Now Reading
Nem og lækker velkomstdrink med hyldeblomst

Nem og lækker velkomstdrink med hyldeblomst

Sidste nytårsaften blev jeg sat som ansvarlig for velkomstdrinks og det endte med at blive en ganske vellykket en af slagsen og opskriften deler jeg selvfølgelig med jer.

Det er altid lidt svært med velkomstdrinks synes jeg. De skal ofte ramme en bred målgruppe, ikke være for omfattende at lave og så skal der måske også være en version til børn.

Sød & velsmagende velkomstdrink

Velkomstdrink valget denne gang faldt på en sød boblende version med smag af hyldeblomst og den var et hit hos både børn og voksne. Ingredienslisten er simpel da drinken udelukkende består af Cava, hyldeblomst, danskvand og jordbær. I stedet for Cava kan en anden mousserende vin også bruges, eksempelvis Champagne eller Cremant. Cava og Cremant kan ydermere være at foretrække pga. prisen, som ofte er meget mere fordelagtig end Champagne.

Cava er for spanierne hvad champagne er for franskmændene, altså en mousserende vin med den samme grundlæggende fremgangsmåde. 99% af den fremstillede Cava produceres i få officielle områder i den nordøstlige del af Spanien og ikke i ét område ligesom Champagne i Frankrig. Mousserende vine produceret i Frankrig men uden for champagneregionen går under betegnelsen Cremant.

Ligesom Champagne så produceres Cava også i varierende tørhedsgrader som oftest kan læses på etiketten. Brut betyder tør mens Sec/Seco er nummeret mindre tør end Brut og Demi Sec/Semi Seco er endnu et nummer sødere. Dog er ingen af dem decideret søde.

I denne velkomstdrink, hvor der blandes op med hyldeblomstsaft, betyder det ikke så meget hvilken tørhedsgrad den mousserende vin har. Opskriften på velkomstdrink får du lige her under:

Ingredienser

  • Cava
  • Ufortyndet hyldeblomstsaft (jeg foretrækker den fra Kavli)
  • Dansvand
  • Jordbær

Fremgangsmåde

  1. Blandes med ca. 1/4 hyldeblomst og 1/2 cava og ca. 1/4 danskvand,. Jeg plejer lige at røre rundt med en ske for at det fordeles lidt.
  2. Jordbærrene renses og skæres i kvarte og puttes ned i glasset. Gem et par flotte hele jordbær til at sætte på kanten ved servering.

Der var også et par børn i vores selskab og til dem lavede vi blandingen med blot danskvand, hyldeblomst og jordbær og det var et kæmpe hit – der måtte genopfyldes flere gange.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top