Now Reading
En dag i Warnemünde

En dag i Warnemünde

Da vi tog på krydstogt til de Norske fjorde var det første stop på turen den lille tyske havneby Warnemünde.

Lad mig sige det således: Vi bestilte ikke et krydstogt til Norge for at havne i en udhavn til Rostock.

Det var i min optik ærgerligt, at Warnemünde var den by ud af alle stops (Bergen, Geiranger/Hellesylt og Flåm) vi havde mest tid i – nu hvor det ikke var der man rent faktisk ville hen, men et uundgåeligt stop. Vi havde fra morgen til aften i Warnemünde, hvor vi til sammenligning havde små 5 timer i Bergen. Dét syntes vi var temmelig utilfredsstillende, men sådan måtte det jo være.

De mange timer i Warnemünde benytter MSC til at tilbyde udflugter til andre tyske byer såsom Berlin og Lübeck. Men for mig virker det helt tåbeligt at tage til Berlin, når nu krydstogtets destination er Warnemünde – Berlin vil jeg langt hellere tage til på egen hånd, ligesom jeg gjorde i vinters.

Vi benyttede derfor de mange timer til at gå rundt i byen, hvor der heldigvis var godt vejr det meste af tiden, og det viste sig at være en rigtig hyggelig by – særligt for en som mig der elsker at kigge på huse 😉

Festuge i Warnemünde

Vi var heldige med timingen af vores besøg i Warnemünde. Det var nemlig den sidste dag i byfestivalen Warnemünde Woche. Det betød, at der var masser af liv i byen – som jeg ellers forestiller mig kan være en anelse stille.

Øl, sodavand og lækker grillmad blev langet over disken i de små festivalboder

En af aktiviteterne der trak masser af tilskuer denne dag var en ro-konkurrence i floden

Udover de sportslige aktiviteter var der også utrolig mange mennesker i folkedragter. Der blev holdt en tale på en scene tæt ved stranden, hvor alle folk i folkedragter var samlet – men mit tyske er ikke godt nok til at kunne afkode hvad det gik ud på 😉 Yndigt så det dog ud.

Hvad kan man lave i Warnemünde?

Ja, hvad laver man i en lille badeby? Man slapper af og nyder tilværelsen. Warnemünde er ikke pakket med tonsvis af seværdigheder, men det er en rigtig hyggelig lille by med hyggelig arkitektur, stokroser over det hele, fyrtårne, badestrand samt havn.

Vi gik en lang tur igennem byen og nød en god frokost – lige inden regnen kom, og derefter hoppede vi tilbage til skibet.

Da vi ankom på en søndag var mange forretninger lukket. Kommer man på andre dage vil der også være masser af forretninger man kan tage et kig i. 🙂

Et af fyrtårnene ved molen

Til højre ses Warnemündes fyrtårn der er 30 meter højt, og har været i brug siden 1897. Engang var det brugt af skibene, før alt elektronik kom i spil, nu er det til ære for de mange turister som fra toppen kan se ud over hele byen og stranden.

See Also
De naturlige pools i Porto Moniz, Madeira

Gamle huse finder man over det hele

Sej street art – og i Warnemünde er de virkelig glade for havmåger og fyrtårne. Man kan købe figurer og statuer over det hele med de to motiver.

Hvor skal man spise i Warnemünde?

Til vores overraskelse var spisesteder nok det der var mest af i Warnemünde. Der var sågar en McDonalds – ikke hvad jeg forventede af en lille havneby. Men restauranter og boder langs havnen var der i massevis, så der er rig mulighed for at få noget lækker mad i byen.

Der findes også en lille chokoladefabrik og en masse steder man kan få is – sulten behøver du ikke være længe i hvert fald 😉

Vi endte med at spise Döner Kebab – ja af alle de ting man kunne få 😉 Virkelig lækkert og masser af mad for pengene. Vi gav ca. 70 kr for 2 store (vi købte ikke engang de store!) kebab samt en cola.

En populær take away biks at dømme ud fra den konstante mængde af folk i kø

Warnemünde var alt i alt en rigtig hyggelig lille by, men ikke et sted jeg havde behov for at bruge mere tid i. Har du nogle gode tips til ting man kan opleve i den tyske by? Så skriv en kommentar herunder. 🙂

View Comments (2)
  • Vi var på krydstogt som du.
    Ved Cruise havnen holdt der flere busser der tilbød heldagstur fra kl 11 til 16 hvor man blev kørt rundt til seværdigheder i Warne munde og Rostock med 2 timer på egen hånd i Rostock.
    Vi valgte at gå lidt mere rundt på havnen og fandt Blau Flotte. De tilbyder en sejltur tur/retur til Rostock med mulighed for at sejle tilbage når du har lyst. Det er muligt at købe drikkevarer ombord. http://blaue-flotte.de/Fahrplan_und_Preise

  • er lige kommet hjem fra krydstogt, hvor vi også var i Warnemunde. troede det var en flække, men hvor blev vi dog dejlig overrasket. det andre gange var det Kiel, som intet er værdi forhold til denne by. virkelig hyggeligt, ja – skøn. dejlig gammel bydel. spiste og drak på Paparassi, med udsigt til kanalen. så skønt, så skønt. og så var der en “statue” på broen. Ind i mellem blev han “levende” og forskrækkede de forbi passerende. vi grinede i en hel time medens vi så ham optræde. Herefter en lille rundtur med toget.
    virkelig en dejlig by at besøge, og priserne er rimelige.
    De 5-6 timer i byen gik lynhurtigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top