Now Reading
Byerne på Madeira

Byerne på Madeira

De naturlige pools i Porto Moniz, Madeira

Madeiras klima er perfekt til aktive rejsende, som gerne vil ud og opleve noget – og noget af det der uden tvivl er værd at opleve, er byerne der ligger spredt rundt på øen. Fra Funchal i syd til Santana i nord og Porto Moniz i vest – læs med herunder og bliv lidt klogere på byerne og hvad man kan opleve i dem.

Hovedstaden Funchal

Funchal på Madeira

Hvis du rejser med fly eller sejler med krydstogtskib til Madeira, er det hovedstaden Funchal du ankommer i. Her bor lidt over 100.000 indbyggere, og det er også her de fleste turister vil checke ind på et hotel. Funchal imponerer med sin frodighed. Byen rummer oceaner af små grønne lommer, blomster og buske dekorerer ethvert hjørne og træerne er noget man bygger op om, ikke river ned.

Ribeira Brava eller ‘Den vilde flod’

Tager du på en guidet tur enten med et rejseselskab eller privat hyret chauffør, er byen Ribeira Brava utvivlsomt et af de steder turen vil gå forbi, da den med sin placering er kendt som øens vejkryds for nord- og vestgående trafik. På trods af det er en ganske lille by holder der jævnligt turistbusser parkeret, særligt op om formiddagen, og turisterne lægger her et besøg forbi den historiske kirke São Bento, tager en slentretur igennem de søvnige og brostensbelagte gader eller nyder en kop kaffe på en af de små cafeer.

Ribeira Brava betyder ‘Den vilde flod’ og navnet refererer til floden der løber gennem byen. Når bjergene har suget alt det vand de kan begynder det i stedet at vælte ned gennem sluserne og ud mod havet. Det kan se voldsomt ud når det går rigtig vildt for sig – se f.eks. dette videoklip fra 2010. I de senere år er der dog kommet mindre regn i vintermånederne, og det har betydet at den vilde flod ikke har været så nem at få øje på.

Porto Moniz med de smukke naturlige pools

De naturlige pools i Porto Moniz, Madeira

Når du ser billeder af Porto Moniz vil det højst sandsynligt ligne ovenstående, for det er i den grad hvad byen er kendt for: sine naturlige pools der er formet af lavaen. Med ægte havvand i bassinet og Atlanterhavets bølger der banker op mod kanten får du her et sandfærdigt indblik i hvordan man slapper af på Madeiransk manér.

Santana med de traditionelle A-huse

Santana er en af de måske mest fotograferede byer på Madeira, takket være de traditionelle og pittoreske A-huse som lokker mange besøgende til byen. Santana ligger på den nordøstlige side af Madeira

Fiskerbyen Câmara de Lobos

Fra Funchal tager det ikke lang tid at komme til den hyggelige fiskerby Câmara de Lobos, og her kan man sagtens bruge et par timer til at gå på opdagelse. Câmara de Lobos er i alt sandhed en traditionel og stadig meget aktiv fiskerby, hvor der primært fiskes efter sort sabelfisk. Denne fisk er aktiv om natten, og derfor vil du opleve at de fleste fiskebåde ligger for anker om dagen, og de mange fiskere slapper af med kortspil og poncha i byens gader.

São Vicente i de smukke, grønne dale

São Vicente der er ‘gemt‘ inde i en dal, er formentlig en af de mest frodigt udseende byer du vil komme forbi på din ferie. Her tårner bjergene sig op på begge sider, og du vil bide mærke i de mange opdyrkede terrassemarker som tager sig vidunderligt ud på billeder – næsten så man skulle tro man var på Bali. São Vicente er egentlig betragtet som en kystby, men igennem tiden er byen trukket længere ind i dalen, og tilbage ved kysten står kapellet der er bygget ind i en klippesten.

Det er også her du har mulighed for at besøge São Vicente grotten, og få et indblik i hvordan den vulkaniske aktivitet har formet Madeira og de omkringliggende øer, med en guidet rundtur under jorden.

Ponta do Sol, byen med flest solskinstimer

Ponta do Sol er statistisk set den by på Madeira der høster flest solskinstimer. Du behøver ikke meget mere end en halv time til at få set byen, og så kan det anbefales at gå en tur ud til udkigspunktet op forbi den gule restaurant. Her får du et glimrende syn af Madeiras smukke kyst.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top