Now Reading
At hyre privatchauffør på Bali

At hyre privatchauffør på Bali

Inden vi rejste til Bali havde vi ikke nået at undersøge ret meget om hvad vi gerne ville opleve, da vi begge havde haft travlt op til afrejse. Det eneste vi sådan rigtig havde talt om var at vi gerne ville se templer og opleve den natur som dukker op når man søger på Bali på Googles billedsøgning.

Templet i søen, Lake Bratan på det nordlige Bali. Fantastisk smukt sted og ikke mindst betød søens placering oppe i højden, at der var en meget behagelig temperatur for de storsvedende skandinavere.

Det eneste vi havde planlagt hjemmefra var vores overnatninger på 4 forskellige destinationer, men ikke hvordan vi skulle komme fra A til B. Da vi kom frem og var jetlagsramte brugte vi en del tid på at læse om Bali og de oplevelser der var i vente. Vi brugte Tripadvisors app rigtig meget og her var der mange der anbefalede privatchauffører, når man skulle ud og opleve Bali. Vi mødte også et midaldrende australsk ægtepar som anbefalede os en chauffør, som de havde brugt mange gange og det lød som om det er sådan man gør på Bali. Vi læste lidt mere om det og besluttede at det også var den perfekte løsning for os.

Hvorfor skal du hyre en privatchauffør på Bali?

Det korte svar er: “Fordi du kan!“.

Men disse grunde kunne også tale for at hyre en privatchauffør:

 • Offentlig transport er uoverskuelig og ukomfortabel
 • Infrastrukturen er uoverskuelig
 • De kører som død og helvede på Bali og du ønsker under ingen omstændigheder at begive dig ud i den trafik på egen hånd. Dårligt nok som fodgænger.
 • Det er en god måde at komme fra A til B og samtidig få set noget på vejen
 • Der er aircondition i bilen, hvis det altså er et anstændigt firma.
 • Oplagt hvis i er en familie med børn
 • Ruten og dagens indhold kan tilpasses efter præcis jeres ønsker
 • Du får en lokal guide som kan fortælle om det du ser på vejen, om kulturen og om det at være balineser i et efterhånden meget turistet land og hvordan det påvirker deres dagligdag.

Det er utrolig billigt at hyre en privatchauffør på Bali og det giver en enorm fleksibilitet. Du kan skræddersy din dag efter en plan du laver, du kan fortælle om hvad du gerne vil se og lade chaufføren bestemme ruten eller du kan vælge ud fra nogle standard ruter og eventuelt lave lidt justeringer. Der er mange muligheder for at få lige præcis det ud af det som I ønsker.

Vi betalte under 300 DKK for en chauffør i en hel dag, inkl. brændstof og parkering. Vores Chauffør Wayan hentede os på hotellet kl 8.30 om morgenen og vi blev sat af på vores næste hotel kl. 19.30 om aftenen igen, efter en lang dag med en masse oplevelser. Han snakkede fint engelsk og vi kunne forstå det meste han fortalte og han forstod det meste vi spurgte om. Han var god til at fornemme hvornår vi gerne bare ville sidde og tale sammen mens vi kørte og hvornår vi skulle underholdes med lidt information om det vi kørte forbi.

Hvordan finder du en privatchauffør på Bali?

Vi brugte Trip Advisor til at komme i kontakt med en chauffør fra et familiedrevet team. Vi tog kontakt via sms og aftalte at blive hentet næste morgen og hvilken af deres ture vi gerne ville på. Vi valgte The Green Tour, som vi synes lød til at opfylde vores behov for at se “det rigtige Bali” og ikke mindst nogle af de templer vi har set på billeder.

Inden vi kontaktede dette firma havde vi faktisk prøvet at komme i kontakt med den chauffør vi var blevet anbefalet af det australske par, men uden held.

Hvis man gør sit forarbejde lidt bedre end os, så er der gode muligheder for at planlægge en eller flere dage sammen med en privatchauffør. F.eks. også transport til og fra lufthavnen. Søg på nettet og brug tripadvisor til at tjekke anmeldelserne igennem. Det var virkelig en stor hjælp for os og der var ikke en finger at sætte på den service vi fik.

Hvad skal du være særligt opmærksom på?

Nu har vi kun erfaring fra den ene dag vi var afsted, men følgende var nogle af de punkter vi ville sige til andre at de lige bør være opmærksomme på, når de hyrer en privatchauffør.

 • Er parkering med i den samlede pris? Det fik vi at vide at den var, men flere gange prøvede han at få os til at betale alligevel. Det er så små beløb det drejer sig om, men det er vel lidt en principsag.
 • Vores chauffør satte os af et sted, hvor vi kunne spise frokost. Det var et frygtelig overpriced sted, med en madkvalitet under gennemsnitlig standard. Det var en turistfælde uden lige, så en anden gang ville vi bede om at blive sat af i en by i stedet for og selv finde noget.
 • Chaufføren spurgte på et tidspunkt om vi var interesseret i at se en kaffe og teplantage samt et kunstgalleri. Vi sagde ja til det hele, men havde ikke overvejet at det var hans familie/venner der ejede disse steder. Vi følte os næsten presset til at købe noget og især ved kunstgalleriet var det lidt anmasende. Vi endte med at købe noget lækker te med hjem og forhåbentlig har vi støttet deres familieforetagende – prisen var i hvert fald skyhøj, men nu sidder vi og ville ønske der var mere tilbage 😉

Så summa summarum… Pas på turistfælderne og undgå at fornærme chaufførens familie ved ikke at købe noget. Så hellere sige nej tak til at besøge disse steder og se et ekstra tempel 🙂

En ting er sikkert, privatchauffør er vejen frem! Det er så billigt at det er dumt at lade være!

Kaffebønner fra chaufførens families plantage.
Rig mulighed for at købe kaffe og te på plantagen
Scroll To Top