Now Reading
Hjemmelavet Bounty uden sukker

Hjemmelavet Bounty uden sukker

Jeg er for nylig begyndt at interessere mig for livsstilen LCHF (Low carb high fat), og jeg er ret positivt stemt overfor denne levevis indtil nu. Jeg vil ikke fortælle så meget mere om det lige nu, men hvis du er nysgerrig vil jeg anbefale at du kigger forbi Madbanditten, som har en meget inspirerende blog.

En af de opskrifter jeg bl.a. har prøvet kræfter med er på hjemmelavet bounty. Det er en overraskende mættende snack, som er med til at holde blodsukkeret stabilt i modsætning til hvad der ellers sker når man spiser chokolade. Opskriften har jeg også fundet hos Madbanditten og det er virkelig nemt at lave, så det er ikke sidste gang jeg kaster mig over en gang hjemmelavet Bounty 🙂

 

Hjemmelavet Bounty

Ingredienser:

  • 1 dåse kokosmælk, der har stået på køl en dags tid.
  • 2 store spsk kokosolie
  • 2 spsk sukrin
  • 150 gram kokosmel (Vær opmærksom på kulhydratindholdet der kan variere fra 6,5% til 24%)
  • 150 gram mørk chokolade 70-85 %

 

Fremgangsmåde

bounty1

Først åbnes dåsen med kokosmælk, der har stået på køl et døgns tid. Øverst er en solid masse og nederst væske. I denne opskrift skal man kun bruge den solide masse. Den er nem at få op med en ske. Dette tilføjes i en gryde sammen med kokosolie og smeltes.

bounty2

En form beklædes med husholdningsfilm.

bounty3

Når kokosmælk og kokosolie er smeltet tilsættes kokosmel og sukrin.

bounty4

Kokosmassen puttes op i formen og mases tæt sammen med en grydeske eller lignende.

bounty5

Den tætpakkede masse sættes på køl et par timer.

bounty6

Når massen er stivnet kan den tages op af formen og skæres i firkanter. Næste gang vil jeg lave mine lidt mindre, synes de blev lige det største.

bounty7

Chokoladen smeltede jeg i mikroovnen i ca. 2 minutter med omrøring undervejs.

bounty8

Kokosstykkerne dyppes i chokoladen vha. to gafler og tørrer på bagepapir.

bounty9

Jeg løb tør for chokolade, så måske 200 gram er mere passende. Faktisk har jeg en lille drøm om at lave den med to lag, for så får den lidt mere luksusfølelse over sig 😉

bounty10

De hjemmelavede Bountys opbevares i en tætlukket beholder på køl og hos mig har denne portion holdt sig fin op mod i hvert fald to uger. Jeg har læst mig til at de også kan fryses ned.

Er der andre der skal kaste sig over hjemmelavet Bounty? Jeg synes faktisk de smager overraskende godt. De er ikke lige så søde som den ægte vare, men man kan evt. tilføre lidt ekstra sukrin hvis det er.

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top