i en kommentar herunder.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Scroll To Top