Now Reading
Er Madeira kun for ældre?

Er Madeira kun for ældre?

Da jeg fortalte venner og bekendte at jeg skulle en uge til Madeira, var nogle af de første bemærkninger noget alá den her:

Er Madeira ikke kun for ældre?

Det gjorde mig faktisk lidt træt.

Jeg har muligvis altid haft en lidt gammel sjæl, men for mig at se handler det ikke om hvem der besøger et sted, men hvorfor de besøger det. Når det så er sagt, så er det sandt at størstedelen af de turister der besøger Madeira er 60+.

Pensionister og par i den modne alder valfarter til Madeira. Hvorfor? Fordi vejret er godt hele året rundt og der er ualmindeligt smukt over det hele. Det er en destination hvor mange kommer igen og igen og igen – år efter år. Vi mødte flere par der havde været der et hav af gange, og det ville de fortsætte med.

Efter at have været der kan jeg faktisk godt forstå dem. Jeg ville faktisk gå så vidt at sige at jeg ikke ville have noget imod at bo der. Eller.. det HAR jeg faktisk sagt.

Stik modsat de fordomme man har om pensionister, så er de turister der kommer til Madeira utrolig friske og aktive. Jeg var på en levadavandring, en fysisk anstrengende tur for en der ikke er i form. Her var der flere mennesker med der var godt oppe i årene, og de klarede det endnu bedre end jeg gjorde. De gik i front hele vejen, og der var ikke spor af anstrengelser at finde på dem – De er fandme seje!

Så drop alle tankerne om at Madeira er et dovent pensionist-mekka. Folk der rejser til Alanya og flader den ud på stranden hver dag i 14 dage (jeg dømmer ikke, jeg har selv gjort det ca. 5 gange) er i virkeligheden langt mere dovne end dem der rejser til Madeira. There I said it!

Madeira er til dig der …

  • Kan lide behageligt klima (20-25 grader) med masser af sol
  • Elsker naturen
  • Kan lide at vandre og gå ture

Madeira er ikke til dig der …

  • Vil feste natten lang (Barer lukker inden midnat fordi alle turisterne er gået i seng – det fik jeg i hvert fald at vide 😉 )
  • Forventer at gennemsnitsalderen på dine medpassagerer er under 30 år
  • Vil have en ferie i højt tempo

Jeg vil ønske at flere unge mennesker får øjnene op for hvor fantastisk et sted Madeira er. Jeg skal i hvert fald nok gøre mit for at sprede de gode ord om øen.

Så .. Til dig der sidder derude og overvejer om en tur til Madeira er en ren teklub – det er det ikke, og jeg kan varmt anbefale dig at tage afsted. Det er en fuldstændig fantastisk ø som jeg håber på at besøge igen.

Læs mere om Madeira her:

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top