Now Reading
Tyrkisk lavash brød – Få opskriften her

Tyrkisk lavash brød – Få opskriften her

opskrift på tyrkisk lavash brød

Tyrkisk Lavash brød er noget jeg altid glæder mig til at smage når jeg rejser til Tyrkiet, og jeg tænkte at det da ikke burde være så svært at lave selv. Derfor har jeg i dette indlæg givet mig i kast med en opskrift på Tyrkisk lavash brød, som du får lige herunder.

 

Tyrkisk Lavash brød i en mindre udgave

De Lavash brød du får på restauranterne i Tyrkiet vil du, hvis du har været der, huske er væsentlig større end dem jeg har lavet i dag. Men smagen er stadigvæk helt fantastisk, og uden tvivl noget du bør prøve hvis du er vild med det Tyrkiske køkken ligesom jeg. Tyrkisk Lavash brød er perfekt som tilbehør til salat, grillmad, gryderetter, you name it. Jeg kan anbefale dig at prøve den Osmanske gryderet jeg har lavet, som du kan servere lavash brød til. Du kan servere Tyrkisk Lavash brød som forret med haydari, hummus og evt. salsa som dyppelse.

De skal helst tages ud af ovnen lige inden servering så de er varme og dejligt luftige. Bag så vidt muligt så det passer med hvad der skal spises, de er ikke ligeså gode dagen efter.

 

Opskrift på Tyrkisk Lavash brød

Ingredienser til Tyrkisk Lavash brød:

 • 25 gram gær
 • 3 dl lunkent vand
 • 1 spsk sukker
 • 1 tsk salt
 • 1 æg
 • 2 spsk olie
 • Ca. 500 gram mel

Lavash brødene pensles med:

 • 1 æg
 • 1 dl yoghurt
 • 1 spsk olie

Og drysses med sesamfrø

dej til tyrkisk lavash brød

See Also
Marcipan under krigen

 

Fremgangsmåde – Sådan laver du Tyrkisk lavash brød

 1. Gær, vand, sukker, salt, olie og æg piskes godt.
 2. Melet tilsættes og dejen æltes godt
 3. Dejen skal hæve lunt i 45 min
 4. Form 12 flade brød (mindre end 1 cm i højden)
 5. Læg dem på en bageplade med bagepapir og dæk pladen til med plastfolie
 6. Brødene skal hvile i 10 min
 7. Tryk dem endnu mere flade (de kan godt være lidt klistrede)
 8. Pensl dem med et tykt lag af yoghurt/ægge-blandingen
 9. Drys med sesamfrø
 10. Bages i 10-12 minutter øverst i ovnen ved 250 grader

 

tyrkisk lavash brød

Flere opskrifter fra Tyrkiet

Hvis du er vild med det Tyrkiske køkken kan jeg også anbefale mine opskrifter på Tyrkisk inspireret gryderet, Osmansk gryderet og Osmansk krydderi.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (3)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top