Now Reading
Broccolisalat med creme fraiche og bacon

Broccolisalat med creme fraiche og bacon

Lækre salater kommer i tusind forskellige variationer, og hvis du som jeg er en af dem der ofte helt død i en almindelig salat med iceberg, tomat, agurk osv., så skal du læse godt med i dette indlæg hvor jeg vil give dig mit bedste bud på en sund og nem opskrift på broccolisalat. Bevares, en almindelig iceberg salat sagtens blandes med en masse lækre grøntsager, nødder og dressinger så det tager kegler, men på denne årstid er der bare mere spændende ingredienser at komme efter synes jeg.

 

Noget af det mest lækre og simple jeg kan komme i tanke om er den klassiske broccolisalat. What’s not to like? Ja altså det skulle da lige være broccoli, men det er nu en af de ting jeg har lært mig selv at spise og det er jeg glad for. Derudover må man sige at broccolisalat i den grad er LCHF venlig, da den er lav på kulhydrater og rig på fedt fra bacon og creme fraiche og så er broccoli jo bare godt og sundt – den kan man ikke komme uden om!

 

> Prøv også :  Broccolisalat med granatæblekerner, appelsin og serranoskinke

 

Mange muligheder med en broccolisalat

Jeg synes det fantastiske ved broccolisalaten er, at man mere eller mindre kan putte de ingredienser i man har til rådighed, eller som man synes er rigtig lækre. Du kan f.eks. tage sæsonens lækre æbler, skære dem i både eller tern og komme dem i salaten for et friskt indspark, eller toppe den med mandler, solsikkekerner eller peanuts for en skøn knas der skaber en dejlig kontrast. Feta eller salattern kan også være lækkert og saltet til den skønne broccoli. Dressingen kan du lave ud fra det produkt du synes bedst om (f.eks. creme fraiche eller yoghurt), for en super mættende effekt kan den proteinrige Skyr være oplagt – eller hytteost som er mere flydende med stadigvæk høj på protein. Er du ikke til en rendyrket vegetar broccolisalat, ja så kan du pifte den op med saftig kylling – haps!

Du kan sagtens lave din broccolisalat dagen før du vil servere den, du skal bare være opmærksom på, at hvis du blander dressingen i med det samme, så vil jeg anbefale en holdbarhed på max 2 dage. Her kan du være smart og blande dressing i efter behov, så får du lidt længere tid at løbe på.

Denne opskrift er hverken baseret på Bo Bech eller Claus Meyer, men derimod en god klassisk og sund broccolisalat som kan få smagssanserne helt i gear. Min udgave af broccolisalat er med creme fraiche og bacon, og den kan jeg rigtig varmt anbefale. Se opskriften lige herunder!

 

Ingredienser til broccolisalat opskrift (lidt på slum):

  • 1 broccolihoved
  • 1 finthakket rødløg
  • 1 håndfuld solsikkekerner
  • 1½ dl creme fraiche
  • 1 tsk eddike
  • 1 tsk sukker/sukrin
  • ½ tsk citronsaft
  • 1 knsp groft salt
  • ½-1 pakke bacon

Sådan laver du broccolisalat:

Broccolien skæres i mindre stykker og hældes over med kogende vand. Lad den trække i 15 minutter og hæld vandet fra igen.

Rens broccoli til broccolisalat

Solsikkekernerne hældes over broccolien.

solsikke kerner i broccolisalat

 

Dressingen røres sammen med rødløg og smages til. Du kan evt. eksperimentere med lidt chili eller andre krydderier.

dressing i broccolisalat opskrift

Dressingen røres ud i broccolien og salaten sættes på køl.

sund opskrift på broccolisalat

Umiddelbart inden servering steges baconen sprød og blandes op i salaten.

broccolisalat med creme fraiche og bacon

Og således blev aftenens måltid til og blev serveret sammen med en lækker rød tournedous

tournedo og broccolisalat

I den endnu mere klassiske broccolisalat tilsættes der også typisk rosiner, men dem vil jeg helst være fri for, men det kan man jo gøre hvis man har lyst 🙂

 

Få opskrifter på flere lækre salater

Denne broccolisalat er langt fra den eneste salat opskrift jeg har bragt her på bloggen, og du kan se hele arkivet med lækre salater lige her.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top