Opskrift på Tyrkisk gryderet

tyrkisk inspireret osmansk gryderet

Jeg har været på ferie i Tyrkiet ret mange gange efterhånden, og hver gang lever jeg af deres osmanske gryde i en uge. Det er simpelthen den mest lækre ret jeg nogensinde har smagt. Den tyrkiske gryderet bliver serveret i en glohed lergryde, og retten koger når den bliver serveret. Ofte bliver det serveret med en tallerken hvorpå der er ris, kartoffel, pomfritter og lidt salat. Hvis i ikke har smagt den tyrkiske gryderet, så kan det virkelig anbefales i tilfælde af i skal holde ferie i Tyrkiet.

Gryderetter er altid et hit hos mig, og jeg elsker at eksperimentere med spændende krydderier og ingredienser, og i de sidse dage har jeg haft lyst til en dejlig tyrkisk gryderet, præcis som man får det i Tyrkiet. Det resulterede i denne opskrift, som er inspireret af den osmanske eller tyrkiske gryderet. Havde jeg haft en lergryde havde det været endnu bedre.

 

Opskrift på Tyrkisk gryderet

I denne opskrift på tyrkisk gryderet bruger jeg faktisk ganske simple ingredienser som er til at få. Du skal altså ikke lede frustreret efter underlige ingrediens navne du knap nok kan udtale.

 

Ingredienser til Tyrkisk gryderet:

 • 500 gram kyllingekød
 • 1 spsk olie
 • 3 fed hvidløg
 • 2 løg
 • 1 squash
 • 1 dåse hakket tomat
 • 2/3 af en stor dåse tomatkoncentrat
 • 2,5 dl vand
 • 2 tsk oregano
 • 2 tsk salt
 • peber

 

 

Fremgangsmåde til Tyrkisk gryderet:

 1. Svits kylling og hakket hvidløg i olien i en tykbundet gryde
 2. Når kyllingen er brunet lidt så tilsættes løg og squash i gryden og det svitses godt.
 3. Tilsæt hakket tomat, vand, tomatkoncentrat og krydderi.
 4. Koges ved lav varme i ca. 30 minutter.
 5. Serveres f.eks. med ris eller kartofler. Du kan evt. også tilsætte kartofler (i tern) i gryderetten og lade det koge ca. 30 minutter mere efter kartoflerne er tilsat.

 

Flere opskrifter på Tyrkiske retter

Generelt er jeg stor fan af det Tyrkiske køkken, og jeg lader mig altid inspirere af de forskellige lokale retter de serverer når jeg er på ferie i Tyrkiet. Det har resulteret i, at jeg også har givet mig i kast med en opskrift på Osmansk gryderet, Tyrkisk lavash brød og Osmansk krydderi.

12 Responses to “Opskrift på Tyrkisk gryderet”

 1. 31. May 2009

  Rebecca Reply

  Uhm. det ser rigtig lækkert ud 😀 Du gør mig altså helt sulten, med alle de billeder af mad du poster i din blog, anja 😛

 2. 31. May 2009

  Rebecca Reply

  Det har du ret i – men du burde sende gratise smagsprøver til dine læsere. Så ville du få endnu mere success med din blog (og en masse glade læsere, hæhæhæ… :P)

 3. 31. May 2009

  Rebecca Reply

  “Læs Anjas blog, og få gratis smagsprøver tilsendt med posten. Gratis, nemt og lækkert!” Uha… 😛 Det kunne blive en ret god forretning (hvis vi nu ser bort fra, at det er gratis :P)

 4. 31. May 2009

  Rebecca Reply

  ja, jeg synes også det er en fantastisk idé:D

 5. 31. May 2009

  Rebecca Reply

  Eller også har jeg bare fået alt for meget sol 😛

  Ej, vejret er rigtig dejligt i dag! Gid det ville vare ved 😛 Selvom jeg bliver ret hurtig rød…

 6. 31. May 2009

  Rebecca Reply

  Haha… 😛

  Der er ikke noget bedre end at sidde ude i solen med en god bog – aaah. (Eller at sejle :P)

 7. 31. May 2009

  Rebecca Reply

  Jepper :)

 8. 31. May 2009

  Belinda Reply

  Mmm.. ser da rigtig lækkert ud 😉

 9. […] salat hvilket jeg ved ikke er hendes favorit. Jeg kunne også kaste mig ud i Anjas tyrkergryde (se her) som jeg ved smager knaldhamrende godt, det ville dog ikke blive med ris – for det gider jeg […]

 10. […] Mille lavede også god aftensmad til os. Jeg må sige jeg var lidt skeptisk over alle de mange løg der kom i tyrkergryden, men resultatet var ganske godt, jeg fik ihvertfald rigeligt. Men pas lige på hvis I har tømmermændsmave. Der gik lige et par timer før min mave faldt helt på plads efter aftensmaden. I kan finde opskriften her hos Anja […]

 11. […] Tyrkisk inspireret gryderet, skal drysses med ost og så i ovnen. Serveres med ovnstegte kartofler og salat. […]

 12. 14. August 2011

  gøran brandsborg Reply

  fuldstændig enig Anja.

  Har man først prøvet osmansk gryde, bliver man afhængig.

  Superlækker ret til små penge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*