Now Reading
Idyl i Dragør og isvaffel hos Nam-Nam is

Idyl i Dragør og isvaffel hos Nam-Nam is

På årets første augustdag brugte vi eftermiddagen i Dragør og det er ikke sidste gang, at jeg har aflagt den lille by på Amager et besøg.

Dragør gammel by

Den gamle bydel i Dragør

den gamle by dragør

Den gamle bydel i Dragør er i høj grad et besøg værd. Parker bilen ved havnen og bevæg dig op igennem byen og lad dig gå på opdagelse i de snævre gader. På denne augustdag stod solen højt på himlen og stokroserne var i fuldt flor gennem hele byen. Det må være vedtaget at stokroser er den beplantning man bruger i byen, for det var stort set det eneste vi så. Men hold nu op hvor var det idyllisk!

strandgade i dragør

stokroser i dragør

Fun fact: De små snævre gader og lave huse i Dragør stammer fra 1700- og 1800 tallet og indeholder 76 fredede ejendomme. Det er en af de bedst bevarede byer i Danmark og en af de byer som har den største koncentration af fredede ejendomme. Ejendommene er karakteriseret ved et sorttjæret sokkel, vandskurede og kalkede vægge og hvide gesimser.

Husene ligger meget tæt, hvilket skyldes at jord var en mangelvare i Dragør dengang man byggede dem. Den omkringliggende jord tilhørte gårdejerne på byens to gårde og de var åbenbart ikke sådan lige at forhandle med.

Dragør væveboden

Dragør stokroser

bygninger i dragør

Nam-Nam is i Dragør

Nam nam isbutik i dragør

Vi afsluttede dagen med en is hos den gamle isbutik Nam-nam is, hvor stemningen er fantastisk og autentisk. For ikke at tale om isen! De solgte Hansen is i hjemmebagte vafler, som de sad og lavede i butikken. Mmmm! Tilbehøret var økologisk og hjemmelavet. Alt var gennemført lækkert!

Nam nam is dragør

nam nam is dragør indenfor

På vores vej fra havnen og op mod den gamle bydel så vi flere isbutikker, men lad dig ikke friste før du kommer til Nam-Nam is på Strandlinien 51.

nam nam is hjemmelavede vafler

Nam-Nam is er nærmest usynlige på det store internet, og det er synd og skam hvis du spørger mig. Vi havde læst de havde fået gode anmeldelser, men opgav næsten at finde dem fordi de ikke var på google maps. Ja ja, ungdommen nu til dags… Hvis det ikke er online findes det ikke 😉 Men besøg endelig Nam-Nam is hvis du kommer til Dragør – det vil du ikke fortryde.

nam nam isvaffel fra dragør

Glem ikke at gå en tur langs havnen og eventuelt op på Dragør Fort, hvis tiden tillader det. Det nåede vi ikke i denne omgang, men vi vender tilbage en dag!

Dragør havn

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top