Now Reading
Japanske kirsebærtræer på Bispebjerg Kirkegård

Japanske kirsebærtræer på Bispebjerg Kirkegård

En uge om året valfarter folk til den ellers ofte mennesketomme Bispebjerg kirkegård.

Det er ugen hvor himlen er malet surrealistisk lyserød, fordi man står under de blomstrende japanske kirsebærtræer, langs alléen på Bispebjerg kirkegård.

Det er midten af april, og det er Sakura uge i København. I denne uge er Bispebjerg Kirkegård en af de mest eftertragtede og besøgte seværdigheder, på grund af alléen ved Søndre Kapel med de japanske kirsebærtræer i blomst.

Det er ugen hvor alle Københavnerne er på jagt efter det perfekte Instagram-billede af dem selv der hopper op i den lyserøde sky, eller et billede af deres søde små børn i candyfloss-omgivelser. Folk arrangerer photoshoots og spiser picnic under den lyserøde himmel, og det hele bliver næsten en anelse for meget.

Tips til dig der vil opleve det

Bispebjerg Kirkegård er altid et fredeligt og næsten mennesketomt sted. Altså bortset fra når kirsebærtræerne blomstrer. I denne ene uge hvor blomsterne er på deres smukkeste stadie, forvandler Bispebjerg Kirkegård sig til Nyhavn på en varm sommerdag. Menneskepresset er størst omkring alléen med kirsebærtræer ved Søndre Kapel, men overalt på kirkegården mærkes det at området er fyldt med mennesker.

Jeg kan lige så godt sige det som det er: hvis du kommer i dagstimerne får du ikke en chance for at opleve Sakura ugen uforstyrret. Du vil stå som sild i en tønde sammen med alle de andre der kæmper for at få det perfekte billede.

Overvej i stedet at besøge kirsebærtræerne på andre tidspunkter af døgnet, inden for kirkegårdens åbningstider naturligvis. I sommerhalvåret fra april til september har kirkegården åben hver dag fra 7 til 22.

#Sakuraweekcph på Instagram

Er de japanske kirsebærtræer i blomst i København endnu? Følg strømmen af Instagram billeder herunder, og hold øje med hvornår det er tid til at komme ud i byen og se det lyserøde vidunder.


Scroll To Top