Now Reading
DIY Wrap armbånd

DIY Wrap armbånd

For det meste når man ser diverse tutorials til hjemmelavede alt muligt, så ser man kun de pæne billeder og et vellykket resultat. Guderne må viden at det ikke altid går så nemt! Det har jeg selv erfaret på nærmeste hold flere gange. Jeg har ikke tal på, hvor mange knuder jeg har bundet og løsnet igen, for at få den til at lave den rigtige fidus, ift. et billede eller en video jeg har set på youtube. Og da jeg nørklede på dette nedenstående armbånd, så fik jeg også lige testet om sekundlim nu virkelig tørrer på et sekund… Det gør det! I hvert fald på hud…

Anyways, havde forelsket mig i et såkaldt wrap armbånd, spottet flere steder i cyber space. Og jeg havde endda fået købt materialer til det også og så var det vel bare at gå i gang… Eller hur? Af materialer brugte jeg en tyk nylontråd (3 mm grå), en tynd nylontråd (1 mm gul), en kæde med similisten og en magnetlås.

Kæden og den tykke tråd blev klippet af i samme længde ift. håndleddets størrelse.

Dernæst forsøgte jeg at binde det sammen i toppen, ved at brænde det lidt i spidserne. Ikke nogen videre succes men det fungerede nogenlunde efter et par forsøg.

Og så er det ellers bare at sno den tynde snor rundt om hvert led af similikæden, hvilket er nemt nok, når først snoren sidder fast i toppen. Man skal lige være opmærksom på at det ikke snor sig for meget undervejs. Similistenene skulle gerne pege samme vej, når det bliver samlet til sidst.

Og så skulle låsen “bare lige” limes fast i hver ende og så var det det?

Bortset fra at jeg var vanvittig dårlig til at administrere limen. Jeg puttede lim ned i hullet i låsen og skubbede enden af armbåndet ned i. Så ville jeg bare lige fjerne det overskydende lim i den fugtige karklud der lå ved min side, som jeg normalt altid gør når jeg leger med decoupage lim. Der var bare lige den forskel at karkluden med det samme sad fast på mine fingre… Og da jeg hev den af blev ulden siddende! Så sad jeg der med en pelset gul tommeltot… Vand og sæbe fjerner ikke sekundlim og karklud! Hvad gør en klog så…

Efter lidt vejledning på Facebook endte jeg med at bade mine fingre (som alle var blevet ramt af lim) i neglelakfjerner. Ulden kom relativt hurtigt af med den behandling, men limen var noget mere standhaftig. Faktisk krævede det bad i neglelakfjerner over flere omgange (4-5 gange) før det var væk. Det krævede en del knofedt at få det gnubbet af. Nå, men så fik jeg også prøvet at bruge en hel flaske neglelakfjerner på en aften! Og fik en god hovedpine af lugten 😉

For det ikke skal være løgn, så viste det sig så at jeg i kampens hede havde fucket det så meget op, at låsen ikke engang sad fast! Så jeg gik i gang igen (noget mere forsigtigt denne gang) med tænger til at holde om låsen for at undgå hudkontakt. og det gik overraskende godt. Men det viste sig så, at jeg i første omgang ikke havde fået åbnet låsen inden jeg limede, så jeg havde faktisk også fået limet den sammen så den slet ikke kunne åbne. Magnetlås kombineret med sekundlim er vist bedre end håndjern, hvis man vil have at noget skal blive hvor det er!

Det betød at jeg nu måtte klippe låsen (og dermed en cm) af armbåndet, som jeg nu ellers havde fået limet fast. Og så måtte jeg på den igen med en ny lås.

Det fik lov at tørre natten over, før jeg turde røre ved det og da jeg stod op hang lortet sammen. Endelig!

Jeg havde dog også fået fedtet låsen godt og grundigt ind i lim. Men min erfaring fra aftenen før gjorde at jeg med succes fjernede det med neglelakfjerner.

Og sådan gik det til at jeg med nogle udfordringer, fik et ret fint armbånd ud af det.

Desværre er det blevet en lille cm for lille til mit ellers ret lille håndled… Jeg satser på at Milles lidt mindre håndled kan passe det. Ellers må vi tage den der fra 😛

Så det er altså ikke bare lutter lagkage det hele. Det er også blod, sved og tårer… (og sekundlim!)

Gode råd herfra:

  • Lav det hellere en cm for langt end for kort!
  • Brug handsker
  • Hav altid acetoneholdig væske klar i gemmerne (jeg har nu, klog af erfaring, købt en dunk acetone in case of emegencies)
  • Åbn låsen før du limer det sammen!
  • Lad være med at tørre lim af i en karklud!

View Comments (4)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top