Jeg har købt et hus!

hus

Der er sket noget ret stort i mit liv og overskriften afslører det ret så meget.

Jeg har simpelthen købt et hus! Eller VI har købt et hus… Det er så smukt og klassisk og ligger på en idyllisk lille bygrund et par hundrede meter fra hvor vi bor i dag. Haven er med til at give huset et sydlandsk udtryk og jeg glæder mig som et lille barn til juleaften, til at overtage huset og sætte mit præg på det. Jeg mener vores præg!

Vi flytter fra ca. 80 m2 til 170 m2 + kælder og det giver jo utallige muligheder for indretning og mine tanker kører allerede på højtryk for at indrette det. Jeg pinner løs på Pinterest og har fået en helt ny interesse for boligindretning og jeg vil rigtig gerne involvere bloggen her i mine overvejelser.

Hertil kommer at jeg gerne vil dele lidt om hele processen med at købe et hus, for guderne må vide at vi har været igennem alle prøvelser jeg kan komme i tanke om.

Vi ved eksempelvis nu alt om BBR, bebyggelsesprocenter, byggetilladelser, hvordan man finder gamle dokumenter vedrørende ejendommen, kloakker, ejerskifteforsikring, lånetyper og udfordringer der kan opstå i forbindelse med at forsikre et hus der er bevaringsværdigt. Så er der også noget med testamente, samejeoverenskomst og anfordringsgældsbrev… Lad mig bare understrege at vi ikke har kedet os de sidste par måneder. Vi har læst og researchet og nogle af os har tudet lidt mere end andre… Men nu kan jeg med ro i maven sige at det har været det hele værd! Om 3 uger overtager vi nemlig nøglerne til VORES drømmehus 🙂

Jeg glæder mig til at involvere jer i vores nye hverdag.

Related Posts

4 Discussion to this post

 1. Anna says:

  Stort tillykke! Det er stort!! 😀
  Vil så gerne hører hvordan I har fundet gamle kloarktegninger – for dem kan vi ikke finde ud af at få fingre i/om de overhovedet er lavet – og vores hus er kun fra 1999

  • admin says:

   Hej Anna,
   Mange tak! 🙂
   Der findes en side der hedder weblager.dk, hvor en lang række kommuner har digitaliseret alle deres dokumenter vedrørende bygninger og grunde. Her har vi fundet nogle kloaktegninger for andre huse, dog ikke lige for vores egen. Men hvis jeres kommune er koblet op på den side, så kan i prøve at slå adressen op der. Ellers så vil kommunen formentlig kunne hjælpe jer hvis der findes tegninger over det.
   /Anja

 2. Tillykke med huset 🙂 Håber i bliver glad for jeres hus.
  Da vi købte vores hus, var vi nærmest ved at blive skallet af alt det vi skulle sætte os ind i. Hold da op vi brugte mange timer, men umagen værd, så vi ikke blev snydt 🙂

  • admin says:

   Mange tak 🙂 Er også glad for at det endelig er faldet på plads! Og ja tak skæbne, der er godt nok meget at holde styr på hvis man skal sikre sig selv bedst muligt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *