Now Reading
Koldskål ala Anja’s mor

Koldskål ala Anja’s mor

Når det er varmt udenfor er det som om man ikke rigtig har lyst til tunge varme retter. Men en ting jeg i hvert fald altid kan spise er koldskål. Det kan faktisk spises både til morgen, middag, aften og dessert hvis du spørger mig. I morges fik jeg en portion med friske danske jordbær og lidt kammerjunkere.

Derhjemme har min mor altid lavet koldskål om sommeren, så det har bare været en fast del af min barndom. Der stod næsten altid en skål med koldskål i køleskabet, Mmmm. Der findes et hav af forskellige opskrifter på koldskål, nogle med æg, andre uden, nogle med fløde og nogle med citron. Min mors, og nu også min (haps) opskrift er simpel. Meget simpel. Men i mine øjne er det bare sådan en rigtig koldskål skal være.

2 dele kærnemælk og 1 del A38 eller lignende til at opnå passende tykkelse. Jeg laver som regel en portion af 1 liter kærnemælk og ½ liter cheasy A38. Det skal smages til med vanilje og sukker. Det er svært at sige præcis hvor meget der skal i af hver, men ca 2-3 spsk sukker og 2-3 tsk vaniljesukker i portionen af 1 liter kærnemælk. Men det er lidt en smagssag, det samme er det med tykkelsen.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top