Now Reading
Fedtfattig broccolisalat med granatæblekerner og serranoskinke

Fedtfattig broccolisalat med granatæblekerner og serranoskinke

fedtfattig broccolisalat

Broccolisalat er en af de skønne salater hvor man virkelig kan få brugt de rester man har i køleskabet, og det kan stadigvæk blive en super lækker salat. Jeg havde for nylig fået en trang til en broccolisalat, så det besluttede jeg mig for at eksperimentere med. Jeg søgte lidt inspiration på nettet for at finde opskrifter på broccolisalater, og det endte med jeg improviserede på baggrund af indhold i køleskabet og fristelser i supermarkedet.Ud af det er der så kommet en opskrift på en fedtfattig broccolisalat med granatæblekerner, serranoskinke og appelsin.

 

> Prøv også : Opskrift på klassisk broccolisalat med creme fraiche og bacon

 

Fedtfattig broccolisalat

Mange af broccolisalat opskrifterne jeg fandt var ret fede i det, så jeg har lavet en fedtfattig udgave . Den er ikke helt perfekt, men det er også min debut i broccolisalat. Jeg stod overfor granatæblet i Fakta og jeg må indrømme jeg er så vild med de små lyserøde kerner. Det er så kun farven, for de er faktisk vildt irriterende at spise, er jeg den eneste der synes det? Det glemmer jeg bare lidt når jeg køber dem. Så næste gang vil jeg nok undlade dem eller måske bruge et æble i stedet. Der er jo også mange der bruger rosiner og peanuts, men jeg er ikke vild med rosiner og peanuts går ikke helt i sving med det fedtfattige.

Se min opskrift på fedtfattig broccolisalat herunder, god fornøjelse!

sprød og frisk broccolisalat i en fedtfattig version

 

Ingredienser til fedtfattig broccolisalat:

 • 1 Broccoli hoved (ca. 250 gram)
 • 1 Appelsin
 • Kernerne fra 1 granatæble
 • 1 spsk finthakket rødløg
 • 1 håndfuld solsikkekerner
 • 1 dl græsk yoghurt
 • 1 tsk sukker
 • ½ tsk hvid balsamico
 • 1 tsk akaciehonning
 • En sjat citronsaft
 • Salt, peber
 • Serranoskinke (jeg brugte 60 gram, da det passede med en pakke)

 

sund og fedtfattig broccolisalat

granatæblekerner og appelsin til broccolisalat

serranoskinke til broccolisalat

Fremgangsmåde – Sådan laver du fedtfattig broccolisalat:

 1. Del broccolien i små mundrette buketter og hæld kogende vand over dem og lad det trække 15 minutter
 2. Skær appelsinen i tern, hak rødløg og og pil kernerne ud af granatæblet
 3. Bland yoghurt med rødløg, sukker, balsamico, honning, citronsaft og smag til med salt og peber
 4. Lad broccolien dryppe af i en sigte
 5. Bland dressingen med broccoli, appelsin, granatæblekerner og solsikkekerner
 6. Steg serranoskinken på en pande og klip det ud i små stykker efterfølgende og bland det i salaten

 

sund broccolisalat fedtfattig udgave

 

Vurdering af fedtfattig broccolisalat

Jeg fik vist lige lovlig meget saft med fra granatæblet, hvilket gjorde at saften samlede sig i bunden af skålen og den røde farve smittede af på dressingen. Retten er derfor noget mere fotogen, før dressingen blev blandet i. Men uanset hvad, så er det virkelig en flot salat og hvilken fryd er det ikke at spise noget der ser godt ud? Men næste gang vil jeg som sagt undlade granatæblet og så lige arbejde lidt mere med dressingen. Har i nogle tips derude?

 

> Se flere sunde salatopskrifter i mit arkiv her

 

 

View Comments (3)
 • Det ser altså bare vildt vildt lækkert ud! Det må jeg prøve:):)
  Og så er jeg altså nødt til lige at fortælle, at jeg er blevet afhængig af den gulerodskage med ostecreme. MUMS, hvor den smager! og så er den jo super nem at lave:):) Er faktisk igang med at bage den lige nu!:) SÅ.. Tak for den stærkt vanedannende kageopskrift.. Uha, den har jeg bagt mange gange efterhånden!;)

 • Hej Sussi,
  Jeg er også selv vild med farvesammensætningen 🙂
  Haha, den er også god den kage. Det er godt nok evigheder siden jeg selv har lavet den kage, måske jeg skulle gøre det en dag i nærmere fremtid 🙂 Og dejligt det er blevet et hit hos dig også!
  \Anja

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top