Now Reading
All Inclusive ferie på Maldiverne

All Inclusive ferie på Maldiverne

All inclusive på Maldiverne

Drømmer du også om en luksusferie til Maldiverne?

Jeg kender ikke mange der ikke drømmer om den ultimative luksusferie på en bounty ø, hvor palmerne svajer over det azurblå hav og de hvide sandstrande. Og hvis man drømmer om en daseferie uden planer og ikke rigtig føler at en charterferie slår til, så kan det i den grad også anbefales!

Som backpacker kom jeg i sin tid både til Fiji og Cook Øerne i Stillehavet og de var i den grad også bounty-destinationer. Men en ferie på den modsatte side af kloden virker som et uoverskueligt projekt, når man ikke kan hive en måned ud af kalenderen. Desuden var mine ophold på de to destinationer alt andet end luksuriøse, idet jeg boede i sovesale med 17 andre unge mennesker og måtte dele ét bad og ét toilet. Så selvom omgivelserne var helt perfekte, så var det ikke just en luksusferie.

Siden dengang har jeg drømt om at opleve bounty omgivelserne på en luksusferie og min drømmedestination har været Maldiverne. Men hvad koster det egentlig at rejse til Maldiverne og hvor skal man bo henne? Er det overhovedet opnåeligt, hvis man ikke har et budget på 100.000 kr.?

I dette indlæg vil jeg tage dig med omkring vores overvejelser omkring det at bestille en All Inclusive luksusferie på Maldiverne, samt vores erfaringer efter at have været afsted. Vi var afsted i midten af februar 2018 og bestilte vores rejse omkring november 2017.

Hvornår skal man rejse til Maldiverne?

Det er mest populært at rejse til Maldiverne når det er koldt herhjemme. Perioden fra oktober frem til april betragtes som højsæson og det er også her at vejret er bedst og der er mindst nedbør. Det betyder selvfølgelig også at både fly og hoteller er dyrest i denne periode. Vi talte med en af de ansatte på det resort vi boede på, som sagde at der var meget at spare, hvis man rejser derned i lavsæsonen. Man kan dog godt være uheldig at der kommer kraftige regnskyl af både kortere og længerevarende karakter. Men der vil også være perioder med skønt vejr.

Temperaturen er ret konstant året rundt og ligger omkring de 28-31 grader i både luften og vandet, så det er primært nedbørsmængden man skal forholde sig til.

Hvornår man bør rejse afsted afhænger måske lidt af hvor risikovillig man er, samt hvad budgettet holder til.

Vi valgte at rejse afsted i februar, fordi vi prioriterede at komme afsted mens det var vinter herhjemme og der hvor det føles mest tiltrængt. Hvis vi nogensinde kommer afsted igen, så  kunne jeg godt finde på at overveje at rejse i august eller september og tage chancen med vejret. Men hvis man ved at det er “once in a lifetime” at man får den slags oplevelse, så bør man næsten spare sammen til at rejse der hvor man helst vil afsted. Men omvendt så er det måske netop dét at man rejser i lavsæsonen, som gør det muligt at få oplevelsen. Og det er jo bedre end ikke at få den! 🙂

Vi havde 7 overnatninger i februar måned og vi oplevede kraftig regn én gang. Det startede sidst på eftermiddagen og havde lidt ophold i løbet af aftenen, men det regnede natten igennem og først om formiddagen dagen efter var der fuld sol igen.

Hvordan kommer man til Maldiverne?

Maldiverne ligger i det Indiske Ocean sydvest for Sri Lanka. De fleste flyruter vil have en mellemlanding i Doha eller Dubai. Vi rejste med Qatar Airways og havde en mellemlanding i Doha inden vi landede i Male på Maldiverne. Vi fløj fra København om aftenen og landede i Doha næste morgen – en tur på 6 timer. I Doha havde vi ca. 2 timer, hvilket var passende til at få strukket benene, komme på toilettet og få en kop kaffe osv. Ruten fra Doha til Male tog ca. 5 timer og da vi landede derude var det først på eftermiddagen.

Fra Male lufthavn skulle vi videre med vandfly ud til vores resort. Denne transport var arrangeret af resortet, som havde helt tjek på hvornår vi kom og skulle hjem osv. Da vi havde fået vores bagage i Male lufthavn gik vi over til en skranke hos Trans Maldivian Airplanes, hvor de via vores pas kunne tjekke os ind. Vores bagage blev sat ind i en bus og vi blev bedt om at gå ind i en anden bus og så blev vi kørt til den lille vandfly-lufthavn som lå ca. 5-10 minutters kørsel derfra.

Vi oplevede en super professionel håndtering af det hele og da vi kom til vandfly-lufthavnen blev vi ledt over til en lounge, selvom vi kunne se at der var en ordinær ventesal. Men det skyldes åbenbart at vores resort var en del af en kæde, som havde denne lounge. I loungen blev vi mødt af en venlig kvinde, som informerede os om at der var kolde drikkevarer samt te og kaffe til fri afbenyttelse. Vi blev installeret i nogle bløde stole, fik en kode til wifi samt en kold cola. Der var også mulighed for at komme på toilettet og endda få et bad. Der manglede ikke noget! Vi var ikke helt klar over hvor længe vi skulle vente. Ifølge vores rejsepapirer var det en halv times tid, hvilket endte med at passe nogenlunde.

Imens vi ventede udfyldte vi en seddel med kontaktoplysninger, som de skulle bruge ude på resortet.

Efter 25-30 minutter blev vi kaldt op sammen med de andre i lokalet og vi blev bedt om at følge med en mand. Han førte os gennem ventesalen og ud i hvad der måske kunne kaldes en gate, hvor vi blev sat på nogle stole der var opstillet på samme måde som sæderne i flyene. Der var plads til 15. Vi kunne her sidde og kigge ud på vandflyene der holdt langs bådbroen på samme måde som busser holder på en stor busstation. Vandet var helt turkis og smukt! Efter ca. 10 minutter blev vi ført ud til vandflyet, hvor de havde lastet vores kufferter ind. Vores håndbagage havde fået et bagagemærke og det blev vi bedt om at parkere sammen med kuffertene når vi gik ind. Der var meget trangt i flyet og vi kunne lige sidde 15 mand. Der var 2 piloter forrest og en mand bagerst i flyet der sørgede for at tøjre flyet med reb når vi landede og lettede osv. Vi fik en kort sikkerhedsbriefing inden vi kom i luften.

Turen ud til resortet var smuk! Præcis som på billeder! Vi kunne se hvor vandet var dybt, hvor der var koraller og hvor der var sand. Hvad billeder ikke viser er lugten af diesel og støjen fra propellerne på flyet. Det tog ca. 25 minutter før vi landede igen, så det var bestemt tåleligt. Men havde det været to timer havde det nok været en lidt anden oplevelse. Nu ved jeg dog ikke hvor langt de kan flyve de her vandfly, så måske er det slet ikke et problem.

Jeg tror jeg havde forventet at vi skulle lande på en bådbro ved øen, men da vi landede var der bare en tømmerflåde med en trappe på ude i vandet. Øen lå et stykke derfra, men vi kunne se en båd lidt længere væk, som var på vej over til os. Personalet fik taget vores håndbagage og kufferter ud af flyet og læsset det om bord på båden inden vi måtte gå om bord. Vi sejler ind mod øen og kan se flyet lette i solnedgangen og returnere til Male.

Vi lettede i København omkring kl. 21 om aftenen og vi landede på vores resort omkring kl. 17.30 dagen efter. En samlet rejsetid på omkring 21 timer.

Hvor skal man bo på Maldiverne?

Når man leder efter Maldiverne på et kort, kan det næsten være svært at se. Landet er bygget op af 26 atoller og består af tæt på 1.200 små øer. En atoll er typisk et ringformet koralrev, hvor selve ringen er bygget op af små øer. Øerne består af sand og koraller og de vil ofte have deres eget lokale rev rundt om øen.

Derfor skal man ikke blot beslutte sig for at man gerne vil til Maldiverne, man skal også forholde sig til hvilken atol man vil til samt hvilken ø i atollen man skal bo på.

Noget af det jeg synes man skal overveje, er hvor langt man er villig til at rejse, når man først er landet i Male, hvor den internationale lufthavn ligger. Og herudover om man vil med båd eller med vandfly. Det resort vi bookede ligger i Ari atollen, som jeg har markeret på kortet herunder. Det ligger 93 km fra Male og det tog ca. 25 minutter med vandflyet.

Turen med vandfly er ikke videre behagelig, idet man sidder meget trangt, det er støjende og så er der til tider en voldsom diesellugt, så vi talte om at det var rart at turen ikke var længere. Hvis vi skal afsted en anden gang, så vil vi overveje den samme atol eller nogle af dem der ligger tættere på Male og hvor det måske giver mening at sejle til.

Jeg har dog kun været på Maldiverne denne ene gang og har derfor ingen erfaring med at sejle derude. Måske har du prøvet det? Efterlad meget gerne en kommentar, hvis du har prøvet det.

Vi boede på øen Vilamendhoo, som består af et resort og ikke andet. Øen er 900 meter lang og 250 meter bred

Villa på pæle i vandet eller på stranden?

Noget af det vi drøftede meget inden vi bookede vores rejse til Maldiverne, var om vi skulle booke en villa på pæle i vandet eller på stranden.

Når man ser på billeder fra luksusresorts, så er det næsten altid villaer på pæle i vandet der bliver vist. Og det ser jo vildt lækkert ud. Det var dog primært mig der talte for en villa på stranden og det gjorde jeg af følgende årsager.

 1. Muligheder for at finde skygge
 2. Afstand til faciliteter på øen
 3. Muligheden for at ligge på stranden og dase uden at skulle for langt væk fra hytten.

Nogle vil sikkert bruge de modsatte argumenter for at vælge en villa på pæle i vandet, men der har man jo forskellige præferencer. Jeg ved f.eks. at ingen af os kan tåle at være i solen hele dagen, hvorfor jeg var bange for at en parasol på terassen ikke ville være nok skygge. Nogle water villaer ligger meget langt væk fra stranden og noget af det jeg personligt så frem til var, at gå barfodet rundt i vandkanten eller bare at sætte mig i sandet og nyde livet. Bl.a. derfor talte jeg for en villa på stranden.

Hertil kommer en betragtelig prisforskel på omkring 1.200 kr. pr overnatning, hvis man sammenligner en Beach Villa med en Water Villa.

See Also
Madeira seværdigheder

Vi vendte muligheden for at tage et par nætter i en water villa for at have prøvet det, men vi endte med at booke alle 7 overnatninger i en Beach Villa, da vi ikke havde lyst til at flytte rundt midt på ugen.

Når vi nu står her nogle måneder senere og kigger tilbage, ville vi så have valgt anderledes?

Jeg tror, at hvis prisen havde været den samme, så havde vi nok valgt en water villa for at kunne sige vi havde prøvet det. Men det vil være over 8.000 kr. ekstra for feriens samlede omkostning, hvilket jo også er en slags penge. Prisforskellen ser ud til at være den samme året rundt, blot på forskellige niveauer. Rejser man i lavsæsonen kan man få en water villa til samme pris, som vi gav for en beach villa. Men i den periode vil beach villaen også være 1200 kr. billigere pr overnatning.

Når det så er sagt, så elskede jeg vores lille hytte midt mellem palmerne på stranden. Det var så hyggeligt og lige det jeg drømte om. Og det var alt rigeligt for mig, for at få en ægte bounty ferie. På resortet var der også noget der hed Garden Villas. Dem var der ikke mange af og jeg vil heller ikke anbefale dem, med mindre budgettet er så stramt at det er det eneste der kan lade sig gøre. Der var ikke udsigt til vandet fra disse og der var et helt andet og mere fugtigt klima inde midt på øen end ude ved vandkanten.

All inclusive hotel på Maldiverne

Et andet af de store spørgsmål vi stillede os selv inden vi bestilte var om vi skulle have all inclusive eller om vi skulle nøjes med mindre. Vi fik heldigvis læst op på det og endte med at bestille det der hed en All Inclusive Plus pakke, hvor alle måltider og de fleste drikkevarer er inkluderet i prisen. Alt andet kan ikke svare sig, da drikkevarer er meget dyre.

Med All inclusive plus pakken var der et stort udvalg af øl, vin, kaffe, sodavand og coctails med i prisen – alt det man orkede. Herudover kunne man bestille nogle snacks i barene (f.eks. samosas, toast, forårsruller, frugt, kiks mm.). Det gjorde vi et par gange, hvor vi ikke gik til frokost og så snackede lidt i stedet for.

Når det så er sagt, så var der faktisk to restauranter ud over buffet restauranten. Men priserne var i den høje ende og set ud over en uge eller hvor lang tid man nu er afsted, så bliver det meget dyrt. Så altid vælg den store all inclusive pakke 🙂 På Vilamendhoo var der en pakke der hed Full Board og så All inclusive plus. Full board var kun mad men ikke drikkevarer. Man kan selvfølgelig opgradere derude hvis man fortryder eller har valgt forkert, men det er billigst at gøre hjemmefra.

Med i den store pakke var der også nogle forskellige aktiviteter og en velkomstmassage, en champagne ved ankomst osv. Men jeg synes det er drikkevarerne der er det afgørende for valget. Jeg mener at huske at en halv liter vand kostede 5 dollars, hvis man skulle have købt den derude. Det løber hurtigt op.

Og så må jeg sige at det bare er skønt at ligge på sin solseng ved baren og bestille den ene coctail efter den anden 😉 Både dem med og uden alkohol. Og at tjeneren ved at han bare skal fortsætte med at lange kolde colaer over disken – ahmen det er så fint 🙂

Hvad koster en all inclusive ferie på Maldiverne?

Nå, nok snak for nu… Hvad koster det så? Sådan en uge i sus og dus?

Vi havde som nævnt 7 overnatninger i februar måned og prisen inkl. fly fra København, vandfly og all inclusive plus pakken var ca. 45.000 kr. for to personer i en beach villa. I lavsæsonen kan man komme afsted lidt billigere. Jeg har forsøgt at lave et lille regneeksempel herunder, med udgangspunkt i to voksne. Priser er fremfundet i april 2018 og med udgangspunkt i afrejse i september 2018 eller februar 2019.

Jeg håber at dette har været til hjælp, hvis du står og overvejer en rejse til Maldiverne. Vi vil også meget gerne høre anbefalinger til andre resorts som man også kan rejse til uden at være millionær 🙂

View Comments (2)
 • Jeg er ked af, I er holdt op med at skrive herinde. Er der håb om, flere eventyr herinde?? Det håber jeg, og ønsker godt Nytår med flere rejser og forhåbentlig indlæg.

  • Hej Deborah,
   Der er stadigvæk håb 🙂 Men skrivelysten kommer i perioder og vi har begge travlt med en masse andre projekter.
   Godt nytår!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top