Now Reading
Krydret ferskensuppe med karry og kylling

Krydret ferskensuppe med karry og kylling

Ferskensuppe - Sund opskrift på krydret karry suppe med kylling

Forleden på arbejdet stod frokostmenuen på denne krydrede ferskensuppe med karry og kylling. Jeg smagte den ikke selv, men hørte at den var god, så jeg fik opskriften med hjem. Det var og til en ordentlig baljefuld på 12 liter, så har regnet lidt og reduceret, så jeg havde en opskrift på 3 liter.

Det giver et ret sjovt samspil med det søde fra fersknerne og det krydrede, i hvert fald meget anderledes end hvad jeg har fået før. Vil tro man også kan bruge f.eks. mango eller ananas i stedet for ferskner.

Ingredienser til ferskensuppe med karry og kylling

 • 2 løg
 • 1-2 fed hvidløg
 • ½ spsk karry
 • 2 dåser hakkede tomater
 • 2½ dl ferskensaft
 • 400 gram syltede ferskner
 • 400 gram kylling
 • 2,5 dl hønseboillon
 • 2½ dl kaffefløde eller piskefløde
 • Chili, salt og peber

 

 

Fremgangsmåde til ferskensuppe med karry og kylling

 1. Skær løg og ferskner i tern
 2. Skær kylling i tern og steg dem på panden
 3. Imens kyllingen steges svitser du løg og hvidløg i en gryde og tilsætter karry, tomater, chili, ferskensaft og hønseboillon og koger det godt igennem.
 4. Tilsæt fløden
 5. Lige inden serveringen tilsættes ferskner og kylling
 6. Jævn evt. med maizena

Ferskensuppe - Sund opskrift på krydret karry suppe med kylling

Ferskensuppe - Sund opskrift på krydret karry suppe med kylling

Jeg ville have brugt cremefine, men det kunne jeg ikke få, så købte en kaffefløde i stedet for. Er man ligeglad med kalorierne kan man bare bruge almindelig piskefløde. Jeg jævnede også suppen lidt med noget maizena, for at få den lidt tykkere. Næste gang kunne jeg godt finde på at eksperimentere med rød karry pasta, som jeg forestiller mig lige kan give den et ekstra twist og som nok ville spille godt sammen med det søde.

I opskriften foreslår de at suppen serveres med basmati ris eller jasmin ris, jeg tog nu bare et flute på siden. Jeg synes det var et hit og vil bestemt lave den igen en anden gang. Men lige nu har jeg små 3 liter der køler af, mon man kan fryse suppen, når der er ferskner i?

View Comments (6)
 • Ej hvor sjovt.. jeg faldt også over den ret i går på madlog.. og overvejer at lave den.. Det var dog en udgave med rejer også.. om det så var uden kylling husker jeg ikke lige.. med hed også karry fersken suppe..

  Tror sagtens du kan fryse det =)

  • Nå hvor pudsigt. Havde aldrig tænkt på den kombination før 🙂 Men kunne da godt forestille mig det kunne være godt med rejer også, hvis man kan lide det 🙂 Der er nok ikke både kylling og rejer i.
   Det er i hvert fald frosset nu, men har allerede taget en portion op til i aften, så nu må vi se 😉

  • Den var nemlig rigtig god! Er ikke selv vild med rejer, men kunne sagtens forestille mig det ville gå godt sammen med 🙂

 • Den ser faktisk rigtig lækker ud – den skal jeg klart prøve at lave. Man kan, såfremt man ønsker det, bytte fløden ud med kokosmælk og bruge hakket, frisk rød chili for at gøre den endnu mere eksotisk og asiatisk.

  Her er en anden lækker karrysuppe med rejer og fersjen

 • wow, har aldrig selv prøvet med fersken :- )
  Det må jeg helt sikkert prøve – karry suppe er perfekt med lidt søde ingredienser – f.eks. mango 🙂

  /M. Vinterfryd

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top