Now Reading
Bali Fuglepark

Bali Fuglepark

Jeg mindes soleklart da jeg som 19-årig vandrede rundt i Hyde Park i Sydney med min veninde, og vi pludselig hører et kæmpe skrig. Vi kigger rundt og kan ikke se nogle ungmøer i nød, men så får vi øje på en stor, smuk og kridhvid papegøje der sidder i en palmetop og klukker.

Når man kommer fra knap så eksotiske Danmark er det en fantastisk oplevelse, at se sådan en sidde og hygge sig frit i naturen. Sådan burde det være for alle levende væsener.

Jeg ved ikke hvad der er med eksotiske fugle og hvorfor folk flokkes til parker verden over for at se dem. Er der farverne der gør det? er det fordi de kan snakke? Jeg er ikke helt sikker, men jeg er selv en af dem der ynder at kigge på smukke fugle når muligheden byder sig, som f.eks. på Madeira (hvor det desværre lignede kummerlige forhold 🙁 ), og på Bali. For det er jo desværre langt fra alle steder de flyver frit rundt som i Sydney.

Flot fuglepark på Bali

I løbet af vores rundrejse på Bali besluttede vi os en dag for at tage et smut til Bali’s fuglepark.

Vi fik fanget en taxa som gav os hvad vi først tænkte var en rigtig god pris, for der var laaang kø hele vejen derud. Han ventede ude foran parken mens vi var inde og lege turister, og kørte os tilbage til hotellet igen. På tilbagevejen gik det naturligvis som en leg, og vi endte derfor med at betale overpris.

Det betyder jo ingenting når man er på Bali, for alt er så stjernebilligt, men det er jo lidt en principsag for en pengebevidst dansker 😉

I modsætning til sommerfugleparken på Bali virker fugleparken lidt mere som en rigtig turistattraktion, med en masse ansatte og underholdningsshows.

Det er en halvdyr seværdighed efter Bali-standarder, omtrent 28 US $. Men man føler man får noget for pengene, om en det ikke er et sted man kan være en hel dag – for så stor er parken altså heller ikke.

Sprayet til i indgangen

Når man har købt sin billet er det første der sker, at man bliver sprayet med en slags disinficerende spray. Det er første gang jeg nogensinde har oplevet det, og det var en anelse underligt at man ikke vidste hvad det var man fik sprøjtet på sig. Det giver til gengæld god nok mening, at alle de mange turister ikke slæber uønskede bakterier med ind i parken.

Helt tæt på fuglene

I fugleparken er der rigtig mange fugle der vandrer frit rundt, og mange der sidder uden bur – f.eks. papegøjerne. Det gør at man kan komme helt tæt på dem. Det virker også langt bedre at dyrene får frie tøjler, i så vid udstrækning det er muligt, for når det kommer til stykket vil man jo helst se dyrene i deres naturlige habitat, uden bure og lænker.

Jeg følte næsten at det blev lidt for virkeligt og Jurassic Park-agtigt da vi skulle gå over en hængebro hvor der stod nogle fugledyr der lignede noget fra forhistorisk tid – ville de mon flytte sig, eller ville de fare lige i flæsket på en? De var ganske fredelige skulle jeg hilse og sige – ikke en skramme fik jeg på den tur.

Jeg er ikke den store fuglekender, og kan derfor ikke navne på de fleste af de flotte fugle i parken. Men der var da i hvert fald papegøjer, undulater, påfugle, duer og rovfugle. Og sikkert mange andre slags jeg ikke kan kende forskel på.

Fugleshows

Da vi gik rundt i fugleparken kom vi tilfældigvis forbi et show der var i gang, og næsten færdigt viste det sig. Det var et af de klassiske shows hvor de viser rovfuglene frem og you know the drill; de flyver rundt, opfører sig ordentligt og vender altid tilbage til en sikker hånd.

Der er rig mulighed for at få taget billeder med papegøjerne, og skal du tilfældigvis giftes kan du få taget bryllupsbilleder i parken – jep, det så vi, brudekjoler og papegøjer .. Hånden på hjertet, det bliver altså nogle temmelig underlige bryllupsbilleder 😉

Jeg syntes dog bestemt at fugleparken er et besøg værd, også selvom det er lidt dyrere end Bali standarden. En varm anbefaling herfra.

Besøg Bali Reptil Park

Alt i alt var fugleparken en rigtig fin attraktion hvor vi brugte et par timer. Når man er færdig med at vandre rundt her kan man, såfremt man har købt billet (kan også gøres i fugleparken), gå ind i parken ved siden af der er en reptil park.

I reptil parken finder man alt fra krokodiller til skildpadder, varaner, slanger, alverdens forskellige slags øgler, ugler og sikkert mere til. Et spændende besøg hvis man kan lide den slags dyr, og små børn vil uden tvivl elske det.

Vi blev tilbudt at købe en kylling som vi kunne fodre til en krokodille – vi var ikke lige så opstemte over at fodre døde dyr til reptiler, så vi sprang over. Men det ville sikkert være en uforglemmelig oplevelse for en der er vild med den slags dyr.

Når man går rundt i reptil parken får man lidt en fornemmelse af at være med i en Indiana Jones film, i hvert fald når det ser ud som på billedet herover.

Scroll To Top