Nem-ID – Det er en ommer!

Jeg har nu brugt Nem-ID i en uges tid, og jeg hader det endnu mere nu end jeg gjorde for en uge siden. Jeg kan for det første ikke forstå behovet for at erstatte noget der IMO fungerer perfekt – nemlig digital signatur.

Nu skal jeg i stedet for rende rundt med (endnu!!) et kort, som i øvrigt skal opbevares utilgængeligt for andre. Ja det er da flot, det er sgu da lettere at stjæle min pung uden jeg opdager det end min computer! Det betyder også at hver eneste friggin gang jeg vil ind på min netbank skal jeg finde min pung som guderne må vide hvor er. Det er sgu da ikke brugervenligt!

I disse tider hvor jeg gætter på at langt de fleste har en personlig computer så kan jeg simpelthen ikke få øje på hvornår jeg ville have glæde af at tjekke min bank ude i byen. Hvis jeg var på en længere rejse ville jeg jo nok alligevel have min computer med, for sådan fungerer verden jo i dag.

Derfor synes jeg virkelig Nem-ID forstyrrer min hverdag og jeg kan ikke forestille mig jeg er den eneste af den overbevisning. Og jeg håber virkelig vi kan få lov at gå tilbage til digital signatur eller noget andet der ikke er så lidt brugervenligt som Nem-ID… Det er altså en ommer!

Article Tags :
Related Posts
Kontaktannonce
REPEAT
What we’ve been working on

13 Discussion to this post

 1. rijaH says:

  Sjovt som der er så delte meninger om det, jeg har personligt ikke noget i mod det og virker fint for mig. Jeg gætter på det er fordi jeg allerede havde engangskoder til min netbank og har brugt det i mange år.. Så det er nu nok bare en tilvænning 😛

 2. tumling says:

  min netbank ligger bare på en usb hvilket jeg jo synes var genialt.. Og nu dette som slet ik på nogen måder er sikker.. Altså hva vedkommer det kommunen og min arbejdsgiver hva jeg bruger mine penge på 🙁 Synes sku ik om at hvis de kender bagvejen de ka gå ind og lurer

 3. admin says:

  @Rijah: Altså synes også det virker ok, der er ikke fejl eller noget. Synes bare det er enormt upraktisk og det besværliggør min brug af netbank markant.

  @Tumling: Ja der har godt nok været meget kritik af sikkerheden ifm. nem id. Håber da det er noget der bliver rettet op på. Læste en artikel på eb.dk tror jeg det var, om at de politikere der har været med til at bestemme vi skal have nem-id ikke engang bruger det selv. det synes jeg måske er lidt et uheldigt signal.

 4. tumling says:

  haha lige præcis.. De bruger fandme aldrig det de selv er med til at stemme om.. det er jo ik første gang at det er kommet frem at de stemmer om noget og så ik selv bruger det haha..

  Btw er det kun hos mig at siden sådan hopper lige når jeg kommer ind??

 5. admin says:

  Nej det er set før 😛
  Her er der vist ikke noget der hopper.

 6. tumling says:

  okay det gør den hos mig :S

 7. Tanja says:

  Hader det os.. modtog det for 2 uger siden og har endnu ikke rørt det.. men på min netbank tæller den dage ned til jeg skal have den brugt så må nok hellere snart komme med ind i kampen.. men gider det ærligt talt ikke!

 8. Maria says:

  synes at det er for besværligt, så ja det er en ommer.

 9. admin says:

  Dejligt at høre jeg ikke er ene om at føle mig besværlig og på tværs 😛

 10. Alexia says:

  Jeg frygter den dag jeg bliver tvunget til det, Jesper har fået det og han hader det. Jeg hader det allerede på forhånd, håber det bliver afskaffet inden jeg skal ha det.

 11. Mikkel says:

  I raseri er jeg lige gået på internet og har søgt på “Nem Id Brugervenlighed”. Så fandt jeg denne side. Jeg har i nogle dage haft Nem Id på min netbank. Jeg er normalt typen, der skriver pænt og sagligt, men lige nu er jeg sjældent hysterisk. FOR HELVEDE EN GANG LORT!!!! Nem ID bør omgående navneændres til Pissebesværlig ID 🙁

  Før kunne jeg logge på netbank på et øjeblik. 1 felt skulle udfyldes. Med Nem Id skal jeg nu udfylde 3 felter OG konsultere et papirkort med en masse talkoder, som jeg skal sidde og lede i. Endnu et kort, som jeg skal opbevare. Jeg har nok rod på mit pc bord. Jeg har ikke brug for flere papirlapper 🙁

  Det svarer til, at man skal gå 2 gange rundt om sin bil og sparke een gang til hver fælg og derefter tromme lidt på taget med flade hænder, inden man kan sætte sig ind og dreje nøglen for at starte bilen. Hvem gider det?

  Vi er i 2010 – det kan gøres bedre 🙁 Nem Id er en ommer!

 12. admin says:

  @Mikkel: Jeg er som du nok har regnet ud, helt helt enig i det du skriver! Jeg griner lidt af din beskrivelse med at gå rundt om bilen inden man starter den, hehe. Det er et glimrende eksempel! Lad os krydse fingre for det forsvinder hurtigst muligt igen!

 13. Mikkel says:

  Desværre er der pt ikke noget alternativ, så det varer nok et stykke tid, før der kommer en afløser til NemId. Men jeg “glæder” mig nu over, at jeg har *endnu* en lap papir på mit i forvejen rodede pc-bord. At jeg kan logge ind fra enhver pc, det er for mig ikke en formildende omstændighed. Jeg har ikke behov for det. Så kun øget sikkerhed mod hackere er nu en forbedring. Bare synd, at den er lavet på så ikke-brugervenlig måde. Det kan gøres bedre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *