Now Reading
Rosenhaven i Arco de São Jorge

Rosenhaven i Arco de São Jorge

Madeira seværdigheder

Madeiras gamle rosenhave gemmer sig bag tykke gule mure i den lille by Arco de São Jorge på øens nordlige del. “Haven er intet i forhold til hvad den engang var” forklarede min velinformerede chauffør mig inden jeg alligevel begejstret sagde ja tak til at besøge den.

For tidens tand og finanskrisen bragte de tidligere passionerede ejere til at slå bremsen i, og rosenhaven voksede derfor bogstavelig talt til. Nu går rosenhaven mod bedre tider efter at være blevet opkøbt af hotelkæden Pestana Group (Portugals største kæde), der åbnede deres allerførste hotel i 1970’erne på Madeira. Lokale kendinge, som Pestana Group består af, menes ifølge min chauffør at være de helt rigtige til at føre rosenhaven ind i en ny storhedstid, takket være deres enorme kapital samt direkte linie til øens mange turister.

Jeg anså det for at være et lykketræf at jeg fik lov til at opleve Rosenhaven uforstyrret, før den med tiden unægteligt vil blive en turistmagnet.

Så hvad er der i Rosenhaven, siden den anno 2018 ikke er hvad den engang varEn stadig pokkers imponerende have hvis du spørger mig.

Kan man se bort fra ukrudt der skyder op, visne rosenknopper der ikke er nippet af samt en haveindretning der hist og her er lidt faldefærdigt, så kan man stadig nyde godt af de mange (mange!) smukke rosensorter, som stortrives i den næringsrige jord som Arco de São Jorge er kendt for. Fra gamle klassiske sorter til de helt nyudviklede, de sjældne og unikke for Madeiras fauna hen mod de klatrende eller buskede – her kan man så sandelig få syn for sagerne hvis man er en rose-entusiast.

Roserne blomstrer fra april måned

I starten af april måned begynder rosenknopperne at springe ud, og spreder ikke kun en fortryllende duft men giver også et farveflor uden lige. Mere end 1500 sorter er repræsenteret!

Sådan kommer du til Rosenhaven

For at komme på besøg i Rosenhaven skal du igennem indgangen til Quinta do Arco hotellet, og købe indgangsbillet for 5€. Du har naturligvis mulighed for at booke en (eller flere) overnatninger på hotellet, så du for alvor kan fordybe dig i rosenhaven – hotellet der består af individuelle huse rundt omkring i haven er ganske betagende, og så fredsommeligt et område.

Adresse:
Sítio da Lagoa
Arco de São Jorge, Santana

Åbningstider:
Fra april til december 10-18.00

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top