Now Reading
Godt hotel i Rom

Godt hotel i Rom

hotel i rom

Jeg er for nylig hjemvendt efter en storbyferie i Rom, som i et par år har været en destination jeg meget gerne har ville genbesøge. Jeg var i Rom for første gang i 2002 på en studietur med min gymnasieklasse. Jeg husker ikke så mange detaljer ud over at jeg synes det var en smuk by, men at det var kedeligt at have to lærere på slæb, og jeg har nu længe gået og drømt mig tilbage.

mercure_roma_colosseum_rooftop_view6

Jeg endte med at booke en impulsiv getaway i min sommerferie. Norwegian havde billige flybilletter og jeg fandt et godt tilbud på et hotel, som opfyldte mine mange kriterier. Jeg valgte at rejse alene, da mine ellers trofaste rejsepartnere ikke lige var tilgængelige i samme periode som min ferie lå i. Netop fordi jeg skulle rejse alene havde jeg lidt højere krav til hotellet end jeg ellers ville have, men man bruger bare lidt mere tid inde om aftenen end hvis man var to eller flere afsted.

Hotellet jeg valgte hedder Mercure Roma Centro Colosseo og ligger, som navnet antyder, meget tæt på Colosseum.

mercure_roma_colosseum_rooftop_view7

Billedet ovenfor viser udsigten fra tagterrassen på 8. etage., og som du kan se ligger Colosseum kun lige en spytklat væk. Følger man den store vej ned forbi Colosseum, så rammer man en vej som fører til det centrale Rom og alle seværdighederne som Pantheon, Den spanske trappe, Trevi fontænen osv. Og så er der naturligvis Forum Romanum som ligger lige bag ved Colosseum. Metrostationen Colosseo ligger lige nede ved Colosseum og der kører også en masse busser på vejen på billedet. Det er altså virkelig nemt at komme rundt til alle de forskellige must-sees i Rom.

 

Værelset

Jeg bookede et nyrenoveret Superior Single Room, som har en halvandenmands seng, gratis Wifi, aircondition, fladskærms tv, safety box med plads til bærbar og en minibar. Og som en ekstra service får man hver dag en flaske gratis vand. Der er naturligvis også elkedel, et udvalg af te og kaffe samt hårtørrer på badeværelset. I værelset var også et mindre skrivebord, kontorstol, klædeskab og plads til at opbevare kufferten. Jeg brugte minibaren som køleskab og kunne på den måde have lidt snacks og kolde drikkevarer.

mercure_roma_colosseum_hotel_bed2

En af de ting jeg især bed mærke i var det behagelige lys i værelset. Det lyder måske underligt, men ofte må man nøjes med et kedeligt lysstofrør når man er på ferie syd på, men på dette hotel var der virkelig kræset for detaljerne og der var behageligt læselys, loftslys og arbejdslys.

Der var derudover også en lille fransk altan med udsigt til den store vej. Der var ikke så meget at kigge på, men dejligt at kunne få lidt frisk luft ind om morgenen.

Badeværelset var nyt, lækkert og moderne. Ikke en finger kan der sættes på noget der. Stor brusekabine, både toilet og bidet og stor håndvask og opbevaringsplads til alle ens toiletartikler.

mercure_roma_colosseum_hotel_bed1

Sengen var behagelig og der var to forskellige puder at vælge imellem, ligesom der var en rigtig dyne og ikke blot et tæppe, som man ellers ofte ser syd på.

Alt i alt var jeg overordentlig tilfreds med mit værelse og det i sig selv, ville være grund nok til at jeg ville booke mit næste ophold i Rom på samme hotel.

 

Morgenmaden

mercure_roma_colosseum_restaurant1

På hotel Mercure Roma Centro Colosseo er der en stor morgenmadsrestaurant, hvor dagen kan startes på optimal vis. Jeg bookede mit ophold via Hotels.com og jeg kunne vælge mellem to muligheder, værelse inkl. morgenmad og værelse ekskl. morgenmad. Prisen var dog den samme, så jeg valgte naturligvis inklusive morgenmad. Der er mulighed for at tilkøbe dernede, men mener at det kostede omkring 16 euro pr dag, så det var også halvdyrt. Det var dog en super lækker morgenmadsbuffet med alt fra æg, bacon, kødpålæg, ost, frisk frugt, cornflakes og andre morgenmadsprodukter, brød og kage. Alt hvad hjertet begærer 🙂 Der var selvfølgelig forskellige juicer, mælk, kaffe, te osv. Og for de lystne, så kunne man endda få champagne!

mercure_roma_colosseum_restaurant2

 

Tagterrassen

mercure_roma_colosseum_rooftop_pool

Et af de primære argumenter for at jeg valgte hotel Mercure Roma Centro Colosseo var tagterrassen med pool. Jeg rejste i juli måned og vidste at der ville være varmt i Rom. Jeg vaklede mellem en charterferie og en storbyferie, men ved at vælge storbyferie og et hotel med pool, så følte jeg lidt at jeg fik begge dele. Der findes ikke mange hoteller i Rom som både kan prale af at have pool, ligge centralt og samtidig være billigt. Dette hotel kan dog opfylde 2 ud af 3 af de krav 😉 Det var ikke et budget-hotel, men det havde pool og lå centralt.

Poolen var ikke stor og der var flere eftermiddage ikke tilstrækkelig mange solsenge ift. efterspørgslen, men alene muligheden for at blive kølet ned ovenpå en lang dag ude i 30 graders varme, det er guld værd!

Jeg vil yderere mene at tagterrassen også er et vigtigt argument selv hvis det blot er et weekendophold i oktober måned, for udsigten deroppefra er virkelig fantastisk. Jeg så en skøn solnedgang den ene aften og jeg nød at sidde og kigge ud på byen mens mørket faldt på.

mercure_roma_colosseum_rooftop_view1

mercure_roma_colosseum_rooftop_view2

See Also
Long Beach, Phu Quoc

mercure_roma_colosseum_rooftop_view4

På tagterrassen var der pool på den ene fløj og en bar på den anden fløj. I baren kan man bestille et mindre udvalg af mad også, men det er dog ikke umiddelbart noget jeg vil anbefale. De skriver på menukortet at pastaretterne f.eks. er fra frost og det er generelt få og meget basic retter der er.

mercure_roma_colosseum_roofto_bar2

mercure_roma_colosseum_roofto_bar1

Jeg spiste deroppe en enkelt aften, hvor jeg ikke var så sulten og ikke orkede at gå ud. Jeg troede jeg havde fået bestilt en form for sandwichbolle, men med “roll” mente de ikke en bolle, men blot noget rullet kødpålæg 😉 Det smagte nu udemærket, men jeg vil klart anbefale at man besøger en af de mange nærliggende restauranter, som serverer bedre og billigere mad.

mercure_roma_colosseum_roofto_bar3

 

Anbefaling

Som altid når jeg bestiller rejser, så tjekker jeg grundigt tripadvisor først. De rejsendes egne beskrivelser og billeder vægter bare tungere end hotellets egen beskrivelse. Det er også derfor jeg gerne selv vil anmelde hoteller jeg bor på, da jeg ved hvor meget det betyder for mig at nogen “jeg kender” har været der og anbefalet det.

Nå, men i hvert fald var der gode anmeldelser at hente på tripadvisor når det kommer til hotel Mercure Roma Centro Colosseo og en anden vigtig ting for mig er, at hotelmanageren faktisk svarede på langt de fleste anmeldelser derinde. Da jeg bookede på hotels.com havde de en kampagne som betød at jeg fik 4 overnatninger for omkring 4.000 kr i stedet for 6.500 kr. Det er jo altid dyrt at rejse alene, så der kan nok hentes større rabatter hvis man er to eller flere til at dele udgiften.

Hotellet levede i høj grad op til mine forventninger. Værelset var nyt, pænt, rent og der manglede ikke det mindste. Servicen på hotellet var super god og der var hjælp at hente døgnet rundt. Morgenmaden var lækker og udvalget var stort. Og sidst men ikke mindst, så ligger hotellet i gåafstand til alle de populære seværdigheder, som man skal se “when in Rome”.

Jeg vil bestemt overveje at bo på hotel Mercure Roma Centro Colosseo næste gang jeg besøger Rom, hvad end det er en forlænget weekend i efteråret, en sommerferie i sol og varme eller hvis det var i mere professionelt øjemed. Min anbefaling er hermed givet videre 🙂 Del gerne jeres tips til gode og billige hoteller i Rom i kommentarfeltet.

mercure_roma_colosseum_rooftop_view3

(Indeholder affiliatelinks)

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (2)
  • Jeg har sidst været i Rom, da jeg var 11 år gammel sammen med min mor. Min veninde og jeg har dog besluttet, at vi skal en tur derned sammen, så det glæder jeg mig til. Intet er fastlagt endnu, men af samme grund læste jeg med interesse. Som altid smukke fotos (vil gerne se flere 🙂 )

    • Så er det vist også på tide med et genbesøg 🙂 Det er en skøn by at gå rundt i, helt oplagt til venindeferie. God fornøjelse med planlægningen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top