Now Reading
Banankage med chokolade og nødder

Banankage med chokolade og nødder

I min tid som udeboende må denne weekend være den absolut mest huslige, og det er kun lørdag! .. This may come as a surprise, men jeg har i dag bagt min allerførste kage på egen hånd – første som i nogensinde. For udefra kommende læsere må jeg hellere tilføje, at denne opskrift er lavet af Anja’s lillesøster, og dermed ikke kyndige Anja som er ferm i et køkken. 😉

Banankage opskrift

I kender måske problemet, man står i supermarkedet og skal købe æg og ser, at en bakke med 6 æg og en med 15 æg koster stort set det samme (2 kr forskel eller sådan noget). Derfor vælger man selvfølgelig de 15, hvilket også er glimrende, hvis ikke det så var fordi man indtil udløbsdatoen skal finde på noget at bruge alle de pokkers æg til. Well, det har så i dag resulteret i en banankage med chokolade og nødder, og jeg vil give mig i kast med en omelet til aften – også min første omelet. Sikken en dag!
Anyways .. Banankagen smager faktisk ret godt, og jeg har sparet glasuren væk. Vi kan sige det er for sundhedens skyld, men egentlig er det fordi jeg ikke gad handle ind til det.

 

ingredienser til banankage med chokolade

Ingredienser til banankage med chokolade og nødder

 • 3 æg
 • 3 dl sukker
 • 75g smør
 • 1 ½ dl mælk
 • 4 ½ dl mel
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 tsk. Vanillesukker
 • 3 modne bananer
 • 2 dl. Hasselnødder
 • 100g chokolade

 

God og nem opskrift på banankage

Den opskrift jeg har fulgt fra maduniverset siger, at det skal være mælkechokolade med nødder, men jeg selv har bare brugt mørk kogechokolade. Jeg brugte også 4 bananer da de var ret små.

Sådan laver du banankage med chokolade og nødder

 • Æg, sukker og vanilliesukker piskes sammen.
 • Smelt smør og tilsæt mælk. Hæld dette i æggene og tilsæt mel og bagepulver.
 • Mos bananerne og rør dem i dejen.
 • Hak nødder og chokolade og kom i dejen.
 • Hæld dejen i en smurt bradepande og bag kagen ca. 40-45 min. Ved 175 grader alm. Ovn.

nem banankage

nødder og chokolade i banankage

Lækker banankage opskrift

 

Ahh, madbilleder er det bedste! .. Og god lørdag til jer allesammen. 🙂

View Comments (9)
 • Hold da op nogle lækre billeder!
  Lyder som en super god kage – den vil jeg lave på Mandag på min fødselsdag! 🙂

 • Jeg havde egentlig først set opskriften på Maduniversets hjemmeside, men sprang så videre efter en ny og mere interessant opskrift. Så kom jeg forbi din blog, og billederne så så forbandede gode ud, så jeg måtte bare i gang med det samme. Fandt så senere ud af, at det var samme opskrift. Hihi, godt gået! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top