Now Reading
Den gyldne regel til en rigtig smoothie

Den gyldne regel til en rigtig smoothie

god_smoothie

Smoothies er guld værd her i varmen, og så er de jo også rigtig sunde hvis man laver dem ordentligt. Jeg fik for alvor øjnene op for smoothies da jeg rejste rundt i Australien. Dernede havde de rige muligheder for at lave alverdens smoothies med alle de eksotiske frugter, det kniber lidt mere herhjemme. Faktisk var/er smoothies dernede, hvad en café latte take-away er herhjemme. Du kan få dem på alle gadehjørner i de større byer, og du ser altid folk rende rundt med en stor plastikkop med en nylavet og dejlig kold smoothie i.

Jeg synes dog at mange herhjemme har misforstået smoothie konceptet totalt. En smoothie i mine øjne, og som jeg huske dem fra Australien, skal være iskold med konsistens der minder om slush ice, der skal ikke mælk i og den skal ikke være på linje med en milkshake. De smoothies du kan købe i supermarkeder herhjemme giver jeg ikke meget for, de er alt for flydende og vamle.

Her får du opskriften på en god smoothie (2 personer), og længere nede den gyldne regel.

Ingredienser:

 • 2 små bananer
 • 1/4 ananas
 • Ca. 6 isterninger
 • 1 dl æblejuice

Fremgangsmåde:

Alle ingredienser smides i en god blender (som kan knuse is), og du blender til massen er flydende og konsistent. Hvis den er for flydende kan du tilsætte ekstra frugt eller is, og hvis den er for tyk tilsætter du lidt ekstra juice. Serveres i et pænt glas med et sugerør.

Den gyldne regel for at få den bedste smoothie

Tilsæt ALTID noget frossent i din smoothie for at opnå den mest perfekte konsistens. Brug f.eks. frosne bær sammen med andet frugt og/eller juice. Hvis du kun har frisk frugt bruger du isterninger i stedet for.

Så peoples, slut med vamle lunkne smoothies, det her er sådan de rigtigt laves. Stay tuned, i morgen kommer endnu en fab opskrift på min alltime yndlings smoothie.

View Comments (4)
 • Haha – Lige med is og sådan noget synes jeg bare man bør synde, hvis det endelig skal være. Der er ikke så stor forskel alligevel (som regel) og hvis man ikke æder fem liter is om dagen, så er det nok næppe heller dét der spolerer ens sunde livsstil. 🙂

  Hun plejer aldrig at være sådan – Hun har altid sovet igennem om natten og opført sig pænt, men lige for tiden er hun godt nok en plage! Og det er klokken fire hver eneste morgen, ikke på andre tidspunkter – Kun klokken fire og så vare det en times tid. Det spolere bare hele ens nattesøvn! :s

 • Jeg forstår heller ikke altid det der med en masse mælk eller is i smoothien..
  Jeg kommer dog lidt sojamælk i, men det er fordi der er så meget sukker i købe-juice..

 • Jeg kunne ikke være mere enig, jeg er træt af folk der ikke ved hvad ordentlig smoothie er, hihi. Da jeg boede i Norge fik jeg serveret en ”smoothie”/is blendet med mælk! der var ikke et eneste stykke frugt eller isterning, og hvor smagte det ringe!

  Er glad for du laver ordentlige smoothies 😀 Og du har helt ret i at de der købe-smoothies er til at brække sig over, det smager bedst hvis man selv laver det.

 • Uh, ja det er helt forkert når der ikke er det mindste frugt og så oven i købet med is. Det er helt galt :p

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top