Now Reading
Santorini Surroundings

Santorini Surroundings

Som sagt har jeg en masse at vise og fortælle jer. For at gøre det nemt for mig selv vil jeg starte med at vise jer de omgivelser vi befandt os i. Hotellet, vores lille lejlighed og poolområdet. Vi boede på Hotel Astro i Kamari på Santorini. Kamari er den største charterby på Santorini, og består hovedsageligt at restauranter og hoteller og en relativ lang strandpromenade. Det er dog stadigvæk en meget lille by (den største by på øen har 2000 indbyggere, så det sætter tingene lidt i perspektiv).

Vi starter med en tour i den 1. værelses lejlighed…

Vi havde et simpelt lille køkken med køleskab med en lille fryser i, kogeplader og en elkedel. Der var kun lige det højst nødvendige køkkenudstyr (2 spisetallerkner, 2 dybe tallerkener, 1 underkop, 2 kaffekopper, 2 glas, 2 knive, 2 gafler osv.). Der var 2 grøntsagsknive, den ene uden takker og den anden med – det blev vores brødkniv på trods af den var omtrent halvt så stor som brødet.

Vi havde 2 enkeltsenge, hårde som marmor, et lille bord foran spejlet og et lille spisebord. Derudover havde vi en lille altan hvor der akkurat kunne stå to stole og et bord. Når man skulle åbne og lukke de udvendige døre, som afskærmer for solen, skulle man lige rykke lidt rundt på tingene for at det kunne lade sig gøre, men ellers var det udemærket.

Vi havde et lille 12-14″ tv hængende oppe under loftet, det har vi dog ikke brugt tiden på. Jeg havde taget min computer med, hvorpå vi så serie (Dawsons Creek) om aftenen inden vi skulle sove og ind imellem om eftermiddagen efter en dag i solen, inden vi skulle ud og spise. Min computer er godt nok også kun 14″, men når den stod på bordet lige foran sengene gik det ok. Dette var en gentagelse af succesen fra sidste sommer, hvor vi var to uger i Tyrkiet. Der så vi serien Weeds, som btw godt kan anbefales. For os virker det ret godt det med lige at have lidt underholdning inden sengetid eller når man ikke lige kan klare mere sol. I løbet af dagen læste vi en masse, så det var rart med et lille afbræk.

Vi var meget tilfredse med værelset, men mindre tilfredse med badeværelset. Rettelse… Størrelsen var ok. Håndvasken var ok, selv toilettet var ok. Men brusekabinen (som praktisk talt ikke eksisterede) var lidt utilfredsstillende. Hvis i ikke helt er med, er det objektet til venstre på billedet ovenfor vi omtaler “brusekabinen uden kabine”. Faktisk var det jo nærmest bare en tallerken man kunne stå på og så holde bruseren og krydse fingre for at man ikke fik bruset hele gulvet til. Det var lidt af et projekt at arbejde både med shampoo, sæbe og balsam og en håndholdt bruser samt intet forhæng. Men vi blev da bedre til det for hver dag.

Vi spiste morgenmaden på altanen. Det her er første morgen, hvor vi har en bolle i overskud fra turen derned. De andre morgener stod den på et flute/baguette fra den lokale købmand eller knækbrød som jeg havde taget med hjemmefra. Vi købte ferskenjuice (hvorfor kan man ikke få det herhjemme, elsker det og køber det altid på ferier!), früchtegut youghurt og vandmelon (nomnomnom). Yoghurten spiste vi fra kaffekopper da der ikke lige var noget af passende størrelse 😉

Frokosten indtog vi indenfor, da vi havde middagssolen direkte på altanen, og vi som regel lige havde brug for at køle lidt ned på det tidspunkt.

Vores frokost var temmelig ensformet og bestod af ½ baguette hver med skinke, ost, tomat, agurk og tzatziki. Nogle dage fik vi kakaomælk til. Det var faktisk ret delikat!

Vi købte sådan en bøtte tzatziki, vi brugte som smørrelse på brødet, det fungerede super! Og læg lige mærke til størrelsen på tomaten i forhold til agurken (som havde normal størrelse).

Nu rykker touren udenfor…

Indgangen til hotellet så ud som ovenfor. For enden af stien på højre side, kunne man gå om til poolen som havde udsigt ud til gaden. Nederst i højre side kan man gå ind til receptionen.’

Området udenfor receptionen var rigtig hyggeligt. Der var en lille bar, hvor man kunne købe drikkevarer, siddeområde hvor en del benyttede skyggen til at læse og så var der en udendørs ovn, som var ret hyggelig. Der var dog ikke nogen form for restaurant på hotellet, så jeg ved ikke lige hvad den blev brugt til. Billedet er vist mest til ære for DaddyO, der drømmer lidt om en stenovn i haven 😉

I forlængelse af dette område, var også en jacuzzi, hvor Mille og jeg tilbragte ret meget tid. Den var akkurat stor nok til at man kunne medbringe sin stjålne luftmadras, og det var skønt at sidde og få solen i ansigtet i fred og ro uden andre mennesker omkring sig (der var dog generelt ikke ret mange mennesker ved poolområdet andet end de første 2 dage).

Rigtig mange steder så vi de her fantastisk flotte lyserøde blomster, det må betegnes som kendetegnet på Grækenland. Det var skønt at sidde i jacuzzien og kigge op på et lyserødt blomsterdækket “tag”.

I den store pool var der naturligvis liggestole og parasoller, som altid. Dog er det første gang vi har oplevet at man ikke kunne rykke rundt på parasollerne, hvilket var lidt træls. Men vi kom frem til det må skyldes den konstante vind, som kan være lidt voldsom ind imellem og som formentlig sagtens kunne vælte parasollerne. Der var mange hollændere på hotellet, hvilket også er første gang jeg har oplevet det. Som regel synes jeg altid der har været svenskere og nordmænd, men nu har jeg jo heller ikke været i Grækenland siden jeg var 6 år gammel eller sådan noget.

Selve hotellet var rigtig sødt, i sine blå og hvide græske farver. Det var et lille hotel, men der var hvad der var brug for. Jeg savnede måske en smule mere liv og glade dage, som i flere mennesker ved poolen så der sker lidt og der er noget at kigge på. På den anden side er det også rart man bare har det stille og roligt og fredeligt.

Den ene dag så vi dog noget nyt lige udenfor hotellet.

Æsler er fortsat temmelig udbredt transportmiddel på Santorini. Mange veje er lavet til æsler, men det forhindrer dem naturligvis ikke i at køre store charterbusser rundt på dem, hvilket kan medføre meget interessante trafikale situationer for at sige det mildt.

Santorini virker ikke til at være stedet man tager hen, hvis man bare ønsker at bade. Det er ikke specielt børnevenligt, stranden er ikke så god, der er sorte lavasten der bliver meget varme og vandet bliver hurtigt dybt. Det er mere et sted for mine forældres generation og opefter, familier med større børn samt par som er på romantisk ferie eller personer som Mille og jeg, der hovedsageligt kom pga. det kulturelle element og de billedskønne sites, som man i den grad må sige at Santorini byder på. Hvis man er til daseferie på stranden eller ved poolen vil jeg hellere anbefale steder som f.eks. Tyrkiet hvor det er varmere, mindre blæsende og ikke mindst billigere. Santorini er generelt et dyrt sted at rejse til (dog fine priser på mad osv. når man først er der) og vi var heldig at finde en rejse til halvpris af hvad vi normalt skulle give. Vores rejse kostede ca. 3200  kr. pr mand for en uge, men det var en særpris. Normalt ville det koste omkring 7000 kr, hvilket jeg synes er alt for dyrt i forhold til standarden på hotellet!

Nå, det blev et langt indlæg med vores daglige omgivelser den sidste uges tid. Jeg arbejder på et par indlæg hvor jeg kan vise jer nogle af de ting vi var ude at se. Så stay tuned 🙂

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top