Now Reading
Konfekt

Konfekt

I går lavede Mutti og jeg konfekt. Jeg har før fortalt om at vi laver det udfra en opskrift der stammer fra under krigen og som blev lavet i min fars barndomshjem. I går var jeg med til at lave det fra bunden for første gang, jeg plejer mest bare at trille og dyppe i chokolade. Men dette er helt sikkert en opskrift der skal føres videre i min familie, så det er jo vigtigt jeg ved hvordan man gør 🙂

Jeg har skrevet opskriften i et andet indlæg, derfor nøjes jeg i denne omgang med billeder. Her er der lavet dobbelt portion.

 

 

Massen der er tilbage efter mel, smør og mælk er opbagt.

Når massen ikke er meget varm mere skal der æltes flormelis i. På et tidspunkt kan det godt virke som om massen bliver mere flydende, men så skal du bare blive ved at ælte flormelis i. Det stopper på et tidspunkt.

Man skal gerne ende op med en dej der minder om denne, som er smidig og ikke alt for klistret.

Nu skal der formes små “kegler” af hele dejen.


I mellemtiden har du smeltet chokoladen over et vandbad, så den er klar når du er færdig med at forme massen.

Normalvis dypper vi både nogle i kokos og nogle i krymmel og så nogen med bare chokolade. I år har vi dog ikke lige noget krymmel med. De er ellers de fineste. Det skal helst være dem der er små kugler og ikke “pindene”. Se evt. billederne her.

Når de er størknet kan de lægges i dåser, vi plejer at have et lag bagepapir/staniol eller noget imellem. De skal opbevares køligt.

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top