Now Reading
Påskeferie på Oslobåden

Påskeferie på Oslobåden

At tage på miniferie med Oslobåden i sin påskeferie, hvad kunne være bedre? Det var min tanke da jeg købte to billetter og en opgraderet kahytte på Oslobåden til min kæreste i fødselsdagsgave. Det var måske ikke så gennemtænkt, for det eneste jeg kunne komme i tanker om var, at vi begge havde fridage der – ikke at det samtidig er helligdage, også i Norge.

Så lad mig sige det med det samme: alt er lukket i Oslo i påskeferien. Byen er underligt tom og du må nøjes med at kigge på udendørs seværdigheder. Lidt kedeligt når nu man havde håbet på at opleve liv, masser af åbne cafeer og mulighed for at shoppe. Det er samtidig ikke helt lun i Oslo på det tidspunkt af året, så her savner man også muligheden for at kunne lune sig i de forskellige butikker i byen. Hvis det er de ting du gerne vil i Oslo, så lad være med at tage afsted i påsken – simple as that. 😉

Til gengæld er Oslo lige så smuk som altid, og det er en fornøjelse at gå rundt og kigge på byen.

Oslo i påskeferien, temmelig tom gade ifht. normalt

Det skal du vide

En tur til Oslo med DFDS er en nem måde for dig at tage afsted på et getaway, weekendophold eller som et ekstra stop på vej til skiferien. Ofte kan du finde utrolig gode deals, tilbud og billige billetter på ture året rundt. Jeg har endda vundet en tur selv, og været med på en tur som en anden vandt. Du kan se hvilke gode minicruise tilbud DFDS har lige nu her. Du kan komme afsted for et par hundrede kroner, men så er mængden af luksus altså også minimal.

Du får en kahyt med køjesenge og badeværelse, men intet naturligt lys. Naturligt lys fra et vindue skal man betale gode penge for. Men hvis man ikke regner med at bruge så meget tid på værelset, så er det ganske ligegyldigt. 🙂 Til gengæld er det et fint værelse til prisen, og en billig måde for dig at komme afsted på.

Indsejling til smukke Oslo

Aktiviteter er en af de ting jeg synes halter ombord på færgen. Der er spa/vandland for familier og wellness-interesserede, og lidt arrangementer for børn. Men derudover lægges der mest af alt op til, at man spiser eller drikker på en bar, restaurant eller diskotek. Du kan shoppe lidt i en tax free butik, men det er hurtigt kigget igennem, og gratis internet finder du kun i Baresso området. Kort fortalt, så er Oslofærgen altså fedest når det er godt vejr, hvor man kan og vil sidde udenfor og nyde den friske luft og det åbne hav. (De kunne med fordel smide en biograf, fitnesscenter, bibliotek eller andet ind, men det er jo nok mere til et krydstogt 😉 ) 

Oslobåden afgår fra Nordhavn i København, tæt på Østerport st. og lægger til kajen ved Vippetangen i Oslo. Det er super tæt på både Aker Brygge og Operahuset som befinder sig i gåafstand. Stort set alle passagerer vandrer ind til centrum på gåben, men der er da også mulighed for at nuppe en bycykel eller hoppe på en turistbus.

See Also
Long Beach, Phu Quoc

En fantastisk steak på Oslobåden

Der findes et par forskellige restauranter på Oslobåden, bl.a. Little Italy (dyr og middelmådig pizza), buffet i 7 Seas (stort udvalg og god kvalitet) og Explorers Steakhouse. Sidste aften på båden havde vi bestilt bord på Explores Steakhouse, og det var en vanvittig god oplevelse – ganske enkelt det bedste stykke kød jeg nogensinde har sat tænderne i.

U.S Dry-aged rib eye

Jeg valgte en U.S Explorers Steak til 199 kr, og min kæreste valgte U.S. Dry-aged rib eye til 315 kr. Til vores steaks fik vi sauce, salat og bagt kartoffel. En vidunderlig oplevelse og en steak som jeg aldrig glemmer (Vi syntes begge, at U.S. Explorers Steak var den bedste). Skal du en tur på Oslobåden kan et besøg på denne restaurant varmt anbefales.

Gode råd til rejsen

  • Medbring bog, kryds og tværs, sudoku, iPad med spil/film eller lignende underholdning
  • Husk læbepomade, der er noget ved luften på værelserne der får luftrøret, og især læberne til at tørre ud
  • Spis morgenmad i 7 Seas, der får du mest for pengene
  • Se den lange indsejling til Oslo om morgenen, den er ufattelig smuk
  • Overvej at have en hue, kasket eller andet med hvis du har langt hår – det vil irritere dig på dækket 😉
  • Du behøver ikke (nødvendigvis) medbringe håndklæder, shampoo eller bodylotion
  • Tag varmt tøj på når du skal på sightseeing i Oslo (i påsken er det stadigvæk ret koldt hvis solen ikke er fremme)

Du kan købe dine billetter til et minicruise på Oslobåden lige her.

Scroll To Top