Now Reading
Værd at vide om Madeira

Værd at vide om Madeira

Madeiras kyst

Overvejer du Madeira som rejsemål er der uden tvivl nysgerrighed og spørgsmål der vil dukke op inden afrejse. Læs med herunder hvor du får en masse fakta og historisk information om den smukke portugisiske øgruppe.

Hvem rejser til Madeira?

Øen tiltrækker alle en bred skare af rejsende, men der må unægteligt siges at være en overvægt af ældre rejsende. Dette må siges at blive forstærket tifoldigt når krydstogtskibene lægger til i Funchal havn, og de mange gæster går i land. Madeira er dog en ideel destination til alle, uanset alder, der er mobile og kan lide natur og en god middeltemperatur.

Det er derimod ikke drømmedestinationen for hverken strandløver eller festaber, ligesom jeg heller ikke ville anbefale gangbesværede at tage på ferie her. Men unge som gamle såvel som solorejsende og familier kan få masser af glæde af en rejse til den smukke ø.

Hvor ligger Madeira?

Øgruppen Madeira tilhører Portugal og ligger ca. 1000 kilometer fra hovedstaden Lissabon. Madeira er også navnet på den selvstyrende region der består af Madeira, Porto Santo og de to ubeboede øer Selvagens- og Desertasøerne. Fra Funchal afgår der dagligt en færge til Porto Santo, så du også har mulighed for at opleve denne ø når rejsen går til Madeira.

Madeira er geografisk placeret ud for Marokko og nord for De Kanariske Øer, og når vinden blæser i den rette retning, vil du kunne spotte sand fra Sahara der ligger som en horisontal stribe på himlen. Ganske fascinerende distancen taget i betragtning.

Madeira på verdenskortet

Brug det interaktive kort herunder til at se præcis hvor i verden Madeira ligger.

Madeiras størrelse

Skal vi være helt præcise så er størrelsen på Madeira 801 km². Til sammenligning er Bornholm 588 km². Selvom øen ikke er så stor, så tager det alligevel tid at komme rundt med bil, grundet det kuperede terræn.

Lufthavn på Madeira

Når du flyver til Madeira lander du i den famøse Cristiano Ronaldo airport der ligger i hovedstaden Funchal. Lufthavnen er notorisk kendt for at være svær at lande i, på grund af den ofte stride Atlanterhavsvind. Derudover kan man ved landing tydeligt se, hvordan et stykke af landingsbanen er bygget op på solide søjler der står i vandet. Det kan se (og føles) skræmmende for rejsende med dårlige nerver, men der er nu ingen grund til at være bange for flyveturen – en svær landing kræver jo trods alt de dygtigste piloter 😉

Se en lille video der viser den smukke landing her:

Tidszone

Der er kun 1 times tidsforskel på Danmark og Madeira. Det vil sige, at når klokken er 8 om morgenen i Danmark er den 7 om morgenen på Madeira. Det kræver altså hverken den store lommeregner eller omstilling for kroppen.

See Also
Long Beach, Phu Quoc

Valuta

På Madeira er valutaen Euro, præcis som den også er i Portugal.

Er Madeira med i EU?

I og med Madeira er en del af Portugal, som er en del af EU, bliver det et klart ja til spørgsmålet om hvorvidt øen er en del af EU eller ej.

Hospital

Der er flere forskellige sundhedscentre rundt omkring på øen, og i Funchal finder du bl.a. et offentligt sygehus. Skulle du være så uheldig at få brug for en tur på hospitalet, så skal du ikke forvente et generelt højt niveau af engelsk, og står du over for en mere alvor sag kan det altså anbefales at alliere sig med en portugisisk talende person – rejser du med et rejseselskab kan du f.eks. høre om nogle af guiderne taler sproget. Det kan lette kommunikationsbarrieren – og her taler jeg desværre af erfaring.

Husk at have en god rejseforsikring (jeg vil anbefale dig at købe en rejseforsikring hos et forsikringsselskab der er specialiseret i dette, da det også kan gøre mere alvorlige helbreds-situationer nemmere) og glem ikke at medbringe det blå sygesikringskort.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top