Now Reading
Træningsferie på Las Playitas

Træningsferie på Las Playitas

Jeg har haft fornøjelsen af at være på ferie på Las Playitas to gange med to forskellige veninder; foråret 2012 og efteråret 2014. Begge ferier har været fantastiske! Hvis du ikke har hørt om Las Playitas kan jeg kort fortælle, at det er et træningsresortFuerteventura i stil med La Santa Sport på Lanzarote.

Jeg må indrømme at jeg ikke altid har synes om konceptet med at blande ferie og træning, men nu hvor det er testet mere end én gang, så vil jeg alligevel slå et slag for denne form for ferie, som kan være et hit for flere generationer i familien. I dette indlæg vil jeg fortælle lidt om de forskellige indkvarteringstyper, træningstilbuddene, maden og alt det man kan lave, når man har brug for et hvil fra træningen.

Rejsen derned

Jeg har begge gange bestilt rejsen gennem Apollo, som har været det eneste charterselskab der har haft rejser dertil, da vi kiggede. Jeg har nu set at man faktisk også kan bestille Playitas Hotel og Playitas Aparthotel på Hotels.com og så har man jo mulighed for selv at købe flybilletter.

Fuerteventura er en af de Kanariske øer og det tager omkring 5 timer at flyve derned. Når man bestiller gennem Apollo kan man tilkøbe transport fra lufthavnen til hotellet. Der er dog også mange der lejer en bil og selv kører til Playitas, der er ca. 45 km.

Hvad koster en ferie på Las Playitas?

Prisen afhænger naturligvis af hvilken form for indkvartering man vælger, hvilke tilvalg man gør sig og tid på året. Hvis man køber en pakkerejse, som jeg har haft gjort begge gange, så koster 1 uge mellem 4.500 og 7.500 kr. per person i en 1 værelses lejlighed i en uge. Ønsker man morgenmad kan det tilkøbes for omkring 500 kr. per person, halvpension er ca. 1300 kr. per person og helpension ca. 2000 kr. per person (Baseret på priser fundet hos Apollo i august 2015 med afrejse i september 2015).

Jeg mener at vi har regnet med omkring 8-9.000 kr pr mand begge gange. Vi har stort set ikke brugt penge på andet end drikkevarer og mad, så der har ikke været behov for så mange lommepenge, som jeg typisk ville regne med hvis jeg rejste et andet sted hen.

Indkvartering

Playitas er en lille fiskerby med omkring 300 indbyggere, som ligger ca. 4 km fra Fuerteventuras næststørste by Gran Tarajal. Ved siden af Playitas by ligger træningsresortet Las Playitas, som strækker sig over et ret stort område.

På Las Playitas er der tre indkvarteringsmuligheder:

 1. Playitas Hotel
 2. Playitas Aparthotel
 3. Playitas Villas

Playitas Hotel ligger i den ende der er tættest på Playitas by mens Playitas Aparthotel ligger i den ende der er tættest på Gran Tarajal. Midt imellem de to findes pools, strand, træningsfaciliteter og restauranter. Oppe bagved findes villaerne.

Begge gange jeg har været afsted har jeg boet på Playitas Aparthotel, som er lejligheder af forskellige størrelser. Vi har været to personer afsted og begge gange har vi haft en stor 1-værelses lejlighed, hvilket er alt rigeligt til to. Lejlighederne var i meget fin stand og er udstyret med et lille køkken med køleskab, kogeplader, kaffemaskine, basic køkkenudstyr og service til 4 personer.

Vi havde to enkeltmandssenge med rigtige dyner og puder og ikke de der tåbelige lagener eller tæpper, som man ellers ofte spises af med syd på. Der var et fjernsyn (som vi godt nok aldrig fik tændt), 2 sofaer/enkeltmandssenge, et sofabord, et spisebord og en fin altan med endnu et bord, 4 stole og et tørrestativ. På badeværelset havde vi både et badekar og en brusekabine. Der blev rengjort alle dage på nær onsdag og lørdag.

Vi var meget imponerede over den generelle standard i lejligheden og var meget tilfredse. Med mindre vi var flere afsted, så ville jeg formentlig vælge Aparthotel igen en anden gang. Hvis vi var 4 eller flere, så tror jeg at jeg ville se nærmere på om villaerne kunne betale sig. De så nemlig rigtig lækre ud og havde egen lille pool.

Træningen

Mange kommer til Playitas for at træne og det er også et populært sted for professionelle atleter og sportsklubber, som især fylder godt op i svømmebanerne og i buffeten til frokost. Vi stødte også ind i flere gymnasieklasser der var afsted på studietur.

Bonustip: Planlæg udenom de populære studieturs uger, hvis du vil slippe for alt for mange støjende unge mennesker i flok. Jeg taler af erfaring…

Som udgangspunkt er der holdtræning fra kl 10-13 og igen fra 15-18 mener jeg. Og så er der lidt forskellig morgentræning (solhilsen) og de forskellige ture, introtimer og konkurrencer som er fordelt ud over hele dagen. Der er som regel 1-2 hold af gangen, så ofte må man lave en plan for dagen og prioritere hvilke hold man vil på. Det ene år havde jeg min computer med, hvor vi holdte styr på alle de aktiviteter vi deltog i og vi overførte data fra vores pulsure, så vi kunne lave en udførlig statistik til sidst (sådan går det når man sender en revisor og en ingeniør afsted sammen, ahem…). Vi endte i øvrigt med at træne hver dag (pånær søndag hvor vi ankom og søndag hvor vi skulle hjem) og det blev alt fra 1 time til 4 timer pr dag og vi kom op over 26 timers træning tilsammen da vi nåede lørdag.

Hvilken slags træning kan man lave på Playitas?

Holdtræning

Det har hovedsageligt været holdtræning som jeg har benyttet mig af de to gange jeg har været afsted. Det er min fornemmelse at udbuddet varierer alt efter hvilke kompetencer der er tilstede hos de instruktører de har i hus i en given periode. Man kan orientere sig om holdplaner og aktiviteter på deres egen hjemmeside.

De gange jeg har været afsted har der været en masse forskellige hold der er bygget op omkring de hold man også typisk kender herhjemmefra. Aerobic, step, spinning, zumba, salsa, yoga, pilates, cirkeltræning, træning med udgangspunkt i bokseteknikker og andet i den stil. Ind imellem kører de temauger og der kan være forskellige events, som påvirker holdplanen. Den første gang jeg var dernede var der et svensk arrangement, hvor der var nogle eksterne instruktører der også havde hold, hvor vi også kunne deltage på nogle af dem.

Hver morgen er der et fast morgenritual, hvor en ny dag bydes velkommen med en række udstræknings og vejrtrækningsøvelser og folk strømmer til for at få en dejlig start på dagen. Selv har jeg denne fornøjelse til gode, da vi ikke har været tidligt nok i træningstøjet for at være med her. Tror det var omkring 7.45 eller 8 at det kørte.

Flere dage i løbet af ugen var der vandaerobic i den pool der ligger ved lejlighedshotellet. Det var en halv times tid om eftermiddagen og det var en af de ting jeg prioriterede at deltage i. Det var sjovt og samtidig hårdere end man lige tror.

Træning på egen hånd

Det er ikke alle der gider at træne på hold, men der er også rig mulighed for at træne på egen hånd på Las Playitas. Det er ikke noget jeg har så meget erfaring med, da vi primært kom for holdaktiviteterne men jeg har da lidt kendskab til hvilke tilbud der er.

Der er en stor olympisk pool, hvor man har mulighed for at booke en bane i en time eller længere. Poolen er opvarmet til 25-26 grader året rundt og det er et ret populært sted for forskellige svømmehold der kommer dertil på træningslejr. Først på min seneste tur derned brugte jeg dette tilbud, men det vil jeg bestemt gøre igen næste gang. Jeg husker ikke den eksakte pris for en bane, men tror det var 2-3 euro. Man skal huske en badehætte, hvilket er et krav for at anvende poolen. Det kan købes i sportsbookingen, men den kostede en halv bondegård så tag endelig med hjemmefra hvis muligt.

Der er rigtig mange cyklister der kommer til Fuerteventura – det opdager man hurtigt i lufthavnen, hvor alle cykelkasserne ses rundt omkring. Og jeg kan godt forstå hvorfor de kommer derned! Vejene er nyasfalterede, der er ikke så meget trafik, der er både mulighed for lange distancer samt stigninger på grund af terrænnet. Herudover er der et mildt klima året rundt. På Las Playitas findes der et cykelcenter hvor man kan leje rigtige racercykler ligesom der også er et værksted, hvor man kan få hjælp af en cykelmekaniker, hvis der opstår problemer med ens egen medbragte cykel.

Det gode vejnet er også populært til de mange løbere, der skal ud på længere distancer. På og omkring resortet findes der løberuter af den lidt kortere slags, som anvendes flittigt hele dagen.

I det hele taget er Las Playitas populært for triatleter som dyrker både svømning, cykling og løb. Der afvikles også flere konkurrencer i løbet af året, helt fra begynderniveau til ironman niveau. Jeg har lagt mærke til flere små konkurrencer dernede på de to gange jeg har været afsted, hvor det så ud til at det var almindelige motionister der deltog.

Ydermere er der mulighed for at vandre lange ture og der er ruter for alle niveauer.

På Playitas er der mulighed for styrketræning både indenfor og udenfor. Rundt omkring i haverne er der opsat forskellige udendørs træningsmaskiner, men der er også et fuldt udstyret og moderne indendørs træningscenter med faciliteter svarende til dem man finder herhjemme. Jeg har ikke selv gjort brug af de indendørs træningsaktiviteter, da jeg har den holdning at jeg ikke betaler 8-9.000 kr for en uge på et træningsresort i sydens sol, for at træne i maskiner indenfor. Men muligheden er der i hvert fald.

Der er også en indendørs sportshal, hvor der er mulighed for aktiviteter som badminton, fodbold, basketball, håndbold og floorball. Jeg ved ikke helt hvordan dette fungerer, men jeg har i hvert fald læst at man kan booke baner i sportsbookingen.

Andre aktiviteter

Det er nærmest kun fantasien der sætter grænser for hvad man kan lave på Las Playitas. Ud over alt det jeg har nævnt i de to ovenstående afsnit, så er der også mulighed for bl.a. tennis, atletik, beachvolley, dykning og golf.

Der er mildest talt aktiviteter for alle uanset aldersgruppe og niveau og uanset hvilken slags træning man er til. Man ser utrolig mange familier der rejser sammen i tre generationer og det giver super god mening et sted som Las Playitas, hvor der er aktiviteter for hele familien.

Der er desuden almindelig legeplads til de mindste, 2 store pools på hhv. hoteldelen og lejlighedsdelen, børnepool område, vandrutchebane, legeland med personale og stor minigolfbane med 18 huller. Så hvis man kommer for at være aktiv, så er der bestemt ingen undskyldning for ikke at være det (ud over de ømme ben 😉 )

Koster det noget at træne på Playitas?

Når først man har betalt for sit ophold på Playitas, det være sig lejlighed, værelse eller villa, så har man fri adgang til de fleste sportsaktiviteter. Der forekommer et gebyr på enkelte aktiviteter som f.eks. leje af svømmebane, leje af spinningcykel, tennisbaner mm.

Begge gange har vi primært været interesseret i de forskellige hold som step, zumba, dans, pilates, aerobic og andet i den stil. Disse har været gratis at gå på og det eneste jeg har oplevet at betale for er svømmebaner, spinningcykler og tennisbane. Den første gang jeg var der var spinning gratis, mens der var kommet gebyr på da jeg kom derned to år senere. Til gengæld var der også kommet meget bedre cykler, flere cykler og et ordentlig sted til cyklerne, så jeg synes det var et rimeligt gebyr egentlig.

Skal man tilmelde sig?

Langt de fleste holdaktiviteter kræver ikke tilmelding, der dukker man bare op et par minutter før det skal til at starte. Dog er det nødvendigt med tilmelding på nogle af aktiviteterne, da der kan være begrænset deltagerantal pga. det udstyr der bruges, eksempelvis spinning og pilates på bold.

Sportsbooking

Alle sportsaktiviteter styres fra et centralt sted på resortet som i daglig tale kaldes for sportsbooking. Her kan man gå op og finde ugens træningsprogram og få overblik over hvilke aktiviteter der er og hvilke der kræver tilmelding, hvilke der koster penge og også hvis der er aldersgrænser. Der står også som regel hvilket niveau et hold er på (begynder, øvet eller avanceret).

I sportsbookingen kan man tilmelde sig de hold hvor det kræves samt betale for de aktiviteter der koster penge. Man kan også melde sig til begynder eller øvet svømmehold samt til en intro time i tennis. Det er desuden muligt at købe lidt forskelligt udstyr til træning her, bl.a. tøj, drikkedunke, tasker osv. Vi endte med at betale en halv formue for en badehætte, som var et krav for at kunne bruge svømmebanerne, så jeg vil anbefale at du tager det med hjemmefra som du kan få brug for. Ud over diverse hold er der også mulighed for at melde sig på diverse ture (hiking, løb, cykel) mod gebyr samt diverse konkurrencer – som for eksempel triatlon.

Maden på Las Playitas

Jeg har prøvet lidt af det hele når det kommer til maden på Las Playitas. Og uanset hvordan jeg vender og drejer det, så rejser jeg ikke til Las Playitas igen for madens skyld.

Første gang havde vi kun morgenmad med i prisen og anden gang havde vi helpension og spiste både morgenmad, frokost og aftensmad på hotellet. Drikkevarer er ikke inklusive i prisen og kommer altså ud over.

I bund og grund er jeg slet ikke fan af all inclusive konceptet. Jeg nyder at komme ud og spise på forskellige restauranter og opleve lidt kultur på den måde, men Las Playitas ligger bare lidt for øde til at det er en mulighed. Derudover synes jeg at jeg har været alt for træt om aftenen til at orke at køre/gå nogle steder.

See Also
Botanisk have på Madeira

Morgenmad

Jeg elsker morgenmad og heldigvis er morgenmadsbuffeten på Las Playitas virkelig lækker. Der er alt hvad hjertet begærer. Der var et stort udvalg af brød (både lyst, fuldkorn, rugbrød mm.), frugtyoghurt, yoghurt natural/græsk yoghurt, müsli, havregryn, cornflakes, chokopops, guldkorn, tørret frugt osv. Der var fedtfattig mælk, fed mælk, kakaomælk, laktosefri mælk ligesom der var en kok der hver morgen stod og lavede smoothies. Der var 3 slags juice, vand, kaffe, te, varm kakao osv. Der var ligeledes mulighed for engelsk morgenmad med bacon, røræg, pølser, tomater, baked beans, pandekager, churros, omelet osv. Og så var der et stort udvalg af både udskåret frugt og hele stykker frugt. Selv hvis man er topatlet så er der mulighed for en ordentlig bund til dagens strabadser.

Hvis man har morgenmad med i prisen, så spiser man på restauranten der hører til det hotel man bor på. Fra vores lejlighed var der 2-3 minutters gang ned til morgenmadsrestauranten der hørte til aparthotellet.

Frokost

Hvis man har helpension så spiser man frokost i den restaurant der hører til Playitas hotel. Det vil sige at vi skulle gå ned i den anden ende af resortet, hvilket man kan gøre på omkring 10 minutter. Jeg ved ikke om det afhænger af hvor mange der har helpension om de bruger en eller to restauranter, men sådan var det i hvert fald da vi var der.

Det var buffet og der var som regel en fiskeret og en anden kødret og et udvalg af tilbehør. Der var noget mindre udvalg end om aftenen, men det er nu også fair nok. Jeg synes kvaliteten var svingende og generelt var jeg ikke imponeret.

Aftensmad

Aftensbuffeten foregår samme sted som om morgenen og der er et kæmpe udvalg af kød, salater, kartofler, ris, pasta osv. Herudover er der en større dessertbuffet også. Jeg har som sådan ikke noget at sætte på aftensmaden, hvis man bare skulle spise der en aften eller to, men når man skal spise der i en uge så er det lidt for meget det samme og det bliver kedeligt til sidst. Især når man bor på Aparthotellet må man også indfinde sig med at der mange børn og meget larm i restauranten, hvilket kan påvirke ens helhedsoplevelse. Hvis man kom lidt senere på aftenen var de fleste småbørnsfamilier dog færdige med at spise.

Der er også mulighed for at spise på den italienske eller spanske restaurant, dette er dog for egen regning og ikke en del af all inclusive. De ligger næsten ved siden af hinanden på La Rambla. Vi prøvede kun den italienske, da vi ikke synes den spanske havde så meget der tiltalte os. Man kunne få en pizza eller en pastaret for 7-9 € og især deres pizzaer var lækre med tynde sprøde bunde og ikke sådan en tyk oliefyldt bund, som man også ofte oplever syd på. For begge restauranter gælder det at der var et ret lille menukort. Den ene dag tog vi pizza med tilbage til lejligheden, hvilket i høj grad kan anbefales når i bliver trætte af restauranter.

Den uge jeg var afsted med helpension valgte vi faktisk at spise på den italienske restaurant den sidste aften, selvom vi skulle betale ekstra for det. Men vi trængte bare til noget andet og til en stille og rolig aften.

Indkøbsmuligheder

Der er et lille supermarked på resortet, hvor man kan købe lidt af hvert som man kunne få brug for til madlavningen og i øvrigt. Priserne er dog høje og det kan godt blive dyrt hvis man skal lave mad selv og kun handler her.

Den første gang jeg var afsted havde vi som sagt kun morgenmad med i prisen og vi stod selv for at arrangere frokost og aftensmad. Vi tog bussen til nabobyen Gran Tarajal, hvor der lå et stort supermarked hvor vi kunne handle alt hvad vi fik brug for. Dette kunne holde os kørende det meste af ugen og så kunne vi toppe op med varer fra det lille supermarked på resortet. Desværre virkede vores kogeplade ikke så godt dengang, så det endte med at begrænse os lidt. Men vi endte med at lave frokost selv alle dage og aftensmaden et par dage selv også.

Alt det andet

Lige når man ankommer kan det hele godt virke lidt uoverskueligt mht. hvor man finder ting, hvordan det hele fungerer osv., men min erfaring er at man hurtigt finder ud af det. Apollo havde et velkomstmøde samme dag som man ankommer og der var en dansk guide der fortalte lidt om hvordan det hele hænger sammen og man har mulighed for at stille spørgsmål. Guiderne er meget dygtige og bor på resortet, så de kender det virkelig godt. Som med andre charterferier kan man også bestille ture gennem dem og få hjælp til alle mulige andre ting.

Om aftenen er der forskellige underholdningsarrangementer hvor guider og instruktører laver sjov og ballade, der er karaoke, dans og alt muligt andet. Dette foregår omkring baren ved La Rambla. Generelt har jeg ikke brugt disse tilbud, men vi aflagde da baren et besøg en enkelt gang eller to og fik testet et par drinks.

Jeg har dog personligt ikke haft behov for flere aktiviteter når jeg er træt i kroppen af træning, sol og mennesker. Vi har typisk brugt aftenerne i lejligheden, hvor vi har læst bøger på altanen eller i sengen og den ene gang havde vi også en serie med på computeren, hvilket vi var meget glade for.

Hvis man har brug for en hviledag kan jeg anbefale enten at leje en bil eller tage på en arrangeret udflugt. Jeg har erfaring med begge dele og næste gang vil jeg bestemt leje en bil igen. Jeg mener at vi gav omkring 350 kr for at leje den i en dag. Vejene er så fine dernede og der er ikke så forfærdelig langt mellem tingene, da det er en lille ø. Da vi havde en lejebil for en dag kørte vi op nord på til byen Corralejo. Vi kørte op langs kysten og nedad gennem midten af øen. Vi lejede gennem et udlejningsfirma der holder til på resortet.

Derudover har jeg været med på en arrangeret tur til Jandia som ligger på den sydlige del af øen. Det var egentlig bare en bus der kørte os ned og hjem igen på bestemte tidspunkter og det var en super fin lille by med den lækreste strand. Men det havde været bedre at gøre det i egen lejede bil, så det vil jeg klart gøre næste gang.

Hvad skal man pakke til træningsferie?

Ud over det sædvanlige, hvad er så godt at have med på træningsferie?

 • Træningstøj til flere dage
 • Vaskemiddel til at skylle træningstøjet op
 • Et par ekstra træningssko. I tilfælde af vabler kan det være rart med et andet par sko.
 • Egne spinningsko hvis du er til spinning. Der er mulighed for bare at bruge almindelige træningssko i pedalerne, men det er bare ikke det samme som sko med klamper. Hvis du er vant til at spinne kan det i hvert fald være svært at undvære.
 • Badehætte hvis du vil anvende den olympiske pool
 • Mulepose til sko, vand osv. Jeg havde ikke sportstaske med da det ville fylde for meget. Men muleposen fylder ingenting og kan bruges til vand, skiftesko, strømper, nøglekort, penge osv.
 • Vabelplaster
 • Solcreme der kan holde til sved. Jeg har rigtig gode erfaringer med spray fra Garnier Ambre Solaire.
 • Pulsur, fitbit eller lignende der kan holde øje med din aktivitet. Bare fordi det er sjovt 🙂
 • Lille håndklæde, hvis man er typen der sveder under træning. Man sveder dog mindre, når man er udenfor hvor vinden køler en lidt ned.

Opsummering

Alt i alt er jeg meget begejstret for konceptet med at tage på ferie for at træne og hygge sig i solen og jeg vil bestemt gerne afsted igen en dag. Det er noget dyrere end en almindelig charterferie, så det var ikke noget jeg ville prioritere hvert år tror jeg. Selv hvis man ikke er til træning vil man kunne få en dejlig uge derned, men så havde jeg valgt et andet sted, med mindre andre i selskabet er med for træningens skyld.

Lejlighedshotellet kan anbefales og jeg vil bestemt bo der igen.

Resortet ligger lidt øde, så der er ikke alverdens ting at se på i nærområdet. Derfor er det en god ide at leje en bil eller tage på lidt ture rundt omkring på øen, hvis man vil opleve noget andet. Dette kan selvfølgelig også gøres ved at cykle eller vandre.

Der er begrænsede muligheder for at handle ind og restauranterne er ok, men man bliver træt af maden efter nogle dage. Nu har jeg prøvet at kun have morgenmad og at have helpension. Næste gang vil jeg nok ende med både morgenmad og aftensmad eller kun morgenmad. Der er så lidt restauranter at vælge imellem om aftenen at vi endte med alligevel at gå i buffeten og så kan man ligeså godt bestille hjemmefra og spare lidt på det. Hvis man har en lejet bil hele ugen kunne man sagtens satse på selv at lave mad de fleste dage eller køre til andre byer.

Det er formentlig ikke sidste gang jeg har været på træningsferie. Jeg har begge gange også overvejet Club La Santa Sport men har valgt det fra til fordel for Las Playitas på baggrund af anmeldelser og billeder. Las Playitas ser bare mere lækkert ud når det kommer til lejlighederne. Min fornemmelse er dog at der kommer flere og flere hoteller med træningsfaciliteter ud over et rum med maskiner til kardio og styrketræning. Jeg håber jeg får mulighed for at skrive om lidt flere af dem.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comment (1)
Scroll To Top