Now Reading
Dagstur til Helsingborg

Dagstur til Helsingborg

For nylig tilbragte jeg en dag i det svenske, og jeg var ovenud imponeret og glæder mig til at komme tilbage igen en anden gang. Vi sejlede over fra Helsingør til Helsingborg og havde bilen med. Vi startede dagen med shopping i Väla Centrum og sluttede af med en vandretur på Kullen inden vi hen på aftenen tog færgen hjem igen.

Med færge fra Helsingør til Helsingborg

Færgerne mellem Helsingør og Helsingborg sejler hvert 20. minut det meste af døgnet, så der er en enorm fleksibilitet i forhold til at komme afsted. En dagsbillet (tur-retur) koster fra 350 kr- 405 kr afhængig af sæson og om man bestiller online eller betaler ved færgelejet. Hvis du ikke skal have bil med kan du faktisk få en returbillet for under 60 kr som fodgænger! Se mere info om priserne her.

Turen over sundet tager 20 minutter og der er mulighed for at købe lidt mad og drikke ombord. Vi nød overfarten fra soldækket.

Da vi kørte af færgen kørte vi gennem bymidten i Helsingborg og der så meget hyggeligt ud. En anden gang kunne jeg godt fristes til bare at tage over som fodgænger og se nærmere på byen, men denne dag var planen en anden.

 

Väla – Skånes bedste shoppingcenter

Vi kørte til Väla Centrum, som er et stort shoppingcenter ca. 10 minutters kørsel fra Helsingborg. Der er 180 butikker og et stort food court.

Der er gratis parkering ved Väla centrum og det virkede til at der var mange parkeringspladser til rådighed. Der lå desuden andre store butikker rundt om parkeringspladsen – det minder lidt om det vi hernede på Sydsjælland ville kalde et megacenter – altså både noget shoppingcenter, elektronikbutikker, supermarkeder og ikke mindst en IKEA som vi også endte med at aflægge et besøg.

Selve shoppingcenteret var fantastisk hvis du spørger mig. Kæmpe udvalg af butikker – både internationale kæder og mange lokale butikker. Outdoor-typen var imponeret over udvalget af sports og outdoor butikker, mens jeg var i den syvende himmel blandt de mange svenske indretningsbutikker – de kan bare et eller andet de svenskere.

Ingen af os gik tomhændede hjem – faktisk slæbte vi på en hel del!

Vi indtog frokosten i det store food court der findes i Väla centrum. Et food court er kendetegnet ved at det er en masse forskellige madsteder der deler det samme spiseområde. Så man kan altså købe sin mad i forskellige restauranter men spise sammen alligevel. Vi prøvede hhv. en græsk og en asiatisk restaurant og især den græske kan anbefales! Priserne virkede ret standardiserede – vi kom begge af med 100 SEK for en portion og en sodavand.

 

Kullen // Kullaberg

Da vi havde fyldt bilen med vores indkøb fra de mange butikker i Väla centrum og IKEA så kørte vi op mod Kullen eller Kullaberg som det hedder på svensk.

Kullen er et stort naturreservat der strækker sig over et 8 km langt bjerg og hvis man er til naturoplevelser er Kullen absolut et besøg værd. Der er alt fra bøgeskove, lynghede, engområder og små søer. Omkring 90 forskellige fuglearter yngler her og stedet er også kendt for at have mange hjorte. Kysten ud for Kullen er også et meget besøgt dykkersted og et af de få marinereservater i Sverige.

Kullen ligger ca. 35 km nord for Helsingborg og vi brugte omkring 45 minutter på at køre derop fra Väla. Vi kørte gennem den lille idylliske by Mölle og ud mod fyrtårnet. Herude var der en stor parkeringsplads og så var der et par hundrede meter op til fyrtårnet, hvor der desuden var en lille iskiosk, toiletter og lidt borde og bænke osv. Der findes desuden flere mindre parkeringspladser rundt omkring på halvøen.

Klokken var desværre allerede mange da vi kom ud på Kullen og vi skulle hjem og på arbejde næste dag, så vi fik desværre ikke oplevet alt det vi gerne ville. Men der var en fantastisk udsigt og mulighed for nogle gode vandreture af varierende sværhedsgrad.

Jeg vil helt klart anbefale at komme lidt tidligere ud af døren end vi gjorde, så der kan blive lidt mere tid til at opleve Kullen. Vi talte om at det også kunne være fint med en overnatning, så der havde været god tid til at opleve naturen i området, men det må blive en anden god gang. En ting er sikkert… Det er ikke sidste gang jeg besøger Kullen.

Vi sejlede fra Helsingør omkring kl. 10.30 og var tilbage igen omkring kl. 20.00.

Scroll To Top