Now Reading
Tag på påskeferie i Barcelona

Tag på påskeferie i Barcelona

Påsken er et oplagt tidspunkt at tage på en forlænget weekend, takket være de mange dejlige helligdage. På det tidspunkt er alle vi danskere også ved at være desperate efter at få sol og sommer, og det kan en smuttur syd på give.

Vi valgte at tage på påskeferie i Barcelona, hvor vi både fik slappet godt og grundigt af, og tanket op på D-vitamin kontoen. Det var ret fantastisk og kan varmt anbefales med en lille getaway efter de lange vintermåneder. Læs med herunder, og få vores tips til når turen går til Barcelona.

Ferielejlighed centralt i byen

Når man er på storbyferie er det helt klart fedest at bo centralt. Vi fik booket en ferielejlighed på et særdeles centralt hotel i Barcelona. Hotellet hed Hotel Citadines Ramblas og som navnet antyder, så lå hotellet midt på La Rambla – hvad mere kan man ønske sig? 😉 Udover at det lå centralt i forhold til Ramblaen, så er det også i gå afstand til Plaça de Catalunya, hvor du kan stå af når du kommer med en lufthavnsbus (super nem måde at komme fra lufthavn til centrum på).

Er du interesseret kan du læse hele vores anmeldelse af hotelopholdet på Citadines Ramblas lige her.

Endnu en super lækker ting ved hotellet var tagterassen med udsigt over Barcelona by. Udstyret med solsenge så man kunne ligge og nyde forårssolen, lækkert! Og sidst men ikke mindst, så tilbød hotellet gratis wifi under hele opholdet, og vi kunne alle være på uden problemer. Intet mindre end perfekt!

Sådan kommer du rundt i Barcelona

At komme rundt til de forskellige seværdigheder i Barcelona kan bl.a. gøres, ved at købe en billet til en af de mange turistbusser. Vi købte en billet (1 dag 26 euro og 2 dage for 34 euro) hos Bus Turístic og kunne dermed hoppe af og på så vi ville, på de forskellige linier. Der er 3 forskellige linier der tager dig rundt i forskellige dele af byen og til alle de forskellige seværdigheder, hvor du kan hoppe af hvis du vil besøge en af dem. En sådan busbillet kan spare dig for en del kilometer og et par ømme fødder, og så er det altid dejligt at se byen fra en anden vinkel. 🙂

Husk dog at have lidt lunt tøj på hvis du vælger at køre med busserne og skal sidde under åbent tag, solen luner men der er stadigvæk godt med luft.

Et alternativ kunne være at leje en bycykel. De er over det hele, og skulle eftersigende være så populære, at mange lokale bruger dem fremfor at eje en cykel selv.

Det skal du opleve i Barcelona

Så hvad skal du opleve mens du er på påskeferie i Barcelona? Læs vores forslag til hvad vi mener der er værd at opleve i Barcelona lige her:

Park Güell

Park Güell er en klassiker når du er i Barcelona. Der er næppe nogen der kommer til byen, uden at aflægge parken et visit. Park Güell ligger på Carmel Hill, og når du er her har du udsigt over hele byen. Antoni Gaudí har designet parken (og en række andre kendte seværdigheder i byen) tilbage i 1914, og det er så sandelig et fascinerende sted med kreative keramiske designs – som f.eks. muren der fungerer som en bænk samt visuel godbid på en og samme tid.

I Park Güell finder du altid masser af turister, sælgere der forsvinder som dug for solen så snart politiet kommer, og de sødeste små papegøjer (hvis man kigger godt efter).

Arkitekturen

En af grundene til jeg elsker at besøge Barcelona er arkitekturen. Barcelona har et vidunderligt miks af gamle, unikke og detaljerede bygninger og de nye moderne bygninger. Jeg er helt klart mest til det klassiske, og det har Barcelona masser af. At gå rundt i de smalle, mørke gader og kigge op på altanerne fyldt med planter og vasketøj, er ganske fascinerende. Denne by har så meget charme, og det at gå rundt i gaderne og kigge på bygninger er en sand fornøjelse.

La Bouqeria

La Bouqeria (Mercat de Sant Josep de la Boqueria) er endnu en must see i Barcelona, og på trods af at det “bare” er et marked, så er det en af Barcelona’s største turistattraktioner. Ret imponerende når man tænker over det. La Bouqeria kan sammenlignes med Torvehallerne i København, men større. Det er en stor hal med boder der sælger fisk, kød, frugt, juice, chokolade m.m. For at komme ind på markedet skal du blot tage en tur langs La Rambla, det ligger lidt indsunket bag nabobygningerne, men der er altid masser af trafik.

La Sagrada Familia

Den evigt ufærdige kirke La Sagrada Familia. Byggeriet startede omkring 1882 og kirken forventes at stå færdig i 2026. 😮 Her kan man tale om visionære folk, der tilbage i 1882 påbegyndte projektet, velvidende at de, eller deres børn, ikke engang ville få mesterværket at se. Ikke desto mindre, så er det en kæmpe attraktion i Barcelona, og du kan næsten være stensikker på at der er kilometer lang kø til kirken.

La Rambla

Har du hørt om Barcelona har du uden tvivl også hørt om La Rambla: formentlig den mest kendte gågade i byen. La Rambla er en gågade der forbinder pladsen Plaça de Catalunya, og Port Vell som er havnefronten. Langs La Rambla er der masser af butikker, restauranter, gøglere og turister. Du kan endda købe kæledyr med hjem fra en gåtur her.

Besøg den olympiske ring på Montjuïc

Tilbage i 1992 blev de Olympiske lege afholdt i Barcelona på Montjuïc bjerget. I dag kan du stadigvæk besøge det imponerende sportsområde, og samtidig se den smukke udsigt over Barcelona by. På Montjuïc finder du også en masse smukke haver, museer og den famøse svævebane.

Se solopgangen over Barcelona by

Jeg skal ærligt indrømme, at det er sjældent jeg ser en solopgang når jeg er på storbyferie, men den ene gang i Barcelona var dog en undtagelse. Vi drog ud midt om natten, tog en taxa og blev sat af på et bjerg. Der stod vi og ventede på at solen skulle dukke frem og begynde at varme os. Det var mildest talt hundekoldt, men da først solen begyndte at vågne var det en uovertruffen oplevelse. Vi gik hele vejen tilbage til Barcelona by, uvidende om hvor vi egentlig var blevet sat af henne.

Scroll To Top