Now Reading
Opskrift på Humus

Opskrift på Humus

Photobucket

Jeg tror ikke, at jeg på noget tidspunkt har givet udtryk for, at mine madkundskaber og andre huslige evner er noget at prale af. Når venner spørger hvornår jeg laver mad til dem får de svaret ..

“Før du giver dig i kast med mad hos mig skal du vide hvordan jeg er indrettet. Min indgangsvinkel til madlavning er lidt alá den episode af Friends hvor Rachel har lavet en kage med en blanding af ALT, kød, creme, syltetøj osv. Her siger Joey ”Hey, what’s not to like? .. Pie – good! , meat – good! Jam – GOOD!”

Og det passer faktisk ganske godt på mig, om end jeg aldrig ville spise den kage der. Men i mit køkken er der ingen regler for hvad man kan sætte sammen.

Ikke desto mindre så giver jeg mig nu i kast med hvad jeg i år 2010 har fundet meget glæde i at spise, hummus eller humus. (Det lader til at folk staver det på begge måder) Og jeg synes alle her på Anja’s blog som ikke har prøvet det, skal give sig i kast med det.

Jeg har taget udgangspunkt i en opskrift fra nettet, som er fra Vegana. Men denne gang har jeg faktisk bare taget mængderne på gefühl eftersom det før har smagt af for lidt.

Opskriften lyder som følgende ..

 • 3 dl kikærter (Jeg har selv kogt mine : Sæt dem i blød i mindst 8 timer. Hæld vandet fra dem og hæld dobbelt så meget frisk vand i som der er kikærter. Kog dem i en time, og tilsæt evt en halv tsk bagepulver – dette skulle gøre dem hurtigt møre)
 • 1 dl olivenolie
 • 2 fed hvidløg
 • 1 dl vand
 • 1 spsk tahin (sesampasta – denne har jeg ikke selv kommet i)
 • 3 spsk citronsaft
 • 2 spsk tamari (sojasovs) – her bruger jeg bare den jeg har stående.
 • 2-3 tsk paprika
 • 1 tsk stødt kommen
 • 1 tsk cayenne peber
 • salt

.. Det er så nogenlunde de ’officielle’ mængder, men jeg har som sagt gjort pænt meget som det passer mig. 4 fed hvidløg, meget mindre end 1 dl olivenolie, mere end 1 dl vand, 1 spsk paprika, chili pulver har jeg også kommet i. Opskriften bliver ikke ødelagt af at du leger med mængderne.

 

Det skulle være nemmest og lave med en foodprocessor, men mindre værktøjer kan også gøre det.

Photobucket

Photobucket
Tilberedning
Kikærter, hvidløg og olivenolie blendes indtil det er jævnt. Tilsæt alt krydderi herefter, og hvis det er for tørt så put mere vand i.

Meget simpelt aye? Hvis du ikke kender humus, så kan jeg fortælle dig at du kan spise det til og på pretty much alt. Mange spiser det til boller, smører det på rugbrød, til chips eller andre snacks ..

Photobucket

Du kan også tage et kig på denne humus opskrift fra Jamie Oliver.

View Comments (5)
 • jeg har endnu ikke smagt hummus 😀 tror jeg er lidt kikærte forskrækket. Jeg tror jeg skal prøve det for det lyder lækkert og så elsker jeg hvidløg

 • Line > Du skal bestemt ikke være kikærte forskrækket, det har ikke rigtig nogen smag, og når det først blandes med alt det andet er det super lækkert 😀

  Så ja, giv jer i kast 😀

 • Mmm, hummus, ikke dårligt Anja – dog burde du komme tahini i, det gir lisom lidt mere dybde, og står godt imod den lidt tørre kikærte…

  Tror snart jeg må forsøge mig med nogle nye former for hummus….

  De bedste hilsner

  Faster Philip

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top