Now Reading
Med bus rundt i Barcelona

Med bus rundt i Barcelona

I Barcelona valgte vi at købe en to-dags billet til Bus Turístic, som er en af de klassiske dobbeltdækker turistbusser, som man ser i alle storbyer. Det er naturligvis meget turistet, men der er jo en grund til at det er så populært. Det er en skide god måde at få set byen på og man kan hoppe af og på som man vil, man slider ikke så hårdt på fødderne – de skal nok blive ømme alligevel – og så kan man sidde under åben himmel og suge byens stemning til sig. Jeg er fan og har benyttet mig af samme løsning i Paris og London og vil gøre det igen næste gang jeg får chancen.

barcelona25-2

En voksenbillet til en dag koster 26 euro (Ca. 195 kr) og man kan så få to dage for 34 euro (Ca. 255 kr), hvilket jeg synes det er en helt fair pris. Bestiller man hjemmefra via nettet kan man endda få 10% rabat.

I bussen får man uddelt høretelefoner, et kort, rabatkuponner og en informationsfolder. Man kan godt bruge sine egne høretelefoner, hvilket jeg gjorde på dag 2, da mine ører bliver mega smadrede af de der hårde plastik nogle. Man kan så vælge mellem forskellige sprog og så får man information om, hvad man ser på vejen.

Der er tre forskellige ruter og billetten gælder til dem alle. Vi tog den røde og den grønne rute på første dag og så den blå rute på dag 2. Vi var klart mest begejstrede for den røde rute. Men den blå kommer bl.a. forbi La Sagrada Familia, Parc guell og Camp nou, hvilket jo også er meget populære stops. Den grønne fandt vi ikke specielt interessant, så den vil jeg anbefale at man skipper, hvis man står og skal vælge hvilke man vil på.

barcelona3-2

Vi hoppede på bussen på Plaza de Cataluña, kun få minutters gang fra vores hotel. Her kunne vi fange både rød og blå linje. Der var desuden billetkontor, så vi kunne købe billetter der. Og ellers var der billetfolk med på alle busser, så man også kunne købe om bord.

barcelona24-2

Rød linje kørte forbi nogle af de berømte bygninger af bl.a. Gaudí. Den kørte hovedsageligt i centrum og så kørte den op mod Montjuïc, som er en høj der ligger ud mod havnen i den sydlige del af byen. Heroppe var en helt fantastisk udsigt over byen og jeg kan varmt anbefale at stå af og gå en tur.

barcelona5-2

Et af de første stop på Montjuïc er MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya), hvor vi bl.a. havde en tissepause og hvor vi lige sad 20 minutters tid og nød udsigten over byen og ikke mindst solen. Toiletterne skal du gå til venstre for at finde når du kommer ind, de er pæne og gratis at anvende.

barcelona6-2

barcelona4

Spanierne er åbenbart vilde med rulletrapper og selv i parkerne finder man det. Det er smart men også lidt dovent 😉

barcelona7-2

Da vi sad ved MNAC var det for alvor varmt og det var tid til at hoppe i sandalerne for første gang i år.

barcelona2-2

Det næste stop er det olympiske område og her skal du stå af. Eller du skal ikke men det bør du, for der er en vild udsigt. Og jeg er ellers ikke specielt interesseret i OL, men det var meget fascinerende at se området! Længere fremme kan man hoppe på en cable car, hvor man sidder lidt som i en skilift og bliver kørt ind over byen og ned til havnen. Den var virkelig højt oppe, så det er ikke et hit hvis du er højdeskræk. Vi hoppede dog videre på bussen og kørte ned ved havnen. Her spiste vi frokost og hoppede ombord på den grønne linje.

barcelona8-2

Havneområdet i Barcelona skal også opleves. Der er simpelthen så fint og rent! Kombinationen af palmer og sejlbåde er så fin! Der er et par shoppingcentre og så er der også mulighed for at gå op ad ramblaen når man befinder sig nogenlunde midt imellem World trade center (don’t get me started) og shoppingcenteret Maremagnum.

barcelona9-2

Den grønne linje var umiddelbart mest forretningsområdet i byen, men der lå også en del museer. Vi opdagede dette fine hjerte i loftet af en kommende bygning, da vi holdt for rødt ved et lyskryd. Så sødt.

Vi hoppede på den første bus mellem kl. 9 og 10 om morgenen og var tilbage ved hotellet ved 14-15 tiden mener jeg. Så kunne vi lige hvile lidt, inden vi gik en eftermiddags/aftentur og så lidt nærmere på Ramblaen.

View Comments (4)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top