Now Reading
På jagt efter Roms bedste pizza

På jagt efter Roms bedste pizza

Den bedste pizza i rom

When in Rome .. Eat pizza – ikke sandt?

Da jeg i sommers skulle til Rom (for første gang), var det umuligt ikke at glæde sig til alt den lækre italienske mad jeg skulle mæske mig i.

Og når man rent faktisk er glad for pizza, så var det naturligvis også et must at lave en lille smule research på hvor i Rom man kan få den bedste pizza. Endeløse Google søgninger førte frem til en håndfuld restauranter (hvoraf alle faktisk var mere take away steder) der blev plottet ind på Citymaps2go kortet, så jeg altid kunne planlægge mine dage rundt om Roms delikatesser. Jep, lidt foodie er man vel.

Jeg var ikke den eneste der var på pizza-pilgrimsvandring, for alle steder var fyldte med andre turister der lignede de kom langvejs fra, og i frokostpauserne var der også godt fyldt op med de lokale – hvilket altid er et rigtig positivt tegn.

Klassiske og (overvejende) vegetariske

Fælles for de pizzasteder jeg prøvede i Rom var, at det var steder, ikke restauranter. Du var heldig hvis du kunne få et bord at stå ved, eller en bænk at sidde på. Servering er ikke rigtig en thing på lige disse steder.

Fælles for de italienske pizzaer er også, at du ikke får et kødbjerg af en pizza som herhjemme, hvor der på en enkelt pizza kan være skinke, pepperoni, cocktailpølser og bacon – bum, så er der serveret! Roms pizzaer er overvejende vegetariske og med spændende kombinationer. Squash, oliven, kartoffel, græskar, peberfrugt etc. var derfor hyppige ingredienser alle steder.

Der er dog ingen kombinationer der slår pizza-klassikeren:

Tomat, frisk mozarella og basilikum.

Seriøst, prøv den! Så simpel og så guddommelig.

Men hvis du nu er havnet her fordi du selv står og laver lidt pizza-preparation til en forestående tur til Rom, så er der herunder min ærlige vurdering af tre af de mest populære pizzasteder – og med en varm anbefaling til at besøge særligt en af dem!

Pizzarium

pizzarium i rom

Pizzarium er måske Roms mest hypede pizzarestaurant, og det føltes som en ørkenvandring at komme dertil. Over stok og sten i 35 graders juli-varme, gennem højderne fra Vatikanet, da Pizzarium ligger på den anden side, af vatikanet.

Konceptet hos Pizzarium er simpelt: Peg på pizzaen du vil have, hvorefter det vejes, varmes og du får det serveret på en bakke til spisning udenfor. Regn ikke med at kunne sidde ned og spise din pizza, da der kun er et par højborde og en bænk på fortorvet.

Valget faldt her på pizza med squash og ricotta, pizza med tomat, basilikum og ost samt en med skinke og ost i.

Og det levede altså bare ikke op til forventningerne. Når man ser billeder på deres Facebookside er det tydeligt, at udvalget udskiftes hele tiden, så det kan godt være jeg bare var uheldig. MEN formår man at gøre klassikeren med tomat, basilikum og ost kedelig, så står det skidt til. Pizzabunden var sprød og god, men det hele var for tørt (måske bagt lige en tand for længe), og smagsnuancerne i toppingen forsvundet. Øv bøv.

Adresse: Via della Meloria, 43

Pinsere

pinsere pizzaria i rom

Ligesom Pizzarium ligger Pinsere heller ikke lige midt i byen, så det krævede lidt energi at komme dertil på gå-ben i julivarmen. Hos Pinsere fik jeg den pizza der udseendesmæssigt minder mest om de pizzaer vi får herhjemme: runde! Og du skulle ikke (nødvendigvis) angive en mængde af pizzaen du vil have, du kan få en hel. Til gengæld er pizzaerne meget mindre end dem man får herhjemme, og du undgår således at være pizza-bloated resten af dagen 😉

Her kan du forvente en god, sprød bund og lækker topping – samt god stemning hos de ansatte bag disken. Jeg valgte her pizza med honning glaseret skinke, røget ost og kartoffel samt en med tomat, basilikum og mozarella.

Forvent ikke at du kan sidde ned, men tag pizzaen to go, eller stå op og spis den ude foran restauranten.

Adresse: Via Flavia, 98

Pizza Florida

den bedste pizza i rom finder du hos pizza florida

Pizza Florida var den første pizza jeg smagte i Rom, og havde jeg haft flere dage i byen hvor der ikke også var andre steder der skulle testes, så var jeg kommet forbi nogle flere gange. Det var ganske enkelt mouthwatering lækkert.

Konceptet er enkelt: peg på den pizza du vil have, og hvor stort et stykke det skal være. Herefter bliver det vejet, varmet og du får det serveret på et spækbræt. Toppingen er simpel, i bedste italienske stil, men her hos Pizza Florida var det stedet hvor jeg synes toppingen komplimenterede hinanden absolut bedst, og hvor der nærmest var tale om en decideret saftig pizza.

Jeg prøvede den med mozarella, tomat og basilikum, tunmousse med rucola, tomat og oliven, og en med squash og ricotta.

Den lille biks har kun tre skamler, så forvent ikke at få en siddeplads – særligt ikke hvis du kommer lige når de lokale har frokostpause.

Adresse: Via Florida, 25

Har du fundet Roms bedste pizza?

Har du en anbefaling til et pizzasted eller restaurant i Rom som ikke er med her? Så smid endelig en kommentar herunder så andre kan få gavn af tippet på deres tur til Rom.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top