Now Reading
Key Lime Pie opskrift

Key Lime Pie opskrift

opskrift på key lime pie

Min veninde og jeg har lavet en slags madklub hvor vi giver hinanden et tema, som aftenens menu skal bære præg af. I denne omgang var det min tur til at kokkerere og temaet var (nørdede som vi nu engang er) “Mad fra The Sims”. Jeg har haft mange overvejelser om menuen og var meget tæt på at ende i en ringe efter pizza og is direkte fra bøtten. Men jeg besluttede aftenen før at ændre kursen.

Key lime pie er en ret, som ud over at findes i spillet også findes i virkeligheden og den var faktisk ikke så svær at lave. Normalt foretrækker jeg at lave ting med chokolade i, hvis det skal være syndigt, men det var faktisk et rigtig frisk indslag og jeg vil klart anbefale den hvis du mangler noget der skal føles let og friskt efter en tung hovedret.

Ingredienser til 1 Key Lime Pie

Bunden

 • 220 gram fint knuste digestive kiks
 • 50 gram sukker
 • 115 gram smeltet usaltet smør

Fyld

 • 6 æggeblommer
 • 3 spsk fintreven limeskal
 • 1 ds. sødet kondenseret mælk (397 gram)
 • 2 dl limesaft (8-12 limefrugter eller den nemme løsning der er presset i forvejen)

Kan toppes med flødeskum.

Jeg brugte kondenseret mælk fra Nestlé og havde købt limefrugter for at bruge skallen men supplerede med friskpresset limesaft, som findes sammen med citronsaften i supermarkedet.

 

Fremgangsmåde – Sådan laver du Key Lime Pie

key lime pie opskrift

Knus kiks til de har konsistens som rasp – jeg brugte en minihakker. Bland derefter med smeltet smør og sukker og rør sammen indtil en ensartet våd masse fås.

Smør et tærtefad inden du hælder massen over i. Bunden maser du ud med fast hånd, indtil du har en bund der er jævn og går op i siden. Det kan gøres meget pænere en jeg præsterede, men det fungerede meget godt alligevel. Sæt bunden på køl mens du laver fyldet.

bund til key lime tærte

lime skal til key lime pie

Riv limeskal og pas på ikke at få det hvide med, som kan være lidt bittert. Jeg brugte skallen fra 4 limefrugter. Burde måske have været mere ift. de 2-3 spsk., men jeg blev træt af at rive dem 😉

limesaft til key lime pie

Pres saften fra de limefrugter du har revet og suppler evt. med saft fra flaske.

Rør det kondenserede mælk sammen med æggeblommer, limesaft og limeskallerne og pisk godt indtil det har en jævn konsistens. Hæld dernæst over i bunden.

Bag din Key Lime pie i 22-25 minutter ved 180 grader eller indtil midten af fyldet står nogenlunde fast. Derefter skal den køle i minimum to timer inden den serveres. Drys evt. med lidt revet limeskal inden servering.

key lime pie

Jeg serverede min key lime pie med flødeskum, som gav et godt modspil til det syrlige lime. En god gang vaniljeis vil helt sikkert heller ikke være dumt!

Har du smagt Key Lime Pie?

View Comments (4)
 • Årh, jeg ELSKER Key Lime Pie. Jeg lavede den til min 30 års fødselsdag i januar, og det var et kæmpe hit. Burde faktisk snart lave den igen, det er jo let og den er super lækker. Frisk og syrlig og ikke for tung. Og jeg elsker lime! Mums.
  Sjovt med madklub, det lyder hyggeligt. Hehe, SIMS-mad, hvorfor ikke? 😉

  • Jeg var faktisk også overrasket over hvor let det var. Det lyder som noget der burde være svært 😉 Haha ja, nu gælder det bare om at finde et tema der er mere ondt til hende næste gang 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top