Tranebærsovs opskrift

friske tranebær

Mens de fleste jeg kender, spiser and til jul, hører min familie til dem der spiser kalkun. Og for et år siden, da jeg var i New York under Thanksgiving, smagte jeg for første gang tranebærsovs til kalkunen. Dette har jeg tænkt på lige siden, så da jeg for et par uger siden så friske tranebær hos min lokale Super Best, traf jeg beslutningen om, at nu skulle det være.

Jeg købte dem dog ikke den dag, da jeg ikke havde tid til at lave det. Dette fortrød jeg et øjenblik, da der ikke lå nogen da jeg kom forbi i weekenden. Men så fortalte den flinke grønt-mand mig, at de nu lå på frost. Jeg tror faktisk det er dem de ikke fik solgt friske, der røg på køl. Det var i hvert fald præcis samme indpakning og pris. Men fint med mig, de skulle jo bare koges alligevel. Der var dog nogle bær imellem som ikke var så pæne, så dem pillede jeg selvfølgelig fra inden jeg gik igang.

friske tranebær

Jeg fandt en simpel tranebærsovs opskriftnettet, som er blevet skamrost i kommentarfeltet, så tænkte at jeg bare kastede mig ud i den. Og resultatet blev rigtig godt.

Ingredienser til tranebærsovs:

 • 335 gram tranebær
 • 1 cup sukker (svarende til 200 gram)
 • 1 cup appelsinjuice (svarende til 235 ml)

 

Sådan laver du tranebærsovs:

 1. Opløs sukkeret i appelsinjuicen ved medium varme
 2. Hæld tranebærrene i og kog dem i ca. 10 minutter, indtil bærrene begynder at sprænge.

Og så er tranebærsovsen klar til servering! Det bliver tykkere ved afkøling og jo længere man koger dem, jo tykkere bliver sovsen også. Så det kan tilpasses efter smag og behag.

Jeg har lavet en portion til fryseren nu og har også en ekstra pose bær liggende i fryseren. Ved nemlig ikke 100 % om det er fryseegnet. Men dette skal være mit bidrag til julemiddagen i år, jeg tror det bliver godt 🙂

tranebærsovs opskrift

tranebærsovs opskrift

tranebærsovs opskrift

tranebærsovs opskrift

Article Tags :
Related Posts

2 Discussion to this post

 1. Marie-Louise says:

  Det ser nu ret lækkert ud, men jeg kunne ikke forstille mig det til maden. Måske til is? 😀

  • admin says:

   Haha 😛 Den havde jeg ikke lige set komme. Men hvorfor ikke 😛 Det fungerer lidt efter samme princip som varm rødkål, rabarberkompot osv. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *