Min lille have

Jeg har vist efterhånden et par gange givet udtryk for min mangel på grønne fingre. Jeg har en fantastisk evne til at dræbe alt levende (grønt, skal det lige forstås), men nu er der noget der kunne tyde på at jeg er ved at få vendt op og ned på den tendens. Og man kunne sige at det manglede da bare, for jeg kommer ud af en familie, hvor alle har grønne fingre. Lige fra bedsteforældrene til min yngre søster. Og jeg troede jo at jeg så bare ikke havde fået det gen.

Anyways… Da jeg fik denne lejlighed fulgte der jo en altan med, hvilket jeg ikke har haft tidligere. Denne altan er ikke videre hyggelig, da det bare er en “betonhule” med udsigt til blokken på den anden side. I og med jeg fik en altan fik jeg lyst til at dekorere den med planter – jeg er jo trods alt vokset op i en vældig fin have, som Mutti, DaddyO og Mille plejer trofast, og kan vældig godt lide at kigge på pæne ting.

For en måneds tid siden tror jeg det må være, fik jeg en chiliplante med hjem, som var hjemmeavlet af de gamle. Den var ca. 15 cm høj tror jeg. Jeg satte den i mit køkkenvindue og har faktisk husket at vande den og vende den, hvilket er en præstation i sig selv. Og nu er den så i 50-60 cm høj! Jeg overhørte min far sige noget med at den søgte efter lyset, fordi den stod i vindueskarmen, men ikke var stærk nok til at bære frugterne hvis den fortsatte. Så nu har jeg sat den ud på min altan i håb om at den sænker farten.

 

For to uger siden havde jeg kun 1 pelargonia, oregano, en ynkelig dild og basilikum og så min chili i køkkenvinduet. Men så tog fanden ved mig og jeg har ekspanderet med en balsamin (?), tror jeg den hed. Den lyserøde i zinkpotten ovenfor. Og så købte jeg to pelargonia mere. Og nå ja, så fik jeg også en altankasse (som min mor også havde været sød at plante nogle blomster i for mig), og nu blomstrer de endelig!

Nå, men jeg synes bare det er blevet så fint og hyggeligt! Og har helt lyst til at købe mere. Men nu begynder det at knibe lidt med pladsen…

PS: Forleden tog jeg mig selv i at tale til en af planterne… Er jeg så kureret for manglende grønne fingre nu?! I hvert fald når det angår udendørs planter, er stadigvæk helt uduelig med dem indenfor…

Article Tags :
Related Posts
Liselund Slotspark på Møn
Cherry Blossom

9 Discussion to this post

 1. Tine says:

  Du går jo amok i planter fedt.. Har hus med tilhørende have… Det meste er græs men har denne sommeren puttet sparepenge i selvvandende krukker.. Det holder

 2. admin says:

  Det lyder dælme smart med sådan nogle selvvandende krukker… Hvor mange rigsdaler står sådan nogle i?

 3. Deborah says:

  Det ser da superfint ud, og ja den hedder Balsamin. Du skal bare klø på. Erfaring gør mester. Selv os med de grønneste fingre, har slået meget ihjel, inden vi blev bedre. Lån nogen bøger på biblioteket om plantepasning – viden er magt – også i den forbindelse. God fornøjelse.

  • admin says:

   @Deborah: Mange tak, er også selv vild med det 🙂 Jeg må gravist øge min viden og erfaring, så kan det være jeg en dag er i stand til at passe en hel have 😉

 4. Ann says:

  Test 😉

 5. Ann says:

  Nå, det jeg ville skrive var bare at jeg vist nok har rimelig grønne fingre. Jeg har selv en lille altan som tidligere har været fyldt med grønne ting og sager. Nu er altanen dog blevet mindre (pga. af isolering på ydervægge) så pladsen er lidt mere trang og jeg har droppet det grønne derude, bortset fra to altankasser.

  Men ih, hvor det altså pynter med dine planter. Synes især at chili’en er sej. Bliver spændende at se hvornår der kommer en lille chilifrugt frem 🙂

  Den sorte reol er også rigtig god – passer godt til en altan.
  Sådan én ville jeg ønske at jeg havde plads til, men det går desværre ikke. Der er jo bare plads til mange blomster/planter på lidt plads og det er jo særdeles smart på en altan.

  Pyyyh, lang smøre, men så fik jeg også det hele med 🙂

  • admin says:

   @Ann: Så gik den endelig igennem 😉 Det er da lidt ærgeligt din altan er blevet mindre. Men okay, isolering er jo også en vældig rar ting! Jeg er lidt spændt på, om mine holder hele sæsonen. Chilien var sgu væltet idag, da jeg kom hjem. Så nu må jeg lige se hvad jeg gør, kan godt være den bare må stå indenfor eller på gulvet derude. Jeg synes også reolen er blevet ret vellykket. Og den er smart så den kan klappes sammen så den er helt flad – det bliver nok godt til vinter.

 6. Tine says:

  Krukkerne vi har er fra Lechuza og de koster det hvide ud af øjenene (vi havde heldigvis et gavekort med da vi var på indkøb) nu har vi haft dem i halvanden måned og der er stadig liv i sommerblomsterne.. Der bliver ikke vandet hver dag… De fås lige fra små udgaver til gigant udgaver.. jeg kan varmt anbefale dem..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *