Now Reading
Perler | Farveorgie

Perler | Farveorgie

Jeg satte mig ned i går aftes, for at lave et armbånd jeg havde haft i tankerne hele dagen. Jeg skulle bare lige finde nogle bestemte perler jeg mente jeg havde.

Jeg kan ikke huske om jeg har nævnt det før, men jeg har tidligere været besat af perler. Vi taler tilbage i folkeskoletiden, 8.-9. klasse tror jeg. Så det er altså tilbage i 1998 eller sådan noget. Hver gang jeg havde lidt mønter på hånden gik jeg ned i den lokale legetøjsbutik, hvor hun havde en stander med grøndlandske perler. En pose kostede mellem 20 og 40 kr afhængig af typen. Dem købte jeg mange af. Senere udvidede jeg til også at købe i Panduro Hobby og i forskellige butikker som Netto og Fakta, når de havde diverse perler i kataloget.

Det har nu resulteret i at jeg har virkelig mange perler!! Og jeg aner ikke hvad fanden jeg skal stille op med alle de grøndlandske perler, for hvad kan man egentlig lave med dem, som er pænt i vore dage?! Jeg smider dem ikke ud og forærer dem ikke væk, for der er for rigtig mange penge. Og kan jo være det bliver skide flot med perledragter en eller anden dag, ligsom grønlands nationaldragt eller hvad ved jeg.

Anyways, igennem tiden er der dog kommet nogle ret fede perler imellem, som jeg nu er rigtig glad for at jeg har gemt. For de kan snildt bruges i mine nuværende smykkeprojekter.

Inden jeg gik i gang med armbåndet ville jeg derfor lige få ryddet lidt op i perlerne, så jeg kunne lave en “Anno 2012 æske”, en pose med perler til min venindes datter og så bare få sorteret helt generelt. Så gik der også tre timer med det og det så nogenlunde sådan her ud…

Først må der dannes et overblik over hvad vi har at gøre godt med. Hvad er plastiklort, hvad har potentiale og hvad hører fortiden til…

I bunden af kassen lå en masse små fine perler. De var rigtig sjove at få samlet sammen, ahem…

Kreative projekter fra 90’erne… Som sagt, nogle ting hører fortiden til og den ellers fine (men dog knækkede) kæde blev klippet op og lagt i “blandet” æsken.

Engang købte jeg en perlevæv, den tror jeg lige jeg skal have fundet frem igen, hvor den så end er. Har nemlig set adskillige projekter hvor den kunne bruges. Og den på billedet ovenfor blev gudskelov også klippet i stykker…

Smykker fra den gang det var moderne med de kæder der sad helt stramt på halsen og dem der havde et par snore hængende ned. Ideen er sådan set god nok (sidstnævnte, aldrig aldrig aldrig førstnævnte!), men man kan jo undre sig over at de der plastikperler kom i…

Sorteringen begynder. De grønne og lilla nederst på billedet er faktisk købt indenfor de sidste par år til et andet projekt, som jeg dog aldrig kom igang med. De er fine synes jeg!

Og endte så op med denne lille æske med perler der har potentiale i 2012 og som sandsynligvis er store nok til at kunne komme på den tykke tråd. Det bagerste rum er lidt en buffer i tilfælde af jeg skal bruge en bestemt farve eller lave noget til børn og hvad ved jeg. Hehe. Altid godt med en reserve.

Det første jeg har brugt fra æsken er sølvperlerne… Men mere om det projekt en anden gang 🙂

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top