Portionsanrettet lasagne til fryseren

I går da jeg var i Fakta, for at købe det sidste til de burritos jeg havde planlagt at lave til aftensmad, faldt jeg over nogle små foliebakker. 12 bakker for 25 kr. I ved sådan nogle leverpostejsstørrelses-nogen. Og så fik jeg en åbenbaring. De var jo geniale til at lave små lasagner i! Faktisk har jeg syntes at det var sådan en god idé, at jeg glemte alt om at købe det vigtigste jeg kom efter, nemlig tortillapandekagerne.

På vej hjem på cyklen fik jeg udtænkt en gameplan for de der lasagner jeg havde i tankerne, og da jeg opdager at jeg havde glemt at købe tortillaer blev jeg enig med mig selv om, at jeg da bare lavede lasagnerne i aften. Så havde jeg så ikke noget mornay sauce og ikke ingredienser til at lave det selv, så jeg måtte ud i regnen igen. Og nu havde jeg mere lyst til lasagne end burritos, så sådan blev det.

Ud over mornaysaucen fik jeg købt nogle friske lasagneplader, da jeg var i tvivl om hvordan tør pasta ville have det med at blive frosset – nogen der har erfaring her? Jeg har aldrig arbejdet med friske lasagneplader før, men det er i hvert fald ikke sidste gang det sker! Slut med stive plader der flækker i 1000 stykker når man prøver at få dem tilpasset længden. Med den friske klipper man bare et stykke der passer, som var det stof vi arbejdede med!

 

Jeg købte en pakke lasagneplader med 200 gram i og det passede perfekt til 4 små bakker lasagne – der var 50 gram til overs i små stykker. Jeg mener jeg endte med 3 lag pasta.

Kødsaucen lavede jeg af 500 gram oksekød, 1 stort løg, en rest gulerødder, hvidløg, tomatkoncentrat, 2 dåser hakket tomat og en sjat mælk. Smagte til med salt, peber, chili, karry og muskatnød.

Ved to af lagene hældte jeg en lille smule mornay sauce ved. Og på toppen kom der et lag ost, har jeg dog ikke lige fået med på billedet.

Jeg fik fyldt dem lige lidt rigeligt, så de flød lidt over da jeg lagde låget på. Men bakkerne er super nemme at arbejde med og nu har jeg smidt tre bakker i fryseren, parat til at tage op, komme i ovnen og spise som nybagt lasagne efter en lang dag.

Jeg synes (tydeligvis) selv at ideen er god. Jeg elsker lasagne men får det faktisk meget sjældent, da jeg synes det er for kedeligt når det har været i fryseren efter det har været i ovnen. Jeg har ind imellem lavet det i små ovnfaste fade, men det er relativt meget arbejde for så lille en portion. Så der synes jeg, at det her er en god løsning. Kan godt se det for mig, at jeg kommer hjem fra træning, smider lasagnen i ovnen mens jeg tager bad og køler af og så er den klar 30 minutter senere! Nu er jeg spændt på om de bliver ligeså gode som den der ikke blev frosset, når de har været en tur i fryseren.

Hvis man spiser et flute til og en god fyldig salat, så er der faktisk to portioner i en bakke. Nu var jeg ret sulten, da jeg kun havde fået en let frokost og eftersom jeg ikke havde nogle flutes, så jeg spiste næsten hele portionen selv.

Mmm, lasagne er og bliver en madfavorit her! Andre der er lasagnefans?

 

Article Tags :
Related Posts

6 Discussion to this post

 1. Stina says:

  Jeg tror da lige, at jeg vil en tur i fakta og kigge efter de bakker! Det er jo genialt og lave sådanne portioner. Super nemt, hvis man har travlt også 🙂

 2. Deborah says:

  Du er da lige efter mit hoved. Jeg gør også den slags, laver mad til fryseren. Jeg kan så oplyse, at de der bakker duer til mange slags mad: Suppe, Mousakka, gryderetter, risretter, og pastasauce – alt dejligt at have i fryseren.

  Med hensyn til lasagnen, så er det en super idé og især at lave med de frisk plader, så man kan få friskbagt. Det skal jeg også prøve helt sikkert. Jeg elsker nemlig også lasagne!

 3. admin says:

  @Stina: Ja lige præcis, undrer mig over at jeg først har tænkt på det nu 😉 Det vil jeg helt sikkert praktisere mere fremover!

  @Deborah: Ja det er genialt med mad til fryseren. Efterhånden er det sjældent jeg laver rigtig mad i hverdagen, som regel varmer jeg bare rester fra fryseren og måske lige koger ris, pasta eller kartofler. Det eneste man skal være obs på med de bakker, er at de ikke tåler microovnen 😛
  Jeg kan bestemt anbefale de friske plader, tror jeg fremover vil gå over til den løsning. Men det er selvfølgelig rart at have nogle mere langtidsholdbare på lager.

 4. Belinda says:

  Hvor ser det lækkert ud Anja, bliver helt suletn 😀

 5. Marie-Louise says:

  Ej, hvor smart. Jeg havde ikke lige overvejet at du ikke havde “bagt” dem først.. Det troede jeg faktisk, nå. Det er var altså et godt trick!

 6. Ane Bøiehøj says:

  Hej, jeg kiggede på foliebakker i Fakta i dag, og der stod på dem at de ikke måtte bruges til salt mad. Hvilke foliebakker bruger du?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *