Now Reading
Hotel Citadines Rambla i Barcelona

Hotel Citadines Rambla i Barcelona

citadines1-2

Jeg er nu kommet hjem efter en skøn ferie i Barcelona sammen med min mor og min søster. Vi har været afsted mandag til fredag og har boet lige midt på La Rambla på det anbefalelsesværdige hotel Citadines Rambla, der ligger blot et par hundrede meter fra Plaça de Catalunya, hvor bl.a. lufthavnsbusserne kører til.

Det har været min første tur i Barcelona, men med stor sandsynlighed ikke den sidste! Byen er skøn, klimaet dejligt og så har det også haft en betydning for helhedsindtrykket at hotellet bare var i orden. Jeg har efterhånden rejst mange gange – både på storbyferier, charterferier og de lidt mere eksotiske af slagsen, og jeg synes altså det er vigtigt for det samlede indtryk at man bor rart. Dermed ikke sagt at jeg har behov for det vilde luksusliv når jeg rejser (det har jeg altså ikke lige råd til, så ofte som jeg gerne vil afsted), men de små ting som at der er rent og pænt, at bruseren virker og at der er en rar og tryg stemning betyder en del for mig.

citadines2

Vi tjekkede ind omkring midnat mandag aften og vi blev mødt af en venlig receptionist og blev vejledt i hvordan vi kom op til vores lille lejlighed. Det er et større hotel med både værelser og lejligheder og det kan godt være lidt forvirrende den første dag. Men vi fandt lejligheden og kravlede direkte i seng. citadines11

Vi havde bestilt en toværelses lejlighed, hvori der efter specifikationerne var plads til fire overnattende. Vil dog nok sige at det er bedst egnet til to eller tre, hvis komforten fortsat skal være i top. Der var en stor dobbeltseng og en sovesofa. Mille og jeg delte sengen, mens mutti tog sofaen. Der var en skydedør mellem soveværelse og stue, således at man kan åbne eller lukke alt efter behov og hvilket lysindfald man ønsker. Der var en lille balkon, dog uden plads til bord og stol. Men der var fin plads til at stå og kigge ud på verden, mærke temperaturen eller drikke sin morgenkaffe.

citadines7-2

Første morgen stod vi op til ovenstående udsigt og den blå himmel og det milde klima var som ren terapi for vores sjæle. Fantastisk at forlade frost og sne og stå op til en dag med solskin og varme!

citadines9

Første og sidste morgen spiste vi morgenmad på hotellet, hvor man kunne købe buffet for 13-14 euro så vidt jeg husker. Det er lidt halvdyrt, men det er vel en meget fair pris ift. hoteller generelt. Der var et udvalg af cornflakes, chokopops og lignende og så var der forkellige boller, både lyse og mørke, toastbrød, kager og frugt. Derudover var der yoghurt i bægre og æg man selv kunne koge i et kar med kogende vand. Der var et lille udvalg af ost, kødpålæg, syltetøj, nutella og smør. Hvis man stræber efter den traditionelle engelske morgenmad med æg, bacon, pølser og baked beans er det ikke her man skal stræbe efter at få det behov opfyldt, men hvis man som jeg slet ikke er til sådan noget om morgenen er det perfekt. Vi var enige om at udvalget var fornuftigt til prisen! Der var naturligvis også kaffe, te, chokolade og diverse kaffevarianter frisk fra automat, ligesom der var forskellige slags juice samt vand og mælk.

Det bedste ved det hele var næsten udsigten lige ud til ramblaen, hvor man kunne sidde og se gaden vågne op. Der var hele tiden noget at se på!

De midterste dage lavede vi selv morgenmad i lejligheden, hvor vi havde et lille velassorteret køkken. Der var endda en lille opvaskemaskine, som vi godt nok ikke kunne få til at virke, da den ikke ville lukke helt tæt. Men der var gjort klar med opvasketabs og det hele ellers. Køkkenet var bedre udrustet end hvad vi ellers har oplevet syd på, på charterferier, hvor der typisk kun er præcis 4 knive og 4 glas. Men der var bl.a. elkedel, toaster, microovn, køleskab og to kogeplader og diverse potter og pander. Der var også et fint størrelse spisebord med fire stole. Lidt større end det på billedet nedenfor.

citadines8

Vi havde naturligvis også eget bad og toilet i lejligheden og det var faktisk ret stort. Der var en lille niche hvor der var toilet og bidet og så var der badekar med bruser og en stor håndvask og et stort bord med plads til det hele. Der var endda en skydedør mellem bad og toiletafdelingen, hvis man skulle synes det var smart at være flere derude på samme tid 🙂

citadines10

Der er som udgangspunkt rengøring en gang i ugen, med mindre man ønsker mere (mod betaling). Men der var lagt 6 store  og 3 små håndklæder frem til os, ligesom der var fyldt op med en passende mængde toiletpapir.

Der var desuden et affaldsrum på 1. etage, hvor man kunne gå ned med skraldeposen fra køkkenet. Det er da smart!

Over hotelværelserne var der en tagterrasse (solarium kalder de det), på 9. etage. Her var der fantastisk udsigt over byen og ramblaen. Der stod solsenge og havestole deroppe til fri afbenyttelse, og jeg kan forestille mig at det vil være ret attraktivt, hvis man kommer i sommermånederne, hvor der for alvor er varmt. Vi sad der oppe et par timer og nød solen.

citadines12-2

 

citadines4-2

Udsigt ned til La Rambla.citadines5-2

citadines6-2

Vi havde gratis internet under hele opholdet. Vi fik en kode da vi checkede ind og det fungerede perfekt! Vi loggede på én gang på telefon og computer og så fungerede det resten af vores ophold. Har tidligere prøvet at kun et device kan være online ad gangen, men her kunne vi være på med tre telefoner og to computere på samme tid (man er vel afhængig af det skidt 😉 ).

Nå men det var lidt om de fysiske rammer for vores miniferie i Barcelona. Resten vil jeg fortælle om ved en senere lejlighed. Men i hvert fald vil vi give Citadines Rambla vores varmeste anbefalinger – jeg vil helt sikkert overveje at checke ind her igen, næste gang turen går til Barcelona.

(Indeholder affiliatelinks)

View Comments (6)
 • Det ser skønt ud – dejligt I havde en god ferie. Kan godt forstå at det var rart med lidt sol og varme. Det trænger vi virkelig også til i Danmark!
  Kunne være at man skulle overveje Barcelona som storbyferies-rejsemål, på et tidspunkt 😉

 • Hvor ser det bare fint og lækkert ud! Vi boede også selv på Ramblaen, da vi var af sted, dog i den modsatte ende af jer ser det ud til 🙂 Jeg kunne godt have tænkt mig, vi havde boet i noget mere lejlighedsagtigt, hvor man selv kunne lave mad, for vi var som sagt absolut ikke heldige med vores valg af spisesteder 😉

  • Ja det er i hvert fald dejligt at have muligheden. Især så man kan lade sig friste af alle lækkerierne på markedet! Men vi gik uden om San Remo, da vi så den 😉

   • Haha! Det er jeg glad for at høre 😀 Der var altid rigtig mange mennesker, da vi var der, så vi troede det var et godt sted. Men da vi sad der overvejede vi seriøst at sige til nyankomne, de ikke skulle spise der. Spild af penge! Og vi gik ud og fandt noget andet bagefter 😀 Håber I var mere heldige!

    • Ooh så er det godt nok også skidt. Haha. Men ja vi fandt nogle ok steder. Ikke noget fancy, men vi fik en lækker palla den sidste aften et sted på ramblaen. Det var super!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top