Now Reading
Jordbærtærte på den nemme måde

Jordbærtærte på den nemme måde

Nem og lækker jordbærtærte opskrift

Hjemmelavet jordbærtærte er bare lige lidt mere lækkert og luksuriøst end den man køber hos bageren.

Her får du min opskrift på en lækker og nem jordbærtærte med marcipan og chokolade, som jeg havde lavet til dessert i går hvor mine forældre kom på besøg. Den er virkelig lækker, men også en af dem der ligger tungt i maven. Jordbærtærte er min yndlings kage og denne opskrift får min varmeste anbefaling

Ingredienser til jordbærtærte

Jordbærtærten består af en mørdej, marcipanfyld og pynt i form af en lækker creme og friske jordbær.

Mørdej: 150 gram mel, 100 gram smør, 50 gram sukker og ½ æg

Marcipanfyld: 100 gram smør, 100 gram sukker, 100 gram reven marcipan og ½ æg

Pynt: 100 gram smeltet chokolade, creme af 2½ dl mælk og ½ pose kagecreme, 2½ dl piskefløde og 500 gram jordbær.

 

 

Fremgangsmåde

1. Ælt mørdejen sammen og sæt den i køleskabet i en time.

Ingredienser til jordbærkage

2. Lav marcipanfyldet ved at røre smør og sukker sammen. Tilsæt så marcipanen og ½ sammenpisket æg

Marcipan i jordbærkage

3. Rul mørdejen ud og læg den i en smurt tærteform.

4. Læg marcipanfyldet på og bag jordbærtærten ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Marcipanfyld i jordbærtærte

Jordbærtærte opskrift

5. Afkøl jordbærtærten og pensl den med smeltet chokolade (jeg smeltede bare chokoladen i mikroovnen)

Chokoladefyld på jordbærtærte

6. Lav cremen ved at røre mælk og kagecreme (pulver) sammen og stil det på køl ½ times tid så det bliver lidt tykkere. Vend flødeskum af 2½ dl fløde i cremen.

See Also

7. Fordel cremen på jordbærtærten

8. Del jordbærrene i halve

Friske jordbær i jordbærtærte

9. Pynt jordbærtærten med de halve jordbær

Jordbærtærte opskrift

Jordbærtærte opskrift

jordbærtærte opskrift

Jordbærtærten er nu klar til servering 🙂

jordbærtærte

Jeg bagte tærtebunden til jordbærtærten om aftenen og lod den køle af i køleskabet natten over. Fyldet puttede jeg på jordbærtærten om formiddagen og den holdt sig frisk i køleskabet hele dagen. Jeg vil tro at den kan holde sig et par dage på køl.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (17)
 • Det er ikke utænkeligt. Jeg fandt denne opskrift flere steder, eller i hvert fald nogle der var ret ens 🙂

 • lavede den i går, da jeg holdt madklub og det var en SUCCES! plus den er mega nem at lave – men ja, der er mange lign. opskrifter på nettet, hvis ikke identiske! anyway, skide lækkert!

 • Hej Anja

  Jeg lavede denne for noget tid siden og den var bare SUPER GOD! 😀
  Nu vil jeg prøve at lave den med en raw-food bund, dvs. en bund der ikke skal bages.
  Behøver marcipan fyldet at blive bagt? Jeg kan ikke huske hvordan konsistensen var da jeg havde bagt tærten sidst… :$
  Ellers ved jeg ikke helt hvordan jeg skal få fyldet bagt men ikke tærtebunden :O

  Super god blog! 😀

  Mh. Lea

 • Hej Lea,
  Tusind tak for din kommentar 🙂 Dejligt at du kunne bruge opskriften!
  Og spændende idé med raw food tilgangen. Jeg er lidt i tvivl om det behøver at blive bagt. Umiddelbart tænker jeg at det kunne blive noget ret klistret stads uden. Ved ikke om det er legalt ved Raw food tankegangen, men tror måske jeg ville smelte det i en gryde først, hvis du ikke vil bage den. Sådan at smørret smelter og ægget bliver varmet igennem. Alternativt kunne man måske lave fyldet af noget ala revet marcipan, revet æble og måske et eller andet klæbrigt der kan klistre det sammen. Lad mig endelig høre hvad du ender med at gøre 🙂
  KH Anja

 • Jeg bruger i forvejen flydende margarine o.a. (såsom steg & bag m.m.)
  Jeg kunne måske droppe ægget helt og så bruge mere margarine?
  Hvis det kun er for konsistenses at marcipanfyldet bliver bagt, tror jeg ikke det behøver hvis den er lidt mere fast i det 🙂

  Mh. Lea

 • Nu har jeg lige lavet marcipanfyldet og det er jo noget fis det jeg har skrevet! 😀
  Jeg brugte da ikke flydende smør sidste gang, men bare kærgården 40% og måske endog kokosolie (jeg kan ikke huske det). Dog brugte jeg det nu og det blev da også en del klæbrigt og meget smør-agtig i smagen…
  Jeg giver det lige et 15-20 min i ovnen på 50 grader.
  Og ellers resten af din fremgangsmåde 😛

  Mh. Lea

 • Ligesom du skriver at hjemmelavet jordbærkage er bedre end bagerens, så gælder det samme hjemmelavet kagecreme. Og det er ikke meget sværere end pulverudgaven. Det hele skal bare piskes sammen i en gryde over middelvarme og omrøring:

  Kagecreme:
  1 Æg
  3 spsk.Sukker
  1 spsk. Maizena majsstivelse
  2 dl. mælk
  1 vanillestang

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top